Maaşım yatmadı ne yapmalıyım?

Strangerthings0

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2018
509
55
Şokta çalışıyordum maaş günü maaşım yatmadı 3 gün geçti üstünden. Başkalarına sordum onlarında yatmamış. Sebep ise sigara açığı varmış çalışanlardan olduğunu düşünüyorlarmış ve yatırmamışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kime şikayet edebilirim

Sorun o bu ay yatmadı sebep sordum sigara açığı varmış ve genel merkez yatırılmamasını istemiş sigarayı alanı bulana kadar
Ama sizin günahınız ne?
Şikayet edin Sgk'ya.
Zaten insanüstü çaba ile çalışıyor insanlar bu marketlerde nasıl maaşının üzerine yatılabilir aklım almıyor.

Sorun o bu ay yatmadı sebep sordum sigara açığı varmış ve genel merkez yatırılmamasını istemiş sigarayı alanı bulana kadar

Böyle saçmalık mı olur Allah aşkına, belki gelen müşteri çaldı?? Bu arada koca marketin hırsızlık sigortası yok mu fatura neden çalışanlara kesiliyor, bence şikayetvar'a da yazın, haber kanallarının whatsapp kanallarına da yazın haber yapsınlar. Bu 3 harfli marketler kudurmuş resmen zaten cücük kadar paraya çok çalıştırıyorlar bir de para mı kesiyorlar:sinirli::sinirli:

0850 808 00 00 bu numarayı arayıp durumunuzu orada iletin ses kaydı alındığı için işlem yapmak zorundalar. Arabuluculuk, şikayet, sorun hep bu hat üzerinden yürüyor.

Ben bir gün şokta tek bırakılan bir personelin hırsızlık vakası ile başbaşa kalması durumuna şahit olup şikayet etmiştim, peraınellerinizi nasıl yalnız bırakırsınız diye. Süreç hakkında sonra da arayıp bilgi vermişlerdi. Bunun dışında depolarında çalışanlar bile istifa ediyordu ağır şartlarından dolayı. Personele yapılanlar için insan kaynaklarına ciddi şikayet yapılması gerekiyor ki insani çalışma hayatı sunulsun.

Böyle saçmalık mı olur Allah aşkına, belki gelen müşteri çaldı?? Bu arada koca marketin hırsızlık sigortası yok mu fatura neden çalışanlara kesiliyor, bence şikayetvar'a da yazın, haber kanallarının whatsapp kanallarına da yazın haber yapsınlar. Bu 3 harfli marketler kudurmuş resmen zaten cücük kadar paraya çok çalıştırıyorlar bir de para mı kesiyorlar:sinirli::sinirli:

Marketlerde böyle bir saçmalık var, çalışanların maaşından kesiyorlar açıkları :KK43:

Şokta çalışıyordum maaş günü maaşım yatmadı 3 gün geçti üstünden. Başkalarına sordum onlarında yatmamış. Sebep ise sigara açığı varmış çalışanlardan olduğunu düşünüyorlarmış ve yatırmamışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Kime şikayet edebilirim
İş hukuku konusunda bir avukattan destek alın. Böyle bir uygulama yapmaya hakları var mı bir öğrenin.

Böyle saçmalık mı olur Allah aşkına, belki gelen müşteri çaldı?? Bu arada koca marketin hırsızlık sigortası yok mu fatura neden çalışanlara kesiliyor,
Valla oluyor Miss, birkaç ay evvel aynı isimli markete gitmiştim çalışanlarının telefon görüşmesine şahit oldum, gece markete hırsız girmiş kamera görüntülerinde hırsızlık anı da tespit edilmiş eşkal bile varmış ama hırsızlığın faturasını market çalışanlarına kesmek istiyorlarmış, telefonda görüşülen yetkili hırsızlıktan edilen zararı her ay maaşınızdan keseceğiz demiş, ben de senin gibi böyle saçmalık olur mu marketi dava edin dedim, marketlerin her yerinde kamera var kamera kayıtlarına baksalar kafi, müşterilerden kazandıkları yetmiyor bir de çalışanların maaşları üzerinden kazanç elde ediyorlar😖

Valla oluyor Miss, birkaç ay evvel aynı isimli markete gitmiştim çalışanlarının telefon görüşmesine şahit oldum, gece markete hırsız girmiş kamera görüntülerinde hırsızlık anı da tespit edilmiş eşkal bile varmış ama hırsızlığın faturasını market çalışanlarına kesmek istiyorlarmış, telefonda görüşülen yetkili hırsızlıktan edilen zararı her ay maaşınızdan keseceğiz demiş, ben de senin gibi böyle saçmalık olur mu marketi dava edin dedim, marketlerin her yerinde kamera var kamera kayıtlarına baksalar kafi, müşterilerden kazandıkları yetmiyor bir de çalışanların maaşları üzerinden kazanç elde ediyorlar😖
Kendi ayaklarına sıkarlar abla. Kötü propaganda olur bu onlara çalışan bulamayacak duruma düşüp geri basarlar. 😠🤬

Herkesin bütün maaşı kadar sigara açığını olurmuş. Müdür , muhasebe ne diyor onlarla konuşun ilk. Olmazsa genel merkezi ararsiniz

Herkesin bütün maaşı kadar sigara açığını olurmuş. Müdür , muhasebe ne diyor onlarla konuşun ilk. Olmazsa genel merkezi ararsiniz
şubede en azından 5 kişi çalışsa hepsi asgari ücret alsa bile alsa 50 bin üstü para yapar
o kadar sigara açığı nasıl olabilir, kaç paketmiş bu? sigara kaç lira bilmiyorum da bin paket filan yapıyor sanırım.

ortaya çıkana kadar kimseninkini yatırmıycaz demişler sanırım da kanunda böyle bir uygulama yok tamamen keyfi - burada mesele bu keyfilik nerenin b.k yemesi acaba. bölgenin mi, genel merkez biliyor mu?

bir de ortaya çıkmadığını düşünün kimse maaş alamayacak mı yani?

aah ahh işte boşuna demiyoruz örgütlü mücadele diye.

şubede en azından 5 kişi çalışsa hepsi asgari ücret alsa bile alsa 50 bin üstü para yapar
o kadar sigara açığı nasıl olabilir, kaç paketmiş bu? sigara kaç lira bilmiyorum da bin paket filan yapıyor sanırım.

ortaya çıkana kadar kimseninkini yatırmıycaz demişler sanırım da kanunda böyle bir uygulama yok tamamen keyfi - burada mesele bu keyfilik nerenin b.k yemesi acaba. bölgenin mi, genel merkez biliyor mu?

bir de ortaya çıkmadığını düşünün kimse maaş alamayacak mı yani?

aah ahh işte boşuna demiyoruz örgütlü mücadele diye.
Genel merkezin haberi yoktur belki, bilerek merkez yatirmamizi istemiyor demiş olabilirler. Önce oralari arayıp haber ver konu sahibi. Bukadar sigara açığı olması mümkün değil, üstünüze sigara zimmeti kabul etmeyin. Bütün mağaza çalışanın üstüne zimmetlenmez. Minimum maaş alan personel bunlar zaten

X