Lütfen yardımcı olur musunuz..

maria111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2015
180
134
33
Yaklaşık 3 aydır doktor kontrolünde antidepresan tedavisi görüyorum. Bilenleriniz vardır prozac kullanıyorum.
Yaşadığım nişanlılık süreci, bitmesi ve düzenli bi işimin olmaması ve atananamam yoğun stres oluşturdu. Kaygı ve obsesif kompulsif düşünceler nedeniyle en sonunda tedavi olmaya karar verdim.
Takıntılı düşüncelerim var. Olumsuz şekilde.
Annem de ilk defa uzun süreli kullanılan bir ilaca şahit olması ve orda burda bitkisel İlaçlar yüzünden komalık olan insanlar olması nedeniyle beni korkutuyor ilacı bırak diyor.
Bugün kontrole gittim doktorum tıpkı bi tansiyon ilacı gibi normal bi ilaç ve kalıcı bir etkisi zararı yok dedi yan etkisi de yok çok şükür şu an.
Hormonları düzene sokuyor ek bir şey değil ama faydasını gördüm bu süreçte doğruyu söylemek gerekirse.
Yine de korkuyorum annem çok tekrar ediyor ne yapacağım ben bu korkuyla bırakmak da istemiyorum.
Lütfen desteğinize ihtiyacım var..

Doktor olan annen değil

Ülkemizde antidepresanlara karşı büyük bir kaygı var

Kullanana deli gözüyle bakılıyor, ne yaptığını bilmiyor sanılıyor, uyuşuyorlar sanılıyor vs vs..

Halbuki öyle değil.
Bak, senin buna ihtiyacın var.
Kalp hastası olsan, ilacını kullanmayacak mısın?

Bazen beynimizde de küçük-büyük sorunlar olabilir. Bu aynen kalbimizde yada böbreğimizde de olabileceği gibi normal.

Kalp için-böbrek için ilaç kullanmak ne kadar normalse,
Depresyon için, beynimiz için ilaç kullanmak da bu kadar normal..

Korkma yani, abartılacak birşey de yok, yapman gerekeni yapıyorsun

Geçmiş olsun

Sağolun. İyi geldiğini hissediyorum ama çocukluğumdan beri anneciyim ve sözlerini çok kafama takıyorum bir de zaten takıntılıyım iyice korktum. ilaç kullanmıyorken sürekli uyumak istiyordum çok şükür daha iyiyüm şu an.

Doktorunuz gerekli aciklamayi yapmış korkmayın kendi kafanıza görede bırakmayın nasıl ki doktor kontrolünde başladınız yine doktor kontrolünde bırakın eger kendi kendine bırakırsanız daha kötü olursun ben de kullandım zamanında farklı ilaç doktor kontrolünde kullandım yine doktor kontrolünde bıraktım çok şükür yıllardır hiçbir sorunum yok.

Belirli psikolojik rahatsızlıklar da, ilaçsız aşılacak şeyler değil.

Hani, sen iste, iyi olursun gibi bir durum da yok..

Nasıl ki,kullanması gerekirken, kan sulandırıcı kullanmayıp, pıhtı atmamayı istemekle olmaz,

İlaç kullanmayıp, beyinde seratonin salgılanmasını istemekle de olmuyor..

İlacını güvenle içebilirsin, kimse antidepresandan ölmüyor, aksine hayata daha sıkı tutunuyor.

Çok y
Merak etme, prozacdan ölürsen, tıp literatürüne geçersin.. Olmamış, olmayacak bir durum

Çok yaygın bir ilaçmış evet. Az önce haberlerde benzeri bitkisel ilaç haberi çıktı En sonunda bağırdım çıktım ilk defa foruma yazdım dayanamadım.

Prozac harika bir ilaçtır.
Yeşil beyaz melek.
Ben kullandım ölüm sebebiyle depresyona girdiğim dönemde. Sayesinde okul uzatacakken ortalama yükselterek mezun oldum.
Herhangi bir sıkıntı da yaşatmadı bana.

Annem doktor değil fakat anneannem rahatsız iken bi genç kızın bi ilaç yüzünden Komaya girdiğine şahit olmuş. O takıyor bana da yansıyor.
O işte başka bir iş vardır. Hap ile bitkiyi bir arada kullanmış olabilir. Kardeşim de prozac kullandı ve başka ilaçlar çok şükür oda çok iyi.

Prozac harika bir ilaçtır.
Yeşil beyaz melek.
Ben kullandım ölüm sebebiyle depresyona girdiğim dönemde. Sayesinde okul uzatacakken ortalama yükselterek mezun oldum.
Herhangi bir sıkıntı da yaşatmadı bana.

Değil mi. Ben de iyi hissettim şu süreçte. Kitap açamazken şu an ders çalışabiliyorum rahatlıkla iyi de gidiyor çok şükür. İlerde bi sorun yaratmaz değil mi?

Değil mi. Ben de iyi hissettim şu süreçte. Kitap açamazken şu an ders çalışabiliyorum rahatlıkla iyi de gidiyor çok şükür. İlerde bi sorun yaratmaz değil mi?

Yaratsa bana yaratırdı. 2 yıl kullandım hiçbir yan etki ya da negatif etki görmedim.
Merak etmeyin.

prozacı 2 yıl kullanıp bırakmış biri olarak hiç bir yan etkisini görmedim..
bıraktığım zaman sorunlarım tekrarlandı evet ama bunda benimde etkim vardı.. orası ayrı mesele
ben çok geç başladım.. hep antidepresan ilaçlar bağımlılık yapar görüşü yüzünden..
çok pişmanım gerçekten keşke sorunlarım ilerlemeden kullansaymışım..
insan bazen tek başına sorunların altından kalkamıyor..
ilaca yada terapiye ihtiyac duyuyor..
bence ihtiyacın varsa tek başına altından kalmıyorsan korkma kullan..
korkuların kaygıların ilerlerse önüne geçemezsin..

Ben de konuya taksit taksit yazıyorum sürekli, umarım rahatsız olmuyorsundur

Bu konular biraz hassas noktam, ben de lustral kullandım, ileride de psikiyatrist olmak istiyorum, o yüzden baya ilgi de duyuyorum

Son söylemek istediğim, ilacı zaten bi eksiğimiz olduğu için, vücudumuz normal düzenine ilaç sayesinde dönebilmesi için kullanıyoruz.. Yani kullanmazsan normal olmayacak seratonin salgıların. Kullanmazsan kötü olacaksın, kötü hissedeceksin.. Elimizde değil beynimizden seratonin salgısının miktarını arttırmak, bu eksiği de ilaç gideriyor.. Ta ki biz normale dönene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…