Maaşımdaki BES kesintisi

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Hanımlar maaşımdan bişe kesmişler Bes dediler ama bugün özel bir sigortadan mesaj geldi bir miktar kesildiğine dair. X miktar katkı payı tutarı aktarılmıştır diye.

sizce iptal ettireyim mi? Nedir bu? Bilgisi olan var mı? :)

Otomatik katılım bireysel emeklilik:) sizi sarsmiyorsa iptal ettirmeyin devam edin derim.damlaya damlaya göl olur

İstediğin zaman çekersen sanırım paranın tamamını vermiyorlardı.bir de 10 yıl ödedin diyelim.eğer değişmediyse o parayı almanın bir yaşı var..bes bana gereksiz geliyor...kendin biriktir,işlet. ..zaten emeklilik olarak geçse de emeklilik değil aslında..ölene kadar almıyorsun..mesela 1000 tl yatırdın, paran 5000 tl oldu ..o 5000 tl yi sana veriyorlar..ölene kadar verilen bir para yok

Kendin para biriktireceksen, degerlendireceksen iptal et. Yok ben 2 kurusu kendim bir yere koyamam dersen birak biriksin.
Benim maasimdan olan bes iptal.
Primimden olan bes 3 yilda 8 bin olmus. Her ay prim almiyoruz ve her ay para aktarilmiyor bes'e.
Pandemide hic alamadik mesela.
Devlet katkisinda kesinti oluyor. Birikim ve birikim getirinizi 10 yil dolmadan alabilirsin.

İptal edin, kesilen paranın tamamını hesabınıza geri yatırırlar. Önceden 24 saat içinde geri yatıyordu şuan hala öyle mi bilmiyorum.
Bende arkadaşlara katılıyorum kendiniz biriktirin ayrıca emekliliğe kadar bizim ülkemizde bir sürü yasa değişir veya çıkar. Belki ihtiyacınız kalmaz ona

İnternetten baktım.10 yıl dokunulmamalı falan deniyor..Uzun bi süre geldi bana sanki ya istediğim an çekebilsem dokunmam ama
İstediğiniz zaman çekebiliyorsunuz, sadece faizi alamıyorsunuz. 2017de 5 6 aylığına bir yerde çalışmıştım orası girdikten sonra yapmıştı. İşten çıktıktan sonra çekmiştim ücreti.

Benimde vardı 10 yılı doldurunca çektim biriken paramı. Bence devam edin, hem yatırdığınız paraya ek olarak devlette katkıda bulunuyor hemde 10 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor.

Miktarı da siz ayarlayabiliyorsunuz, size dokunmayacak bir parayı oraya aktarıp, unutun. Kendi kendine birikmiyor inanın, böyle olunca mecbur yatırmak ve farkında olmadan birikim yapmış oluyorsunuz.

Sistemde en az 10 yıl kalırsanız ve 56 yaşınıza kadar beklerseniz devlet katkısının tamamını alabilirsiniz. Yoksa kesintiler oluyor.

Back
X