Yarışma Macar Kebabı- Macaristan Mutfağı

Hksu

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2023
1.914
6.007
44
Herkese merhaba , bu ay yarışma tarifim çok lezzetli bir yemek olan Macar Kebabı.
Hem göze hem de mideye hitap eden muhteşem bir yemek, denemenizi tavsiye ederim.

Tarifimiz için malzemelerimiz:

• 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 500 gr kuşbaşı et ( ben kuzu eti kullandım)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadınıza göre pul ve toz kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.

Beşamel sos için malzemelerimiz;

• 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet muskat cevizi
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için ;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Yemeğimizin Yapılışı:

Önce etleri düdüklü tencerede üzerini hafif geçecek şekilde su ekleyip ön pişirme yapalım.

Et yumuşadıktan sonra üzerine tereyağı ,doğranmış biber, sarımsak , domatesi ve haşlanmış bezelyeyi ekleyerek pişirelim.

Bir başka kapta küçük küpler halinde doğranmış patates ve patlıcanları kızartalım.

Bir fırın kabına önce eti, sonra patates ve patlıcanları ekleyelim.

Bir sos tenceresinde tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavuralım ,üzerine süt ilave edip göz göz olana kadar pişirelim. Tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesini ekleyip karıştıralım.

Hazırlamış olduğumuz beşamel sosu yemeğimizin üzerine dökelim.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip, önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirelim.

Son düzenleme:
Ohaaaaaaa Bu neeeeeee muhtesemmmm gözüküyor yaaa eridiimmmm bende üzerindeki kaşar gibi Macar gulaş yemeği bu değil galiba,bu başka bir tarif amaaa nefisssss gözüküyor yaa agzimin suyu aktı eline sağlık kuzum

Enfes görünüyor beybimellerine sağlık başarılar diliyorum

Çok teşekkür ederim

Macarlar ağzının tadını biliyormuş Ellerine sağlık, çok güzel olmuş Yarışmada bol şanslar

Yine canim çektiellerine sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…