• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardımcı olurmusunuz aklım karıştı....

kardelen.im

olmuyosa zorlamıycaksın..
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2009
174
12
96
Konya
ben 15+2 günlük hamileyim ve 14+0 da ikili test yaptırdım ve 1/227 risk çıktı doktorum amniyosentezi önerdi fakat ikili testimin günü geçtiği haldeki (doktorum neden 11 yada 12. haftada gidebilirdim neden çağırmadı geç çağırdı anlamak imkansız) doktorum ısrarla yaptırdı.ve labaratuvara giden evraka 13+5 yazmış halbuki üstüne basa basa 14+0 dedi kendide.günü geçmesi sebebiyle bunu yaptığını düşünüyorum bilerek yani. bu test güvenilir olurmu beta hcg değerim 14+0 da 115 çıktı bu yüksek bir değer ve risk faktörünüde o yükseltmiş yeniden teyit etmek adına ikili tarama yaptıramıyorum malum süre geçti üçlü yaptırıcam başka bi yerde beta değerim 115 düzeltilmiş mom 3,84 neden bu kadar yüksek çıktı yüksek olması down sendromuna etkisi nedir ve geç yapılan test güvenilirliğini yitirirmi alkım çok karışık ne yapayım lütfen fikirlerinizi bekliyorum....üçlü tarama süresinide geçirmek istemiyorum.(doktorum üçlü test yapılacağı hafta izinli olduğu için ikiliyi süre aşımına rağmen yaptı çok öfkeliyim içime kurt düşürdü)

Yapıldığı süreden ziyade,
senden kan alınan günle, usg'den ense kalınlığı ölçümünün yapıldığı günün aynı olması gerekiyor.

Birde doktorlar gebelik haftasını usg ölçümüne göre belirtip yazıyorlar son adet tarihine göre değil. Zaten birçok kadın son adetini ne zaman gördüğünü hatırlamayabiliyor. Doktoruna güven canım.:16:

teşekkür ederim canım ben net tarihi hatırladım çünkü planlı bir gebelikti ayrıca ense kalınlığı 14+0 da 1,9 mm çıktı herşey normal fakat yaş 31 olması ve beta hcg değerimin yüksek olması endişelendirdi ve riski arttırdı galiba...napalım sanırım 3lü tarama ve amniyosentez yolu göründü bana....

teşekkür ederim canım ben net tarihi hatırladım çünkü planlı bir gebelikti ayrıca ense kalınlığı 14+0 da 1,9 mm çıktı herşey normal fakat yaş 31 olması ve beta hcg değerimin yüksek olması endişelendirdi ve riski arttırdı galiba...napalım sanırım 3lü tarama ve amniyosentez yolu göründü bana....

Hayırlısı olsun canım. Şimdiden endişelenme, taramaların riskli çıkması down sendromlu olacağı anlamına gelmiyor sonuçta. Arkadaşımın 3'lüsü riskli çıkmıştı, amniyosentez sonucu temizdi. Birde 32. haftada erken doğum yaptı şimdi 3 yaşında sağlıklı bir delikanlısı var. İçinden iyi şeyler geçir herşey iyi olur merak etme.:16:

Hayırlısı olsun canım. Şimdiden endişelenme, taramaların riskli çıkması down sendromlu olacağı anlamına gelmiyor sonuçta. Arkadaşımın 3'lüsü riskli çıkmıştı, amniyosentez sonucu temizdi. Birde 32. haftada erken doğum yaptı şimdi 3 yaşında sağlıklı bir delikanlısı var. İçinden iyi şeyler geçir herşey iyi olur merak etme.:16:

teşekkür ederim inşallah benimkide temiz çıkar çünkü bir haftadır çok ama çok üzgünüm.....

Back