Maaşıma zam istemeli miyim ?

Yalnizkelebek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
3.452
1.116
29
Günaydın KK nın güzel hatunlarıı :KK76:
Uzatmadan konuma giriyorum.
3 ay önce yeni bir işyerine işe başladım
Muhasebeci olacarak
Yaşadığım şehre göre çokta küçük hacimli sayılmaz
İnşaat firması 50-60 tane personeli olan 50 tanesi işçi 10 tanesi müh. büro personeli falan

Neyse iş görüşmesi yaptık, deneme süresi dediler
Tabi hiç maaş falan konuşulmadı bende dedim herhalde deneme süresi geçince konuscaz
Neyse benimle birlikte bi arkadaş daha başladı patronun oğlunun tanıdığıymış
Ama benim 3 senelik muhasebe tecrübem var o çocuk da 30 yasında çalıştım tecrübeliyim diyo ama zerre birşeyden anladığı yok
Deneme süresi geçti patronun oğlu da başımızda müdür bu arada
Diğer arkadaşa ssk girişlerinizi yaptırabilirsiniz artık demş ben yemekteydim arkadaş da asg. ücret mi diye sordum evet dedi

Sonra müdürün yanına gittim yani asıl patronun oğlunun
Dedim X bey ssk girişlerinizi yaptırın demişsiniz maaş asg. ücret mi evet dedi
Bende o an kalakaldım şaşırdım bozuldum oda bozulduğumu anladı ve kelebek hanım yılbaşından sonra bi düzenleme yapıcaz ama dedi bana
Bende sanırım bunlar daha kendimizi göstermemizi bekliyor diye düşündüm

Şuan 3 ay oldu ve ben deli gibi çalışıyorum yanımda ki diğer çocuk da hiçbir şey bilmiyor benim üstümden iş yapıyo
Yalnız bizim yaptığımız işi patron da oğlu da kontrol etmiyo başımızda öyle yetkili birisi yok
Bu çocukdan birşey isteseler gelip bana soruyo benden istiyo sonra da gidip onlara veriyo
Bu durum sinirlerimi bozmaya başladı
Kendimi kullanılıyo gibi hissediyorum
Ve ondan daha çok çalıştığım halde onunla en alt seviyede olan aynı maaşı almak beni deli ediyo adaletsizlik
Maddi olarak da sıkıntım var ayrılan muhasebeci 2.500 tl alıyormuş ama 5 senelik çalışanıymış
Şimdi ben maaşıma zam istesem yanımdaki çocukla aynı zamanda işe girdik doğal olarak onada zam yapmaları gerekir diye düşünebilirler
Çocuk gibi ben ondan daha çok çalışıyorum demek de istemiyorum ama bunu onlar da görmüyo anlayamıyolar
Sonra hadi zam istedim diyelim maaşımı 1800 falan yapsalar 2 ay sonra asg. ücret artınca benim maaşım da asg. ücret kadar olursa gidip bidaha mı konuşcam
Tabi bide asıl patron despot bi adam belki de daha yeni girdi ne zammı da diyebilir hepsini göze almaya değer mi ?
Sizce ne yapayım çok kararsız kaldım:mad:

1. Düzgün firmalardan hiç birisi böyle bir işlem yapmaz. Maaş konuşmadan nadıl işe başlıyorsunuz anlamadım

2-Deneme süresi bile olsa sigortanızı başlatmak zorunda
3- o beklenen düzenleme gelmez. Bir an önce iş bakın
4- sigortanızı başlattıktan sonra düzgün yatıp yatmadığını kontrol edin

En baştan konuşmanız gerekiyordu maaşı, neden deneme süresini beklediniz ki? Eğer bu tutar sizi tatmin etmiyorsa önce iş bulun ve sonrasında ayrılın.

1. Düzgün firmalardan hiç birisi böyle bir işlem yapmaz. Maaş konuşmadan nadıl işe başlıyorsunuz anlamadım

2-Deneme süresi bile olsa sigortanızı başlatmak zorunda
3- o beklenen düzenleme gelmez. Bir an önce iş bakın
4- sigortanızı başlattıktan sonra düzgün yatıp yatmadığını kontrol edin

İş görüşmesini patronun oğluyla yaptık oda tuhaf biraz saf gibi
Onlar konusunu geçirmeyince firmada çok küçük olmaynca asg. ücrete ihtimal vermemiştim bile
Deneme süreinde sigortamız başlamadı ama brüt ücret üzerinden aldık 14 günlük maaşı
Sigortaları zaten ben ödüyorum bordroları maaşları falan ben hazırlayıp ödemesini yapıyorum ondan yana sıkıntı yok

En baştan konuşmanız gerekiyordu maaşı, neden deneme süresini beklediniz ki? Eğer bu tutar sizi tatmin etmiyorsa önce iş bulun ve sonrasında ayrılın.
Bende çok pişman oldum ama biraz da zor iş buldum diye göze batmak istemedim başka birisini ihtimal olarak değerlendirirler diye korktum
Buraya bulana kadar zaten çok sıkıntı çektim ayrılma ihtimalim yok maalesef
Ha diyince iş bulunmuyor ki
Önce ki işyerim iflas etmişti 4-5 ay iş aradım kaç yerle görüştüm sonunda burası oldu şuan da ortam olarak falan çok memnunum eski işyermden kat kat huzurluyum

Bende çok pişman oldum ama biraz da zor iş buldum diye göze batmak istemedim başka birisini ihtimal olarak değerlendirirler diye korktum
Buraya bulana kadar zaten çok sıkıntı çektim ayrılma ihtimalim yok maalesef
Ha diyince iş bulunmuyor ki
Önce ki işyerim iflas etmişti 4-5 ay iş aradım kaç yerle görüştüm sonunda burası oldu şuan da ortam olarak falan çok memnunum eski işyermden kat kat huzurluyum
Göze neden batacaksınız ki? Orası iş yeri sonuçta. Hepimiz para kazanmak için çalışıyoruz. Bundan sonraki iş yaşamınızda daha profesyonel davranın. Patronlar genelde ücret olarak ne beklediğinizi sorarlar. Sizi pasif görmüşler büyük ihtimalle. Siz de sormayınca geçiştirmişler.

Kelebek ne çaycılarla arana mesafe koyabiliyorsun ne patronunla konuşabiliyorsun. İşe başlamadan önce maaş konuşulur. Bir bahane ile odasına gittiğinde konuş. Diğer çocuğa da iş falan gösterme ne münasebet her şeyi sana soruyor..
Off çok fena azar yedim şuan da :oops:
Haklısınne diyeyim
Zaten konuşmak istiyorum ama ne diyeceğimi bilemiyorum
Siz işe başlarken bana sormadınız sonrasında da ben kendiliğinizden beni gözlemledikçe artırırsınız diye düşündüm fakat şuan ki emeğimi çalışmamı göz önünde bulundurursanız bu maaş beni tatmin etmiyor demeyi düşünüyorum
Peki bana derse ki Ali bey de zam yapmamız lazım o zaman aynı işi yapıyosunuz sonuçta birlikte başladınız ?
Ona ne demeliyim
Bu arada ona da hiçbir şey söylemiyorum zaten yeterince onun yaptığı hatalar yüzünden burda ben hatalıymışım konumuna düştüm
Bu sefer de her işi kendim yapyorum oda sap sap oturuyor ama benle aynı maaşı alıyo

bence şuan da yerinizden devinmeyin.. ben de muhasebeciyim normal de çok kolay iş bulabilirken 1 yıl iş aradım.. bende memnun değilim aldığım maaş 1800 ama el mahkum çalışmak zorundayım.

Evet haklısınız , çok büyük hata ettim ama oda sormayınca bende kendiğimden o konuya girmek istemedim onun sormasını bekledim
Ama müdür demiş ya yıl başından sonra iyileştirme olacak gibi birşey . Şimdi maaşına zam istesen diyecek ki eee yılbaşından sonra dedim ya sana kelebek diyecek . Tühhh valla üzüldüm

Göze neden batacaksınız ki? Orası iş yeri sonuçta. Hepimiz para kazanmak için çalışıyoruz. Bundan sonraki iş yaşamınızda daha profesyonel davranın. Patronlar genelde ücret olarak ne beklediğinizi sorarlar. Sizi pasif görmüşler büyük ihtimalle. Siz de sormayınca geçiştirmişler.
Yşadığım şehirde yeni işe başlayanlara genelde asg. ücretli muamelesi yapıyolar
Ben maaş konusunu dile getirmemek daha uygun olur zaten onlar sorarlar diye düşünmüştüm yanılmışım

diğer adama iş konusunda yardım etme. bilmiyorum de geç.

maaş konusunda da yılbaşını bekle bakalım.
Etmiyorum zaten kaç kez onun yüzünden kötü konuma düştüm
Örnek veriyorum adama vekalet vermişler al bunu yerine koy diye gitmiş saçma sapan alakasız bir dosyaya koymuş sonrasında benden istediler oda yoktu bulamadım olması gereken yerde
Bulamayınca ben gözlerinde çaylak konumuna düştüm
Bu gibi şeyler işte adama bir iş vermeye gelmiyor karma karış yapıyo heryeri sonrasında da bana patlıyo
Yılbaşında da maximum yapacakları 2.000 olur herhalde asg. de 1.800 olur diye düşünüyorum ben
Ama şimdi söylersem en azından yılbaşına kadar 1.800 yapsa maaşımı yılbaşında tekrar asg. ücrete tekabul edince yine 2.000 olabilir diye düşünmüştüm
Yani en azından 2-3 ay 200 tl de olsun fazla almış olurum
Tabi bunlar benim düşüncem
Müdür dediğim gibi bayağı bi saf o kesin zam yapar ama asıl patrona sorarsa o bildiğiniz anasının gözü ve doğru düzgün irtibat bile kuramıyoruz kendisiyle
Daha bizi kaale almıyo kendisi oğluna söylüyo oğlu da bize sonra biz işlemi yapıyoruz oğlu veriyo ona

Ben iş veren olsam yeni zam yaptığım elemana bir de ocakta zam yapmam. Neden yapayım ki? Sizin hatanız olmuş maaş konuşmamak, bundan sonra daha dikkatli olursunuz artık. Yapacak bir şey yok ne yazık ki. Bence yılbaşını bekleyin, ondan sonra konuşun. Çünkü şimdi konuşsanız, zaten daha önce konuşmuşsunuz. Abes kaçar yani.

Canim yilbasina kadar bekle zam olcagi ay kapisini cal... durumu anlat ben yanimdaki yuzunden zaten cok zorlaniyorum ona is ogretiyorum hatalarini duzeltiyorum...lutfen bu konuyu gorerekten zam yapin de... boyle bi durumu neden soylemiyosunki emin ol o senin yerinde olsaydi isler daha farkli olurdu bi de burdan bak...orda para icin calisiyoruz dimi

Ben iş veren olsam yeni zam yaptığım elemana bir de ocakta zam yapmam. Neden yapayım ki? Sizin hatanız olmuş maaş konuşmamak, bundan sonra daha dikkatli olursunuz artık. Yapacak bir şey yok ne yazık ki. Bence yılbaşını bekleyin, ondan sonra konuşun. Çünkü şimdi konuşsanız, zaten daha önce konuşmuşsunuz. Abes kaçar yani.
Dimi ya onu da düşünüyorum zaten çok zor benim için bunu konusmak
Yeni zam yaptık diye yılbaşından sonra tekrar yapmama ihtimalleri de var tabii

Canim yilbasina kadar bekle zam olcagi ay kapisini cal... durumu anlat ben yanimdaki yuzunden zaten cok zorlaniyorum ona is ogretiyorum hatalarini duzeltiyorum...lutfen bu konuyu gorerekten zam yapin de... boyle bi durumu neden soylemiyosunki emin ol o senin yerinde olsaydi isler daha farkli olurdu bi de burdan bak...orda para icin calisiyoruz dimi
Evet kesinlkle öyle ama geçen ay yanımda ki çocuk bi hata yaptı ve işten ayrılan bir işçiye 1.000 tl yatırmış maaşları yatırırken
Önceki aya göre maaşları yatırıvermiş bende bunu farkettiğimde gittim müdüre söyledim böyle böyle olmuş bilginiz olsun diye
Bana fırça attı neden kontrol etmiyosunuz diye bende ee siz onu hazırlasın dediniz arkasından da kendiniz de kontrol edince bende bakmadım o ilgilendi diye dedim birbirinizi şikayet etmeyi bırakın kelebek hanım neden böyle hatalar oluyo dedi bana cumartesi iş çıkışı oldu bu konusma
Çocuğa da ağzını bile açmadı pazartesi günü
Yani o benim kadar çalışmıyo desem buna ne der onu kestiremiyorum
Şuan da belki de ikimizi de aynı şeklde çalışıyo sanıyo

X