Kimseyi karıştırma. Nasıl istiyorsan öyle büyüt. Evet sütüm yetiyor de. Her dediği şeyde de hayır doktor önermiyor, evet doktor sütümün yeterli olduğunu söylüyor vs de. Her şeyi doktorun ağzındanmış gibi söyle. O zaman bi sen çocuk büyütmedin vs dediğinde de, o zamanla bu zaman bir değil. O zaman imkan yoktu doktora gidemiyordunuz. Yanlış da duysanız uyguluyordunuz. Şimdi kulaktan duyma şeylerle değil doktorların dedikleriyle büyütmek istiyorum. Doğru bilgi varken neden yanlışı yapayım de. Her anne kendi cocuğunu daha iyi bilir. Sen öyle büyütmüşsün, ben böyle büyütmek istiyorum. Kötü niyetinin olmadığını biliyorum ama bırak doğrumla yanlışımla nasıl istiyorsam öyle büyüteyim de. Dinleme de kimseyi. Ve de vermek istemediğin hiçbir şeyi de vermelerine izin verme. Çocuğa tarlı şeyler tattırıyorlar muhtemelen. Bu çocuk böyle tatlılara alışacak. Ben bu çocuğa sebzeleri nasıl yedireceğim alışırsa de. Önce sebzeleri tatsın. Yesin. Alışsın. Tatlı şeyleri zaten yer de. Karışık vs verirlerse de gene mudahale et. Hayır, besin alerjisi varsa neye olduğunu nasıl anlayacağız ? Tek tek tadacak önce sebzelerden, anne sütüne yakın diye yoğurttan başlayacak de. Bu arada ek gıda için bazı şartlar vardır. Çocuğun oturabilmesi, siz yerken ilgi duyup yeltenmesi vs gibi. Sartları yerine getiriyorsa 4.aydan itibaren “günde 1 defa sadece tek bir besini tattırarak” başlanabilir. İlla doldurmasını beklemene gerek yok. Ama gene senin bileceğin iş kuzum. Verdiklerinde “ bağırsakları daha tam sindirecek kadar hazır değil. Gazını bile 3 ayda tam atabilir seviyeye geliyor. Bu besinler onun alışık olmadığı şeyler. Birden böyle vermek iyi değil. Organlarını yorar. Evet versen verilir ama ilerleyen yaşları için iyi değil de. Açıkla. Kendin de iyice öğren ki ikna edebil