• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşımı alamıyorum

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba,
24 haftalik hamileyim özel bir şirkette calisiyorum. Şirket baya kötü durumda batma eşiğinde diyebilirim. 2 3 aydir düzenli maaş alamiyoruz. Küçülmeye gidildi çok kişi işten çıkarıldı. Aslında çıkarılacaklar arasında ben de vardım fakat hamile olduğum için iznime kadar idare etmeye karar verdiler. Fakat ış yüküm arttı insan azalınca bir yere kadar sabredilir ama 1 bucuk aylik maasim icerde hala alamadim alamiyorum. Yanlis yolda miyim bilemiyor dogum iznime daha 2 ay var neredeyse o zamana kadar sirketin ne olacagi belli degil olur da batarsa bosuna calismis gibi olucam izine ciktigimda bile huzursuzluk devam edecek cunku baya kotu durumda olur da kapanirsa yine izin param kesilecek. Merak ettigim boyle bir durumda kalirsam icerde olan maasimi ve tazminatimi alabilir miyim yoksa cok mu zor ? Hic boyle bir durum yasayan oldu mu oneriniz nedir ?

1 buçuk senedir çalışıyorum. Normalde 60 kişi civarı çalışıyorduk suan 10 kişi falanız.

1 buçuk senedir çalışıyorum. Normalde 60 kişi civarı çalışıyorduk suan 10 kişi falanız.
maaşdan önce önemli olan sigortanızın yatıp yatmadığı ,eğer yatmıyorsa doğum parasınıda alamazsınız ,zaten sizide çıkartmamaları muhtemelen tazminat vermemek içindir belki geri dönmeyeceğinizi düşünüyor olablirler.siz şuanda çalışmayabilirsiniz isterseniz sizi çıkartamaz sebep olarakta maaş alamadığımdan çalışmıyorum dersiniz böyle bir hakkınız var ,mahkemeye başvurup tek taraflı fesih yapabilirsiniz gerekçeniz ortada.kıdem alırsınız tazminat olarak ama ihbarı alamazsınız bu durmumda.bence önce sigortanızın yatıp yatmadığına bakın yatıyorsa 2 ay daha en azından sigortanız yatsında devletten doğum paranızı alın

Çıkmayın bence 2ay daha dayanın batsa bile alacaklarını odemek zorundalar. İşçi alacakları da başta gelir. Çıkan 50 kişinin haklarını odemediler mi?sizin doğum paranız devlet tarafından ödenecek işverence değil 32 haftaya kadar bekleyin

maaşdan önce önemli olan sigortanızın yatıp yatmadığı ,eğer yatmıyorsa doğum parasınıda alamazsınız ,zaten sizide çıkartmamaları muhtemelen tazminat vermemek içindir belki geri dönmeyeceğinizi düşünüyor olablirler.siz şuanda çalışmayabilirsiniz isterseniz sizi çıkartamaz sebep olarakta maaş alamadığımdan çalışmıyorum dersiniz böyle bir hakkınız var ,mahkemeye başvurup tek taraflı fesih yapabilirsiniz gerekçeniz ortada.kıdem alırsınız tazminat olarak ama ihbarı alamazsınız bu durmumda.bence önce sigortanızın yatıp yatmadığına bakın yatıyorsa 2 ay daha en azından sigortanız yatsında devletten doğum paranızı alın

Sigortam yatiyor maasim yatmiyor sadece
Zaten o sebepten dediginiz gibi 2 ay sonra izne icin ki donmeyi de dusunmuyordum zaten soylemistim. Fakat cikarilan onca kisi var ne maaslarini ne tazminatlarini alabildiler vericez diyorlar ama oyle laf sadece.

Çıkmayın bence 2ay daha dayanın batsa bile alacaklarını odemek zorundalar. İşçi alacakları da başta gelir. Çıkan 50 kişinin haklarını odemediler mi?sizin doğum paranız devlet tarafından ödenecek işverence değil 32 haftaya kadar bekleyin

Yok henuz odenmedi kimsenin birakin tazminati cikarilanlarin icerde maaşlari bile var. 32. Haftama kadar sirket batmazsa decam edicem ama oldu da izne ciktim sirket iznimin ortasinda batti veya cikardi beni o zaman rapor parami alabiliyor muyum.?

Doğumun gerçekleştiği tarihten önceki bir yıl içerisinde SSK’lı prim gün sayısı en az 90 olmalıdır.bunu tamalıyorsanız doğum rapor paranızı alırsınız

Yok henuz odenmedi kimsenin birakin tazminati cikarilanlarin icerde maaşlari bile var. 32. Haftama kadar sirket batmazsa decam edicem ama oldu da izne ciktim sirket iznimin ortasinda batti veya cikardi beni o zaman rapor parami alabiliyor muyum.?
Rapor paranızi devletten aliyorsunuz (sgk).diğer alacaklarınız için dava acarsiniz

Doğumun gerçekleştiği tarihten önceki bir yıl içerisinde SSK’lı prim gün sayısı en az 90 olmalıdır.bunu tamalıyorsanız doğum rapor paranızı alırsınız

1 bucuk senedir kesintisiz calisiyorum burada fakat bir yerde izindeyken cikarilirsam odeme kesiliyor diye okudum.

ssk nız yatıyorsa ve geriye dönük prim şartını yerine getiriyorsanız, sabredin bence doğumdan sonra rapor paranız yatsın Raporlu olduğunuz süre içinde zaten şirket sizi çıkaramaz.
Şu an olur da istifa ederseniz, durumlar sizin aleyhinize görünüyor.

Isten cikarilirsam rapor ortasinda devlet parayi kediyor diye biliyorum yan 16 haftalik iznim boyunca isten cikarilmamam lazim
İstirahatli işçinin işten çıkarılması durumunda çeşitli yaptırımları var.
Yani o kadar kolay değil.
Raporunuzun bitmesini beklemeleri daha doğru.

Isten cikarilirsam rapor ortasinda devlet parayi kediyor diye biliyorum yan 16 haftalik iznim boyunca isten cikarilmamam lazim
Ben ik çıyim ben de şöyle biliyorum;32 haftadan sonra kadın işçi doğum parasına hak kazanır. İster 37de işten cikarilirsiniz ister 33 de (tabiki ona göre ödeme alirsiniz) 32 haftayı tamamlamış kadın işçi doğum parasına hak kazanır. Alo 170 i aramanızı tavsiye ederim kesin bilgi alirsiniz

Kıdem tazminatı ödenmesi

Doğum izni kullanan bir işçinin iş sözleşmesi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olmayan bir sebepten dolayı feshedilmişse ve işçinin de çalışma süresi bir yıl ve üzerinde ise işçiye kıdem tazminatı ödenmesi gerekir.

İhbar tazminatı ödenmesi

Doğum izni kullanırken işten çıkarılan işçiye çalışma süresine göre 2 ile 8 haftalık ücreti tutarında ihbar tazminatı ödenmesi gerekiyor.

Alıntıdır..

Haklisiniz ama sirketler bi kılıfını bulup hallediyorlar bi sekilde biliyorsunuz benim cekinmem o yuzden.

Kıdem tazminatı ödenmesi

Doğum izni kullanan bir işçinin iş sözleşmesi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı olmayan bir sebepten dolayı feshedilmişse ve işçinin de çalışma süresi bir yıl ve üzerinde ise işçiye kıdem tazminatı ödenmesi gerekir.

İhbar tazminatı ödenmesi

Doğum izni kullanırken işten çıkarılan işçiye çalışma süresine göre 2 ile 8 haftalık ücreti tutarında ihbar tazminatı ödenmesi gerekiyor.

Alıntıdır..

Tabiki hak kazaniyorum fakat bir kılıfını bulup ondan da mahrum bırakılırım diye korkuyorum. Onca cikan kisi bekliyor zaten cogu yere odemesi var fakat odeme yok nereye kadar gidecek boyle bilemiyorum.

Ben ik çıyim ben de şöyle biliyorum;32 haftadan sonra kadın işçi doğum parasına hak kazanır. İster 37de işten cikarilirsiniz ister 33 de (tabiki ona göre ödeme alirsiniz) 32 haftayı tamamlamış kadın işçi doğum parasına hak kazanır. Alo 170 i aramanızı tavsiye ederim kesin bilgi alirsiniz

Cikarildigim tarihten 10 gun sonrasina kadar ki parayi alabiliyorum diye biliyorum. Arayıp soracagim teşekkür ederim.

Zaten cikarilirsam sirket tarafindan degil batti diye ya da kapandi diye onun baricinde cikaracaklarini zannetmiyorum sadece olur da sirket batti ya da kapandi ben magdur olur miyum yine haklarimi alabilir miyim onu merak ediyorum.

Back
X