• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri lutfen yardimmm

aksarayankara068

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
63
0
6
34
Aksaray
Kizlar ben yurtdisinda yasiyorum ve dugunum 8inci ayda olacak bende bir hafta sonra trye izine gilecegim ve ozaman gelinlik diktirmek istiyorum ama sorun kiloluyum ve yaza kadar kesin kilo vermem lazim nasil yapicam simdi gelinligimi diktirsem ozamanda bol olur simdi diktirmesem dugunden tek bir hafta once gelecem 8 inci ayda ve gelinlik bulamam :(((lutfenn bana bi akil verin

Ama gelinlik zaten hemen yapılmıyor ki.Benim toplam 4 provam olmuştu ve 4 ay sürmüştü.
Aslında bunu gelinlikçi ile görüşürseniz eminim daha net bilgi verecektir.

Düğün öncesi kilo değişimleri sık yaşanır, kimi iyice kilo verir kimi stresten daha çok yer ve kilo alır. Bu tip birkaç kiloluk değişiklikler genelde arkası korse bağcıklı modellerle halledilir ama "kilo vereceğim" diye kendini strese sokma derim. Çünkü dediğim gibi düğün koşturmacası ne olacağı belli olmaz, belki istediğin kadar kilo kaybın olmazsa ve gelinliği de ona göre yaptırdıysan sıkıntı olur.

Bence geldiğin zaman gezebileceğim muhitlerdeki hazır gelinlik satan firmaları araştır ve gerekirse telefon edip kaç bedene kadar modelleri olduğunu ve kaç prova yaptıklarını öğren. Kimi moda evleri bir prova ile hazır gelinlikleri üzerine uyarlıyor.

Oncelikle cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin kilom asiri degil aslinda ama ust bedenim fazla. Arkasi bagcikli gelinlik oldugunu bilmiyordum bu iyi oldu
Ama diyelimki bagcigi olmayan gelinlik istiyorum onu daraltma gibi bi durum olabilirmi acaba.

Merhaba,
Yurt dışında yaşayıp da burada diktirenleri çok duydum. Merakımdan soruyorum, bulunduğunuz yerde diktirme şansınız yok mu? Çok mu maliyetli oluyor ya da..

Bence çok falza şartlandırma kendini kilo alır veririm diye.
Ben baktığım birkaç gelinlikçiden şöyle birşey duydum ve çok da şaşırdım.
Özellikle Türki Cumhuriyetlerinde yaşayanlar Türkiye'ye çok fazla sipariş veriyorlarmış.
Ölçülerini veriyorlarmış ve provasız bir şekilde gelinlikleri burada dikip gönderiyorlarmış. (Detaylı bilmiyorum ama ölçüleri telefonla veriyor olabilirler) Mairuj'un dediği gibi sırtı ipli gelinliklerden seçim yapabilirsin. Gelip alıp gideceksen fermuarlı ya da düğmeli olanlar kilo vermen durumunda üzerinde pot durabilir. İpli olursa zaten boyu modeli istediğin gibi olacak. Bolluk darlık sorununu da çözmüş olursun.
Ya da Türkiye'ye daha sık gelme şansın varsa provalarını geliş zamanına denk getirebilirsin. Zaten 3-4 provada veriyorlar. Konuşursan son provanda herşeyi denkleştirirler. Zaten gelme şansın olursa kilo alıp vermen durumunda da gelinliği üzerine göre yapacaklardır. Bence sen bakacağın yerlere endişelerini dile getir. İllaki vardır bir yolu. :34:

Back