Lys ile ilgili bilenler yardım etsın nolur

Denizwetett

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2016
36
7
28
Ben gecen sene tercih yaptıgım için yerlestırme puanım yarıya düştü yerlestirme olmadan sıralamam yüksekken yarı puan gelince sıralamam düştü istedıgım bölümle aynı puanım ama yerlestırmen dusuk oldu ne olur kazanamaz mıyım yani

Puana göre değil sıralamaya göre tercih yapmalısın.
Şöyle söyleyeyim geçen yıl YGS zordu ve diyelim biri 350 aldı ve sıralaması 130 bin geldi. Ama bu yıl sınav daha kolay olduğu için diye düşünüyorum, 350 alan kişi 170 bininci oldu diyelim(yığılma vs). Bu kişi puana göre bakarsa evet geçen yıl 350 puanla kapatan bir yere giriyor ama sıralamada giremiyor hem de 40 bin kişi var arada.
Sosyal medyada gözlemlediğim kadarıyla çoğunluk puanının iyi sıralamasının kötü oluşundan yakınıyor. Ama dediğim gibi puan değil sıralama önemli.

Yerleştirme puan ve sıralamanızı dikkate alarak tercih yapacaksınız. Ham puan ve sıralamanız maalesef yerleştirmede dikkate alınmıyor.
Puanlar her sene değişiyor. Bu sene puanlarda baya artış olduğu için önceki seneki puanlara göre değerlendirme yapmanız yanlış olur. En doğru tercih için sıralamaya bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…