Lütfi Kırdar'da Tüp Bebek Tedavisi

rosmari335

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
371
282
Merhabalar değerli kadınlar 🏵 Lütfi Kırdar veya Pendik Medikalpark hastanesinde tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorduk. Lütfi Kırdar'ın tüp bebek merkezini gördükten sonra bu tarafa doğru yönelmeye başladık. Tüp bebek süreci ile ilgili pek bir fikrim yok. Bu hastanede tedavi geçirmiş, geçiren, başarıya ulaşan, ulaşmayan, çevresinden duyan ya da tüp bebek hekimleri ile ilgili bilgi sahibi olan kişiler varsa fikirlerini paylaşmaları beni çok sevindirir. 2 güne adetim başlayacak. Adet olur olmaz muayeneye gideceğim. O yüzden yakın vakitte bilgi sahibi olmak benim için elzem 😊 Şimdiden teşekkür ederim 🌼

Merhaba. Bende orada tüp bebek tedavi sürecinden geçiyorum.
Biz eşimle fikir ayrılığı yaşıyorduk o direk özel hastanede başlayalım, devlet hastanesiyle uğraşmayalım fikrindeydi. Bende bir yada iki tedaviyi devlette deneyelim olmazsa sonra özele geceriz diye düşünüyordum. Fakat hastaneyi gördükten sonra daha dogrusu tüp bebek ünitesini gördükten sonra özelden aşagı kalır bir yanı olmadıgı için orada tedaviye başladık. Hatta eşim ilk görüşmeye gittigimizde tamam burada deneyelim demişti ben fikrimi belirtmeden. Diğer devlet hastaneleriyle kıyaslamak haksızlık olur açıkcası. Tek kötü yanı zeynep kamilde sgk raporu çıkarıldığında kurum dısı sgk gecen özel hastanelerde de tedavi olabiliyorsunuz ama lütfi kırdar sgk raporunu sadece kendi hastanesinde kullanırsan uyguluyor.

Peki hangi süreçtesiniz şu an? Ben gittiğimde sekreter adetliyken başlayacak dedi. Ben de hemen süreç başlıyor mu dedim evet dedi. Sizin de bu şekilde ilk muayenede mi başladı? Hemen iğneleri mi verecekler?

Peki hangi süreçtesiniz şu an? Ben gittiğimde sekreter adetliyken başlayacak dedi. Ben de hemen süreç başlıyor mu dedim evet dedi. Sizin de bu şekilde ilk muayenede mi başladı? Hemen iğneleri mi verecekler?
Tüp bebek sgk şartlarını taşıyorsanız evet süreç direk başlayacak.
Benim evrak tahlil vs eksiğim yoktu başladı direk. Bende transfer işlemi gerçekleşti bekleme sürecindeyim.

Siz daha önce tedavi gördünüz mü tüp bebek sartlarında eger amh düşüklüğü veya sperm problemi yoksa iki iğneli aşılama isteniyor mesela bu konular hakkında bilgi almışmıydınız veya evlilik yılı dolması gerekiyor vs direk gidip tüp bebek yaptırmak istiyoruz gibi bir süreç işlemiyor cünkü

Çok heyecanlı umarım güzel haberleri alırsınız bir an önce 😊 hayırla gelsin inşallah 🌼
Ben bilgi alamadım. Evrakları söylediler sadece. Biz daha önce bir tedavi geçirmedik. Amh ve sperm sorunu var ama aşılamanın bizim için uygun olmadığını düşünüyordum.
Evlilik yılımız da 2 sene olmadı bile.
Sgk şartlarını taşımayınca tedavi olamıyor muyuz? Ya da özel kadar pahalı mı oluyordur?
Çalışma günü olarak uyuyoruzdur ama.

Çok heyecanlı umarım güzel haberleri alırsınız bir an önce 😊 hayırla gelsin inşallah 🌼
Ben bilgi alamadım. Evrakları söylediler sadece. Biz daha önce bir tedavi geçirmedik. Amh ve sperm sorunu var ama aşılamanın bizim için uygun olmadığını düşünüyordum.
Evlilik yılımız da 2 sene olmadı bile.
Sgk şartlarını taşımayınca tedavi olamıyor muyuz? Ya da özel kadar pahalı mı oluyordur?
Çalışma günü olarak uyuyoruzdur ama.
Amiiin teşekkür ederim.
Amh düşüklüğünde de sperm sıkıntısında da belli değerler var eğer o değer kadarsa evet aşılama yapılmadan tüp bebek yapıyorlar, evlilik yılı da tüp bebekte 3 yıl dolunca yapılıyor. Ama tabi bunların tüm degerlendirmesi doktorda seçeneği hastaya bırakmıyorlar hatta resmi prosedürlere göre karar veriliyor doktor derken de.
Ben sgklı tedavi gördüğüm için normal tedavi süreci nasıl oluyor ücretlendirmesi ne kadardır cok bir bilgim yok.
Ama doktorlar konusunda tüp bebekte iki doktor var biri ali bey digeri semra hanım ikisi de işinde iyi ve dikkatli internetten yorumlarına vs de bakabilirsiniz hatta. Klasik devlet hastanelerindeki gibi asistanlarla muhattap olunmuyor muayenelerinizde ve işlemlerinizde doktor bizzat oluyor. Normal polikinlik kısmında her hastanın oldugu yerde tedavi görmüyorsunuz ana bina da tüp bebek ünitesinde tedavi görülüyor. Bir şey sormanız gerektiğinde mesai saatleri için telefon acıp cevap alabiliyorsunuz veya haftasonu mesai dısı bir saatse de mail atabiliyorsunuz. Bunlar bence devlet hastanesi olarak düşündüğümüzde avantaj noktaları temizlik vs acısında da özellikle tüp bebek bölümü aşırı özenli

Evet fark ettim gerçekten çok temizdi ce çalışanlar ilgiliydi. Benim de en çok hoşuma giden tecrit edilmiş bir alanda olmasıydı. Herkesin rahatlıkla girip çıkacağı bir yerde değil. Hekimlerin ilgili olması ise en önemli konu. Bakalım benim sürecim nasıl ilerleyecek? Sgk konusunda nasıl olacak merak ediyorum

Tüp bebek sgk şartlarını taşıyorsanız evet süreç direk başlayacak.
Benim evrak tahlil vs eksiğim yoktu başladı direk. Bende transfer işlemi gerçekleşti bekleme sürecindeyim.
Hayırlı olsun inşallah olumlu sonuç alırsınız.Kafam bir konuda çok karışık ve rapor çıkarttığımız görünce size sormak istedim.simdi konu şu ki ben birkaç ay önce işyeri açtım ve bagkurluyim o yüzden eşimden faydalanamıyorum artık sağlıkta.oncesinde 3.5 sene kadar sigorta girişim olmadi çalışmadigim için,ama 2014-2019 arası 5 sene çalıştım ve 1800 gün sigorta primim var.sgk sitesine bakınca 5 yıldır ibaresi var o kafamı karıştırdı yani son 5 yıldır mi sigortalı olmam gerekiyor rapor için?sizdeki durum nasıldı

Hayırlı olsun inşallah olumlu sonuç alırsınız.Kafam bir konuda çok karışık ve rapor çıkarttığımız görünce size sormak istedim.simdi konu şu ki ben birkaç ay önce işyeri açtım ve bagkurluyim o yüzden eşimden faydalanamıyorum artık sağlıkta.oncesinde 3.5 sene kadar sigorta girişim olmadi çalışmadigim için,ama 2014-2019 arası 5 sene çalıştım ve 1800 gün sigorta primim var.sgk sitesine bakınca 5 yıldır ibaresi var o kafamı karıştırdı yani son 5 yıldır mi sigortalı olmam gerekiyor rapor için?sizdeki durum nasıldı

Teşekkür ederim suan için olumlu gidiyor inşallah sağlıkla ilerler. Amiin. Haftaya için kese kontrolüne çağırdılar. 🥹
Bizdeki durum şöyle bende özelde çalışıyorum ama sigortam girişli çıkışlı o yüzden direk eşimden dolayı faydalandık onun sgk dökümü ve maas bordrosunu kullandık on yıldır o devlet memuru direk sartı tasıdıgı için uğrasmadık.
Tam bilmiyorum ama elimdeki evrak kagıdında eşlerden herhangi birinin hizmet döküm belgesi diyor parantez içinde de en az 900 iş günü prim ödenmiş olmalıdır yazıyor. Belki işinize yarayacak bir bilgidir.
Yalnız seyi anlamadım eşiniz hali hazırda direk sgk lı çalışansa onun üzerinden basvuramıyor musunuz?

Teşekkür ederim suan için olumlu gidiyor inşallah sağlıkla ilerler. Amiin. Haftaya için kese kontrolüne çağırdılar. 🥹
Bizdeki durum şöyle bende özelde çalışıyorum ama sigortam girişli çıkışlı o yüzden direk eşimden dolayı faydalandık onun sgk dökümü ve maas bordrosunu kullandık on yıldır o devlet memuru direk sartı tasıdıgı için uğrasmadık.
Tam bilmiyorum ama elimdeki evrak kagıdında eşlerden herhangi birinin hizmet döküm belgesi diyor parantez içinde de en az 900 iş günü prim ödenmiş olmalıdır yazıyor. Belki işinize yarayacak bir bilgidir.
Yalnız seyi anlamadım eşiniz hali hazırda direk sgk lı çalışansa onun üzerinden basvuramıyor musunuz?
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :) 2.asilamada rapor çıkartırken sıkıntı yaşadım sizin SGK girişiniz başladığı için eşinizden faydalanamazsiniz dediler o yüzden tüp bebekte de öyledir diye düşündüm.zaten sorun yokmuş dün SGK ile görüştüm benim toplam 1950 prim günüm var zaten ama sizinki gibi giriş çıkış olduğu için son 5 yıl mi diye sordum toplam 5 yıl yeterliymis yırttım yani ☺️ dua edin bende Aralık'ta tedaviye baslicam inşallah herşey yolunda giderse,artık anne olmak istiyorum 🤲

Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :) 2.asilamada rapor çıkartırken sıkıntı yaşadım sizin SGK girişiniz başladığı için eşinizden faydalanamazsiniz dediler o yüzden tüp bebekte de öyledir diye düşündüm.zaten sorun yokmuş dün SGK ile görüştüm benim toplam 1950 prim günüm var zaten ama sizinki gibi giriş çıkış olduğu için son 5 yıl mi diye sordum toplam 5 yıl yeterliymis yırttım yani ☺️ dua edin bende Aralık'ta tedaviye baslicam inşallah herşey yolunda giderse,artık anne olmak istiyorum 🤲
Rica ederim. Allah tez zamanda daha fazla uğraştırmadan kavuştursun inşallah ☺️

Çok sevindim, ne güzel haber. Hayırlı uğurlu olsun 🌸 inşallah çok güzel ilerler, mutlu bir hamilelik dönemi geçirirsiniz 🙏
Ben de Lütfi Kırdarda karar kıldım. Süreç nasıl ilerliyor? İlaçlar ne kadar zaman kullanılıyor, hangi ilaçlar kullanılıyor? Ne kadar zamanda transfer olacak, çok sürecek mi?

Çok sevindim, ne güzel haber. Hayırlı uğurlu olsun 🌸 inşallah çok güzel ilerler, mutlu bir hamilelik dönemi geçirirsiniz 🙏
Ben de Lütfi Kırdarda karar kıldım. Süreç nasıl ilerliyor? İlaçlar ne kadar zaman kullanılıyor, hangi ilaçlar kullanılıyor? Ne kadar zamanda transfer olacak, çok sürecek mi?
Sorduğunuz soruların çoğu bireysel seyler aslında çünkü herkesin tedavisi farklı olabiliyor. Vücudunuzun tedaviye verdiği cevaplar önemli. Mesela bana yumurta büyütmeyi ganol f ile yaptılar ama orada baska biri vardı ganol f i kullandıgında yumurtalar büyümemiş baska bi ilaçla daha desteklemişlerdi.
Eger tüp bebek içinse sorunuz ilaçlara adet gününün iki veya üçüncü gününde başlanıyor. Aynı zamanda hormon testi ve ulturason muayenesi de yapılıyor. Değişse de sürekli bişeyler kullanıyorsunuz açıkcası bende pozitif cıktı kese kontrolüne kadar kullanmaya devam edeceksin dediler.
siz ilk görüşmenizi yaptınız mı? Direk tüp bebek mi dendi yoksa asılama denenecek mi?

Evet görüşmeyi yaptık. Düşük over rezervinden kaynaklı direkt tüp bebek olacak. Siz ilk denemede başarılı oldunuz sanırım değil mi?

Evet görüşmeyi yaptık. Düşük over rezervinden kaynaklı direkt tüp bebek olacak. Siz ilk denemede başarılı oldunuz sanırım değil mi?
Evet suan için gebelik var. İnşallah saglıkla ilerler. Dün kan vermiştim normalde de tiroit hastasıyım. Suan asırı yükselmiş o yuzden biraz endişeliyim de, inşallah sıkıntı yaşamam.
Siz orada hangi doktora karar verdiniz?

İnşallah 🤲 Benim karar verdiğim bir durum olmadı açıkçası. Semra hanımla sürdürüyoruz.
Öyle mi? Bazen randevuda o oldugu için direk öyle baslatıyorlar ama bana sorulmuştu. Ben Ali Beyle devam etmiştim. Fakat yumurta toplama işlemimi Semra Hanım yapmıştı. İkisi de işinde iyi dikkatli doktorlar, ben ikisinin iletişiminden de memnun kalmıştım. Süreciniz güzel ilerler inşallah 😊

X