- 1 Ocak 2025
- 22
- 3
- 1
- 28
- Konu Sahibi dolubosben
Merhabalar öncelikle soracağım soru çok saçma ve ayıp biliyorum ama içimdeki korkuya ve şüpheye hakim olamıyorum. amacım sadece biraz rahatlamak.normalde bu konularda çok detaycı ve ayrıntılı bir insanım .ben şimdi 23+2 hamileyim normalde bu haftalarda hamilelere tetanoz aşısı yapılması gerekiyormuş ve bağlı olduğun aile hekimliğindeki ebe/hemşirenin sana bilgi vermesi gerekiyormuş. Bana bu konuda hiç bilgi verilmedi, hamileliğim boyunca hiç aranmadım. bizde eşimle aile hekimine söyledik o da şikayet edin sizin gibi başka şikayet edenler de var dedi ve ebenin işini iyi yapmadığını dile getirdi.eşim de şikayet etti ve cimere yazdı dün. yani 9 Nisan 2025 günü.bende pişman oldum hatta eşime dedim ki şikayetini geri çek, isim-soy isim görünür ebe sıkıntı yapar ya da ilgilenmez dedim bir şey olmaz dedi ilgilenir dedi.isim soy isim görünmez dedi.bir kaç kez üsteledim ama yok iptal etmiyorum diyince ben de vazgeçtim.bugün öğleden sonra da aşı olmaya gittik(tdap aşısı oldum) eşim doktora ebeyi şikayet ettiğimizi söyledi doktor da tamam bende memnun değilim savunma yazarım dedi.ebe bana aşı vurdu.dolaptan aşı çıkardı. çıkardığı aşının kutusuna baktım özellikle. Daha sonra aşıyı vurduktan sonra size kutusunu vereceğim dedi ama üzerinden bir şey almam lazım dedi.reçete ve kutuyu alarak odasına gitti. Sonra elinde kutuyla geldi ve kutuyu bize verdi kutunun adı ve üstünde yazan isim doğru.aşı olmam gereken şey. Adacel aşısı yani.ama bana vurduğu aşının kutusu yani dolaptan çıkardığı aşının kutusu farklı renkteydi diye hatırlıyorum. Yani dolaptan çıkarıp bana vurduğu aşı ile sonrasında odasında götürüp tekrar getirdiği aşı kutuları farklı renkteydi ben öyle gördüm diye düşünüyorum.şikayet ettik diye hemşire başka bir aşı yapmış olabilir mi ya da yapılmaması gereken bir aşı yapıp sonra kutuyu değiştirmiş olabilir mi? Biliyorum çok yanlış bir düşünce ama hemşireyi/ ebeyi tanımıyorum eğer şikayet sistemine düştüyse nasıl bir tepki vereceğini bilmiyorum ya da. Nasıl bir tavır alır bilemiyorum. Yapay zekaya sordum cimer şikayeti ertesi gün sabah sisteme düşer yazıyor.normalde şikayet ne zaman sisteme düşüyor?aklıma takıldı bu durum.haberlerde neler görüyoruz o yüzden şüpheye düştüm amacım hemşireyi suçlamak değil ama biz “size kutuyu vereceğim”diyip vermesi ki normalde hiçbir zaman böyle bir kutu ya da ilacın dış kabı verilmez aynı zamanda bana kutuların farklı renkte görünmüş olması çok kafamı karıştırdı ve biz diğer aşı odasında beklerken kutuyu odasına götürüp tekrar gelmesi bana acaba mı dedirtti? Çok zor hamile kaldım tedaviyle hamile olduğum için en saçma şeylere bile takıyorum aklıma böyle şeyler geliyor lütfen eleştirmeden bana bir yol gösterir misiniz dediğim gibi amacım asla ama asla hemşireyi suçlamak değil ama içimde böyle bir şüphe var. Böyle bir şey yapar mı bir hemşire