• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yorum yaparmısınız

delta87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
166
0
26
İstanbul
kızlar merhaba,
nişanlımda depresyon panik atak belirtleri mevcut. Psikologdan yardım aldı bir kaç ay seanslara gitti. Aynı zamanda psikiyatriye de görünmesini söyledi. O zaman ilaç verdiler kullanmak istemedi. Normal seanslarına devam ettı ve bıtırdi. Şimdilerde tekrar ortaya çıktı bu belirtiler.. resmen hayattan kopuyor ,içine kapanıyor,pc başına geçemiyor vb birsüre şey.bana ve işine karşı sorumluluklarını yerine getiremiyor hali ile.. Bu onun içinde benim içinde çok zor bir süreç. hayatınızdaki adam varken yok oluyor.hiçbir şekilde varlığını hissetmiyorsunuz.yaklaşık 4 senedir onunla birlikte bu süreçleri sancılı biçimde bende çekiyorum.ama artık gücümün kalmadığını hissediyorum.. onuda anlıyorum bu zamanlarda destek olmak ıstıyorum fakat bunu davranışlara dökmek bu kadar kolay olmuyo.. moralim çok bozuk ne yapmam gerek bilmiyorum.. Dün tekrar doktora gitti ve lustral antidesresan vermiş.4 ay kullan demiş.. bu ilacın yan etkilerini okudugumda dahada kötü oldum.evlilik sürecindeyiz ve bunlar çok ağır geliyo bana.:(

Lustral cok agir bir ilac degil.ben öyle bilioyrum.hem hangi ilacin yan etkisi yok ki.söylersiniz doktoru degistirebilir.önce ilaclari kullanmali.kendini iyi hissetmezse doktoru degistiiri.bben uzun süre cok güzel bir ilac kullanmisitim ama su an nedense adini unuttum.hatirlarsam yazarim.

Lustral ağır bir ilaç değil.
Antidepresanların tümünün prospektüsleri böyledir. Ve doktorlar okumayın der.
Uzun süreli kullanımda yararı olabilecek bir ilaç en az 15 gün uyku mide bulantısı vs yan etki yapar ama bırakılmamalıdır. Geçici yan etkilerdir bunlar.
Depresyon ve anksiyete için verilir. Panik ataka yararı yoktur.

ilacı kullanmak istemiyor.. daha hissiz ruhsuz olacağına inanıyor.evlilik sürecinde sana böyle günler yaşatamam diyor ama zaten farklıda değil.. Bu ataklar geldiğinde 1 - 2 hafta devam ediyor.sonra birden gidiyor. Yani nişanlım öyle söylüyor bana.. ne yapacağımı bilmiyorum :(

kızlar merhaba,
nişanlımda depresyon panik atak belirtleri mevcut. Psikologdan yardım aldı bir kaç ay seanslara gitti. Aynı zamanda psikiyatriye de görünmesini söyledi. O zaman ilaç verdiler kullanmak istemedi. Normal seanslarına devam ettı ve bıtırdi. Şimdilerde tekrar ortaya çıktı bu belirtiler.. resmen hayattan kopuyor ,içine kapanıyor,pc başına geçemiyor vb birsüre şey.bana ve işine karşı sorumluluklarını yerine getiremiyor hali ile.. Bu onun içinde benim içinde çok zor bir süreç. hayatınızdaki adam varken yok oluyor.hiçbir şekilde varlığını hissetmiyorsunuz.yaklaşık 4 senedir onunla birlikte bu süreçleri sancılı biçimde bende çekiyorum.ama artık gücümün kalmadığını hissediyorum.. onuda anlıyorum bu zamanlarda destek olmak ıstıyorum fakat bunu davranışlara dökmek bu kadar kolay olmuyo.. moralim çok bozuk ne yapmam gerek bilmiyorum.. Dün tekrar doktora gitti ve lustral antidesresan vermiş.4 ay kullan demiş.. bu ilacın yan etkilerini okudugumda dahada kötü oldum.evlilik sürecindeyiz ve bunlar çok ağır geliyo bana.:(

Arkadaşım çok geçmiş olsun.. panik atak ilaç kullanmadan geçmez.. ilaçlarını mutlaka kullanması gerekiyor.. birde evlenmeyi düşünüyormuşsunuz başa çıkamaz bu stresle, kaldıki benim panik atağım evlilik hazırlıkları sürecinde başlamıştı.. panik atak bir hastalık ve tedavi olması gerekiyor.. hayatını böyle eziyet halinde geçirinceye kadar ilacını kullansa ne var sanki.. 20 günde herşeyin hafiflediğini görecek.. onu ikna etmen lazım..Allah kolaylık ve şifa versin..

Arkadaşım çok geçmiş olsun.. panik atak ilaç kullanmadan geçmez.. ilaçlarını mutlaka kullanması gerekiyor.. birde evlenmeyi düşünüyormuşsunuz başa çıkamaz bu stresle, kaldıki benim panik atağım evlilik hazırlıkları sürecinde başlamıştı.. panik atak bir hastalık ve tedavi olması gerekiyor.. hayatını böyle eziyet halinde geçirinceye kadar ilacını kullansa ne var sanki.. 20 günde herşeyin hafiflediğini görecek.. onu ikna etmen lazım..Allah kolaylık ve şifa versin..

ben onun her zaman yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum. evlilik sürecinde stres yapmasın diye inan herşeyin en makulunu alıyorum.kafana takma zamanla alınır yapılır diyorum.. çok korkuyorum ilerleyen zamanlar için.. bu bir sorumluluk ve dirençlı olmam gerek.ama daha şimdiden tükendim :(

ben onun her zaman yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum. evlilik sürecinde stres yapmasın diye inan herşeyin en makulunu alıyorum.kafana takma zamanla alınır yapılır diyorum.. çok korkuyorum ilerleyen zamanlar için.. bu bir sorumluluk ve dirençlı olmam gerek.ama daha şimdiden tükendim :(

canım bu öyle bişey değil.. nasıl anlatsam bilemiyorum ama sanki insanın bir alt benin var ve hertürlü şeyi tehdit olarak algılıyor ve gerçek sen bu tehditlerin farkında olmuyosun beki ama onun hissettiklerinin cerebesini çekiyorsun.. yani emin ol herşeyin en ucuzunu alsan yada hiçbişey istemiyorum desen bile onun için önemli değil.. panik atak çoktan gelmiş.. artık bundan sonra ilaç kullanmaktan başka çağresi yok.. yani ilaçsız bu dönemi atlatırım diye düşünenler var elbet.. ama bu paniğin şiddetine göre diye düşünüyorum.. iyi bir psiskiyatrist bulması çok önemli, psikolog yeterli olmaz.. yani depresyonda psikoloğa gidersin ama panik atakta artık psikiyatriste gitmek mantıklı...

Merhaba, ataklar yüzünden nişanlınızın günlük hayatı olumsuz etkileniyorsa ilaç kullanmasında fayda var; ki psikiyatrist de bunu önermiş. Keşke ilaçla ilgili kaygılarını doktoru ile konuşsaydı. Eğer mümkünse psikiyatristle görüşüp kaygılarını dile getirsin, doktor zaten gerekli açıklamaları yapacaktır. Daha önceden psikologla da çalıştığını söylemişsiniz. Görüşmeleri kendi mi kesti yoksa psikolog yönlendirmesiyle mi? Yeniden terapiye başlaması da atakların kontrol altına alınmasında yardımcı olur. Geçmiş olsun.

Merhaba, ataklar yüzünden nişanlınızın günlük hayatı olumsuz etkileniyorsa ilaç kullanmasında fayda var; ki psikiyatrist de bunu önermiş. Keşke ilaçla ilgili kaygılarını doktoru ile konuşsaydı. Eğer mümkünse psikiyatristle görüşüp kaygılarını dile getirsin, doktor zaten gerekli açıklamaları yapacaktır. Daha önceden psikologla da çalıştığını söylemişsiniz. Görüşmeleri kendi mi kesti yoksa psikolog yönlendirmesiyle mi? Yeniden terapiye başlaması da atakların kontrol altına alınmasında yardımcı olur. Geçmiş olsun.

çok tşk ederim.. psikologla birlikte böyle birşeye karar verdiler tabiki..aslında bizim durum şöyle en son 8 ay önce böyle bir atak gelmişti.sürekli olmuyor. 8 ay aradan sonra 1 haftadır tekrar geldi.. sadece ürkek kendi kabuğunda pek konuşmayan bir adam haline geliyor. sanki aklının mantığının gözünün önünde bir perde var gibi.. sonra birden geçip gidiyor.kendini ii hissediyor. yani sürekli böyle bir atak halinde olmadıgı içinde ilaç istemiyor.

Canım ben de panik atak hastasıyım.
Maalesef bu hastalıkla yaşamaya alışacak.
Psikiyatriye gitmesi şart.
İlaç kullanmak istemiyorum demekle olmaz yani.

çok tşk ederim.. psikologla birlikte böyle birşeye karar verdiler tabiki..aslında bizim durum şöyle en son 8 ay önce böyle bir atak gelmişti.sürekli olmuyor. 8 ay aradan sonra 1 haftadır tekrar geldi.. sadece ürkek kendi kabuğunda pek konuşmayan bir adam haline geliyor. sanki aklının mantığının gözünün önünde bir perde var gibi.. sonra birden geçip gidiyor.kendini ii hissediyor. yani sürekli böyle bir atak halinde olmadıgı içinde ilaç istemiyor.

Rica ederim. Uzun süre atak geçirmemiş olması ne yazık ki bir daha olmayacağı anlamına gelmiyor. Evlilik pek çok kişi için her ne kadar güzel, mutluluk verici bir olay olsa da meydana gelen/gelecek değişiklikler dolayısıyla stres yaratıcı bir yönü de var. Nişanlınız da muhtemelen bu stresten ötürü ataklarla tekrar karşılaşmıştır. Kabuğuna çekilmesi, kendini kapatması iyi bir şey değil. Aksine üstüne gitmesi gerekiyor. Çünkü ortada biyolojik bir rahatsızlık yok. Bunu kabul edip mücadele etmesi gerek.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun..

Nasıl ki rahatsızlandığımızda ilaç içiyoruz,ruhumuz da rahatsızlanabilir.. Gayet doğal..
İlaç tedavisine hayır dememeli..
Tüm ilaçların yan etkileri bölümlerinde bir dolu şey yazar.. Ancak çok azı vücudumuzda hissedilir..
Yan etkileri bölümüne takılmayın..
Üstelik bu tür ilaçlar ilk 1 hafta-10 gün biraz uyuşukluk hissi verebilir.. Ancak bünye alışınca sadece mutluluk hissetirir olur.. Yada mutsuzluk hissetmiyor olur..

İlaveten, panikatak asla geçmeyecek olan bir rahatsızlık değil..
Benim geçti:nazar::92:
2.5 sene devamlı ilaç tedavisi görmüştüm.. Ara vermeden..
O deva ilacıma kavuşana kadar geçen acılı aylarıma üzülüyorum..
İlacı bırakalı 7-8 sene oluyor.. Bir daha da tekrar etmedi rahatsızlık..
İlaca başlarken de,bırakırken de dozu yavaş yavaş arttırarak yada azaltarak basamak basamak başlıyor ya da bırakıyorsunuz..

canım bu hastalıklar beyindeki bazı hormonların az ya da çok salgılanmasıyla alakalı yani kimyasal bi durum, öyle olduğu için ilaç kullanmadan olmaz, insan kendi kendini telkinle beyin kimyasını düzeltemez yani, bu moralim bozuk bugun gibi bişey değil yani
bence sen ona gönül koy biraz, beni seviyosan hatrım için ilaçlarını iç de, senelerce ilaç kullanan var, ne bileyim östrojen hormonu salgılanmayan birinin dışardan östrojen alması gibi bişey yani,
kullanamay başlayıncada dr nin tam dediği gibi kullansın, bugun içmeyim yada ben artık bunu bırakcam demesin kafasına göre

İlaveten, panikatak asla geçmeyecek olan bir rahatsızlık değil..
Benim geçti:nazar::92:
2.5 sene devamlı ilaç tedavisi görmüştüm.. Ara vermeden..
O deva ilacıma kavuşana kadar geçen acılı aylarıma üzülüyorum..
İlacı bırakalı 7-8 sene oluyor.. Bir daha da tekrar etmedi rahatsızlık..
İlaca başlarken de,bırakırken de dozu yavaş yavaş arttırarak yada azaltarak basamak basamak başlıyor ya da bırakıyorsunuz..

Çok tşk ederim açıklamalar için.. hastalığın sizin üzerinizdeki etkileri nasıldı peki ?

Çok tşk ederim açıklamalar için.. hastalığın sizin üzerinizdeki etkileri nasıldı peki ?

rica ederim :38:

Benim sebepsiz yere,durup dururken çarpıntılarım olurdu..
Eş zamanlı olarak tansiyonum inanılmaz düşerdi..(7/5 gibi bişey)
Ve kendimi çok güçsüz ve her an ölecekmişim gibi hissederdim..
Saatler boyu bu şekilde kıvranırdım..
Tabii çok ama çok mutsuz hissediyorsunuz kendinizi.. Çaresiz...

O kadar çok kalp doktoruna gitmişliğim vardı ki o dönem..
Ancak sorun psikolojikmiş meğer..
Tanı konulduktan sonra,ilaçlara başlamamla beraber ilk 1 hafta-10 gün kadar sürekli uyku halim olmuştu.. Sonra tamamen normale dönmüştü herşey..
İlaçları uzun müddet kullandım sonra doz düşürerek bıraktım..

Not:Bu atağın ne zaman geleceği belli olmadığı için,sokağa çıkmak istemiyorsunuz.. Hani olur da kötüleşirseniz diye..
İzole bir hayatı tercih ediyor oluyorsunuz.. Ne yazık ki..

Son düzenleme:
rica ederim :38:

Benim sebepsiz yere,durup dururken çarpıntılarım olurdu..
Eş zamanlı olarak tansiyonum inanılmaz düşerdi..(7/5 gibi bişey)
Ve kendimi çok güçsüz ve her an ölecekmişim gibi hissederdim..
Saatler boyu bu şekilde kıvranırdım..
Tabii çok ama çok mutsuz hissediyorsunuz kendinizi.. Çaresiz...

O kadar çok kalp doktoruna gitmişliğim vardı ki o dönem..
Ancak sorun psikolojikmiş meğer..
Tanı konulduktan sonra,ilaçlara başlamamla beraber ilk 1 hafta-10 gün kadar sürekli uyku halim olmuştu.. Sonra tamamen normale dönmüştü herşey..
İlaçları uzun müddet kullandım sonra doz düşürerek bıraktım..

Not:Bu atağın ne zaman geleceği belli olmadığı için,sokağa çıkmak istemiyorsunuz.. Hani olur da kötüleşirseniz diye..
İzole bir hayatı tercih ediyor oluyorsunuz.. Ne yazık ki..

bu anlattığınız durumlar nişanlımda da mevcut.. onda panik atak ve desresyon belirtileri var.. stresli bir ortamda çalışıyor aslında en büyük sebep bu. ordan kurtulmalı sanırım ilk etapta :(
ben nasıl davranmalıyım nasıl yönetmeliyim bu süreçleri bilemiyorum. bu konuyuda bu sebeple açmıştım açıkcası.bu tür sorunları yaşayanların yardımlarıyla belki kendime bir çıkış yolu bulurum diye düşündüm. çünkü benim içinde çok zor.. son bir haftadır nişanlım var ama yok.:(

Back