kızlar merhaba,
nişanlımda depresyon panik atak belirtleri mevcut. Psikologdan yardım aldı bir kaç ay seanslara gitti. Aynı zamanda psikiyatriye de görünmesini söyledi. O zaman ilaç verdiler kullanmak istemedi. Normal seanslarına devam ettı ve bıtırdi. Şimdilerde tekrar ortaya çıktı bu belirtiler.. resmen hayattan kopuyor ,içine kapanıyor,pc başına geçemiyor vb birsüre şey.bana ve işine karşı sorumluluklarını yerine getiremiyor hali ile.. Bu onun içinde benim içinde çok zor bir süreç. hayatınızdaki adam varken yok oluyor.hiçbir şekilde varlığını hissetmiyorsunuz.yaklaşık 4 senedir onunla birlikte bu süreçleri sancılı biçimde bende çekiyorum.ama artık gücümün kalmadığını hissediyorum.. onuda anlıyorum bu zamanlarda destek olmak ıstıyorum fakat bunu davranışlara dökmek bu kadar kolay olmuyo.. moralim çok bozuk ne yapmam gerek bilmiyorum.. Dün tekrar doktora gitti ve lustral antidesresan vermiş.4 ay kullan demiş.. bu ilacın yan etkilerini okudugumda dahada kötü oldum.evlilik sürecindeyiz ve bunlar çok ağır geliyo bana.
Arkadaşım çok geçmiş olsun.. panik atak ilaç kullanmadan geçmez.. ilaçlarını mutlaka kullanması gerekiyor.. birde evlenmeyi düşünüyormuşsunuz başa çıkamaz bu stresle, kaldıki benim panik atağım evlilik hazırlıkları sürecinde başlamıştı.. panik atak bir hastalık ve tedavi olması gerekiyor.. hayatını böyle eziyet halinde geçirinceye kadar ilacını kullansa ne var sanki.. 20 günde herşeyin hafiflediğini görecek.. onu ikna etmen lazım..Allah kolaylık ve şifa versin..
ben onun her zaman yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum. evlilik sürecinde stres yapmasın diye inan herşeyin en makulunu alıyorum.kafana takma zamanla alınır yapılır diyorum.. çok korkuyorum ilerleyen zamanlar için.. bu bir sorumluluk ve dirençlı olmam gerek.ama daha şimdiden tükendim
Merhaba, ataklar yüzünden nişanlınızın günlük hayatı olumsuz etkileniyorsa ilaç kullanmasında fayda var; ki psikiyatrist de bunu önermiş. Keşke ilaçla ilgili kaygılarını doktoru ile konuşsaydı. Eğer mümkünse psikiyatristle görüşüp kaygılarını dile getirsin, doktor zaten gerekli açıklamaları yapacaktır. Daha önceden psikologla da çalıştığını söylemişsiniz. Görüşmeleri kendi mi kesti yoksa psikolog yönlendirmesiyle mi? Yeniden terapiye başlaması da atakların kontrol altına alınmasında yardımcı olur. Geçmiş olsun.
çok tşk ederim.. psikologla birlikte böyle birşeye karar verdiler tabiki..aslında bizim durum şöyle en son 8 ay önce böyle bir atak gelmişti.sürekli olmuyor. 8 ay aradan sonra 1 haftadır tekrar geldi.. sadece ürkek kendi kabuğunda pek konuşmayan bir adam haline geliyor. sanki aklının mantığının gözünün önünde bir perde var gibi.. sonra birden geçip gidiyor.kendini ii hissediyor. yani sürekli böyle bir atak halinde olmadıgı içinde ilaç istemiyor.
Canım ben de panik atak hastasıyım.
Maalesef bu hastalıkla yaşamaya alışacak.
Psikiyatriye gitmesi şart.
İlaç kullanmak istemiyorum demekle olmaz yani.
İlaveten, panikatak asla geçmeyecek olan bir rahatsızlık değil..
Benim geçti:92:
2.5 sene devamlı ilaç tedavisi görmüştüm.. Ara vermeden..
O deva ilacıma kavuşana kadar geçen acılı aylarıma üzülüyorum..
İlacı bırakalı 7-8 sene oluyor.. Bir daha da tekrar etmedi rahatsızlık..
İlaca başlarken de,bırakırken de dozu yavaş yavaş arttırarak yada azaltarak basamak basamak başlıyor ya da bırakıyorsunuz..
Çok tşk ederim açıklamalar için.. hastalığın sizin üzerinizdeki etkileri nasıldı peki ?
rica ederim
Benim sebepsiz yere,durup dururken çarpıntılarım olurdu..
Eş zamanlı olarak tansiyonum inanılmaz düşerdi..(7/5 gibi bişey)
Ve kendimi çok güçsüz ve her an ölecekmişim gibi hissederdim..
Saatler boyu bu şekilde kıvranırdım..
Tabii çok ama çok mutsuz hissediyorsunuz kendinizi.. Çaresiz...
O kadar çok kalp doktoruna gitmişliğim vardı ki o dönem..
Ancak sorun psikolojikmiş meğer..
Tanı konulduktan sonra,ilaçlara başlamamla beraber ilk 1 hafta-10 gün kadar sürekli uyku halim olmuştu.. Sonra tamamen normale dönmüştü herşey..
İlaçları uzun müddet kullandım sonra doz düşürerek bıraktım..
Not:Bu atağın ne zaman geleceği belli olmadığı için,sokağa çıkmak istemiyorsunuz.. Hani olur da kötüleşirseniz diye..
İzole bir hayatı tercih ediyor oluyorsunuz.. Ne yazık ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?