• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardımcı olunnn prematüre

samnur03

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2021
94
27
38
28
Hanımlar merhaba 33 haftalık doğum yaptım 14 gündür bebeğim küvezde hafta sonu bebeğimi vermeyi düşünüyo doktorum ama beni bi tedirginlik bastı çünkü çok tecrübesizim bana tecrübeli anneler yardımcı olun lğtfen taburcu olduktan sonra süreç nasıl geçti nelere çok dikkat ettiniz yada neler yaptınız beni bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba canım benim, konu ile ilgili bilgim yok sadece Allahtan şifa ve sağlık dilemek için geldim 🥰 Rabbim tez zamanda kavuşmayı nasip etsin. Ben de 33 haftalık hamileyim, acaba neden erken doğum yaptınız?

Hanımlar merhaba 33 haftalık doğum yaptım 14 gündür bebeğim küvezde hafta sonu bebeğimi vermeyi düşünüyo doktorum ama beni bi tedirginlik bastı çünkü çok tecrübesizim bana tecrübeli anneler yardımcı olun lğtfen taburcu olduktan sonra süreç nasıl geçti nelere çok dikkat ettiniz yada neler yaptınız beni bilgilendirirseniz sevinirim
Doktor cikariyorsa demek ki bebeginizin durumu gayet iyi durumda cigerleri falan gelismis ve sağlıklı. O yuzden bence panik yapma besleyeceksin gazini cikaracaksin uyuyacak ve duş. Ilk etapta fazla bir surec yok :)
Gebelik okuluna falan gitmediniz mi?

Merhaba geçmiş olsun ve hayırlı olsun benim kızım 35 gün küvezde kaldı 1920 gr lâ çıktı küvezden galiba sizin bebek ortalama 2500 gr falan. Öncelikle misafir kesinlikle almayın şuanda rsv virüs sezonu içindeyiz eve mümkünse hiçkimse girmesin çünkü en ufak, bir enfeksiyon bile tekrar küveze girmesine sebep olabilir. Sütünüz ne durumda bilmiyorum ama ben sağmaya devam ettim aylarca çünkü kızım hiç etmedi ilk 6 ay sadece sağımla bile olsa anne sütü vermeniz çok faydalı, olacaktır ama olmuyorsa da yapacak, birşey yok. 3 saatten fazla kesinlikle aç bırakmayın bebeği çünkü bu bebekler kan şekerleri düşünce baygın gibi, uyurlar siz gerekirse ayaklarını okşayın yüzüne hafif şu değdirin küçük parmakla besleyin. Ellerinizi her bez değişimi öncesi ve sonrası yıkayın ve temizliğinize dikkat edin. Her bebek farklıdır ben kendi tecrübeme göre yazdım. Başka sorunuz var mı

Merhaba ben de 33+6’da doğum yaptım. Öncelikle bebeğiniz neden yoğunbakımda kaldı? Kaç kilo doğdu ve kaç kiloyla taburcu olacak? Benim bebeğimi yanıma vermişlerdi 2 gece, sonra sarılık olunca aldılar sonra da enfeksiyon farkettikleri için toplamda 17 gün yoğunbakımda kaldı.

Öncelikle gerçekten misafir kabul etmeyin. Benim çevrem anlayışlıydı çok uzun bir süre kimse gelmedi şanslıydım.
2-3 saatte bir besleyin mutlaka zaten gündüz sürekli isteyecektir benim bebeğim öyleydi gündüz sık beslenir gece nispeten uzun uyurdu. Sütünüzün yetmediğini düşünürseniz mama ile destekleyin bu aylarda prematüre bebekler kilo almalı.
Çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız sık sık duş aldırın iyi geliyor rahatlıyorlar.
Kucağınızda durmak istiyorsa bırakın dursun 40 günlük olana kadar göğsümde uyumayı seviyordu ben de göğsümde uyuturdum hep.
Ayaklarını mutlaka sıcak tutun gaz sancısı fazla olmasın.
Tummy time yaptırın mutlaka boynunu tutmayı öğrensin yerde sevmezse kucağınızda da yapabilirsiniz.
Şu an sadece beslenmeyi, sizi ve babasını ve uykuyu isteyecektir benim bebeğim 2 aylık olana kadar gözünü açmıyordu düzgün, instagramda görürdüm minicik bebekler gözleri açık etrafı izliyor vs ama nasıl ki miyadı doldu sanırım doğduğunu anladı :)

Merhaba canım benim, konu ile ilgili bilgim yok sadece Allahtan şifa ve sağlık dilemek için geldim 🥰 Rabbim tez zamanda kavuşmayı nasip etsin. Ben de 33 haftalık hamileyim, acaba neden erken doğum yaptınız?
Çok teşekkür ederim canım güzel dileğin için 🤲🏻🥰 aminn inşallah 🤲🏻🥰 benim 29. Haftada açılmam vardı 33 haftaya kadar durdu o yüzden erken doğum oldu

Doktor cikariyorsa demek ki bebeginizin durumu gayet iyi durumda cigerleri falan gelismis ve sağlıklı. O yuzden bence panik yapma besleyeceksin gazini cikaracaksin uyuyacak ve duş. Ilk etapta fazla bir surec yok :)
Gebelik okuluna falan gitmediniz mi?

Şuan birşey yok dedi bebek için ama insan ister istemez tedirgin oluyor gebelik okuluna gitmedim çünkü ben zaten 6. Ayıma kadar kanama falan oldum o süreçte de herşey yasaktı pek dışarı çıkmadım doktorum hep yatmamı söyledi 7. Ayımda da açılma oldu 3 hafta öyle götürdü tam 33. Haftamda doğum gerçekleşti gitmek için sağlığım el vermedi maalesef

Merhaba geçmiş olsun ve hayırlı olsun benim kızım 35 gün küvezde kaldı 1920 gr lâ çıktı küvezden galiba sizin bebek ortalama 2500 gr falan. Öncelikle misafir kesinlikle almayın şuanda rsv virüs sezonu içindeyiz eve mümkünse hiçkimse girmesin çünkü en ufak, bir enfeksiyon bile tekrar küveze girmesine sebep olabilir. Sütünüz ne durumda bilmiyorum ama ben sağmaya devam ettim aylarca çünkü kızım hiç etmedi ilk 6 ay sadece sağımla bile olsa anne sütü vermeniz çok faydalı, olacaktır ama olmuyorsa da yapacak, birşey yok. 3 saatten fazla kesinlikle aç bırakmayın bebeği çünkü bu bebekler kan şekerleri düşünce baygın gibi, uyurlar siz gerekirse ayaklarını okşayın yüzüne hafif şu değdirin küçük parmakla besleyin. Ellerinizi her bez değişimi öncesi ve sonrası yıkayın ve temizliğinize dikkat edin. Her bebek farklıdır ben kendi tecrübeme göre yazdım. Başka sorunuz var mı
2.195 kilo doğdu ama sonra zayıfladı şuan 2.050 kiloda. Misafir almayacağım 2 ay eve zaten hemşireler uyardı o konuda beni. Süt sağımı yapıyorum ilk gündem beri çok şükür bebek şuan 45 ml süt içiyormuş hemşire öyle söyledi sütüm şuan için yeterli gözüküyor bugün emzirmeden sonra kusmuş eşim gördüğünde öyle söyledi böyle küçük doğan bebeklerde kusma sürekli oluyor mu acaba sütüm fazla mı geldi de kustu ben çıktıktan sonra eşim gördüğü için ben soramadım hemşirelere. Emzik alıyor şuan küvezde acaba emzirdikten sonra emzik vermem gerekir mi yoksa vermesem daha mı iyi. Çok teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için ben sadece evde uyurken birşey olur mu korkusu ve emzirirken bi sorun olur mu diye çok tedirgin oluyorum

Merhaba ben de 33+6’da doğum yaptım. Öncelikle bebeğiniz neden yoğunbakımda kaldı? Kaç kilo doğdu ve kaç kiloyla taburcu olacak? Benim bebeğimi yanıma vermişlerdi 2 gece, sonra sarılık olunca aldılar sonra da enfeksiyon farkettikleri için toplamda 17 gün yoğunbakımda kaldı.

Öncelikle gerçekten misafir kabul etmeyin. Benim çevrem anlayışlıydı çok uzun bir süre kimse gelmedi şanslıydım.
2-3 saatte bir besleyin mutlaka zaten gündüz sürekli isteyecektir benim bebeğim öyleydi gündüz sık beslenir gece nispeten uzun uyurdu. Sütünüzün yetmediğini düşünürseniz mama ile destekleyin bu aylarda prematüre bebekler kilo almalı.
Çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız sık sık duş aldırın iyi geliyor rahatlıyorlar.
Kucağınızda durmak istiyorsa bırakın dursun 40 günlük olana kadar göğsümde uyumayı seviyordu ben de göğsümde uyuturdum hep.
Ayaklarını mutlaka sıcak tutun gaz sancısı fazla olmasın.
Tummy time yaptırın mutlaka boynunu tutmayı öğrensin yerde sevmezse kucağınızda da yapabilirsiniz.
Şu an sadece beslenmeyi, sizi ve babasını ve uykuyu isteyecektir benim bebeğim 2 aylık olana kadar gözünü açmıyordu düzgün, instagramda görürdüm minicik bebekler gözleri açık etrafı izliyor vs ama nasıl ki miyadı doldu sanırım doğduğunu anladı :)
Şöyle benim 29. Haftada açılmam oldu hemen ciğer geliştirici iğneler yapıldı 1 gece hastanede yattım doktor ertesi gün eve gönderdi sürekli yatacaksın dedi sonra tam 33. Haftada sancım olunca ve açılmam hızlanınca mecbur doğuma alındım bebeğimin tam ciğer gelişimi tamamlanmamış olduğu için küveze aldılar 14 gündür de küvezde ALLAH nasip ederse hafta sonu verecekler yavrumu. Peki acıktığında kendileri tepki veriyor mı yoksa biz mi 2-3 saatte bir emzirmemiz gerekiyor. O iyi olsun ben onu kucağımda da uyuturum o sıkıntıda değil sadece o ilk eve gelindiğinde ki süreç nasıl oluyor çünkü ben yavrumla doğru düzgün vakit geçiremediğim için bebeğimi tanımıyorum henüz hemşirelere soruyorum yarım yamalak cevap veriyorlar uyuyor süt içiyor diyorlar ama detaylı bilgi yok maalesef

Şöyle benim 29. Haftada açılmam oldu hemen ciğer geliştirici iğneler yapıldı 1 gece hastanede yattım doktor ertesi gün eve gönderdi sürekli yatacaksın dedi sonra tam 33. Haftada sancım olunca ve açılmam hızlanınca mecbur doğuma alındım bebeğimin tam ciğer gelişimi tamamlanmamış olduğu için küveze aldılar 14 gündür de küvezde ALLAH nasip ederse hafta sonu verecekler yavrumu. Peki acıktığında kendileri tepki veriyor mı yoksa biz mi 2-3 saatte bir emzirmemiz gerekiyor. O iyi olsun ben onu kucağımda da uyuturum o sıkıntıda değil sadece o ilk eve gelindiğinde ki süreç nasıl oluyor çünkü ben yavrumla doğru düzgün vakit geçiremediğim için bebeğimi tanımıyorum henüz hemşirelere soruyorum yarım yamalak cevap veriyorlar uyuyor süt içiyor diyorlar ama detaylı bilgi yok maalesef
Aslında her şey içgüdüsel kendiliğinden oluveriyor :) acıkınca zaten ağlıyor ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İlk zamanlar gerçekten yapacak ekstra bir şey olmuyor besle gazını çıkar altını temizle uyut rutiniyle geçecek en az ilk 1 ay

Aslında her şey içgüdüsel kendiliğinden oluveriyor :) acıkınca zaten ağlıyor ortalığı ayağa kaldırıyorlar. İlk zamanlar gerçekten yapacak ekstra bir şey olmuyor besle gazını çıkar altını temizle uyut rutiniyle geçecek en az ilk 1 ay
İçim çok rahatlı gerçekten çok teşekkür ederim benim içim içimi yiyordu napıcam nasıl edicem diye sürekli düşünüp araştırıyordum ☺️

2.195 kilo doğdu ama sonra zayıfladı şuan 2.050 kiloda. Misafir almayacağım 2 ay eve zaten hemşireler uyardı o konuda beni. Süt sağımı yapıyorum ilk gündem beri çok şükür bebek şuan 45 ml süt içiyormuş hemşire öyle söyledi sütüm şuan için yeterli gözüküyor bugün emzirmeden sonra kusmuş eşim gördüğünde öyle söyledi böyle küçük doğan bebeklerde kusma sürekli oluyor mu acaba sütüm fazla mı geldi de kustu ben çıktıktan sonra eşim gördüğü için ben soramadım hemşirelere. Emzik alıyor şuan küvezde acaba emzirdikten sonra emzik vermem gerekir mi yoksa vermesem daha mı iyi. Çok teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için ben sadece evde uyurken birşey olur mu korkusu ve emzirirken bi sorun olur mu diye çok tedirgin oluyorum
Canım maşallah kilosu süper ben sana birazdan tüm detayları yazıcam

Sağlıkla büyüsün 🤲🏼
Hiç korkma annelik içgüdüsel bir şey onun nefesinden bile anlayacaksın ne istediğini zaman geçirdikçe. Korkma ona en iyi bakacak kişi sensin harika bir anne olacaksın. Sana olumsuz yorum yapan ya da işine karışan kim varsa hemen sessize alıyorsun konuşmuyorsun. Annelik birinden öğrenilmez bunu asla unutma.
Bebeğin 3,5-4 kg olana kadar misafir alma eşin de işten geldiğinde mutlaka bi üst baş değişip el yüz yıkanıp yaklaşsın. Hatta bir süre sadece ensesini öpün bol bol koklayın ağzına burnuna yakın yerleri öpmezseniz iyi olur. 3 saati geçirme aç kalmasın iyi kilo alması lazım mama desteği de verebilirsin düşük kiloda olduğu için ama doktorun ne derse öyle yaparsın. Evini havalandır çok çok kalın giydirme sıcaklamasın :)

Şuan birşey yok dedi bebek için ama insan ister istemez tedirgin oluyor gebelik okuluna gitmedim çünkü ben zaten 6. Ayıma kadar kanama falan oldum o süreçte de herşey yasaktı pek dışarı çıkmadım doktorum hep yatmamı söyledi 7. Ayımda da açılma oldu 3 hafta öyle götürdü tam 33. Haftamda doğum gerçekleşti gitmek için sağlığım el vermedi maalesef
Sizi cok iyi anliyorum bende ayni duygulardaydim zamaninda dogum yaptigim halde yani. Online de oluyor diye biliyorum ama nasip olmamis. Cok faydasini görürdünüz.
Bebeginle vakit gecirdikce bu korkun azalir zaten. Onu tanimaya basladikca. 2-3 saatte bir emzir. Sarilik olmasin diye ben hep 2 saatte bir emzirdim. Kendi uyanip agliyordu ama bazen 2 saati geciyodu uyanmiyordu ben uyandiriyodum.
En cok gaz sikintisi cekersiniz buyuk ihtimal mutlaka her emzirme sonrasi gazini cikarin. Uyancak falan diye cekinmeyin emzirme bitince omzunuza alin sirtini sivazlayin. Cikarmadan uyur ve sizde yatirirsaniz buyuk ihtimal 15 dk sonra hemen aglayarak uyanir.
Emzik emmesi bir yonden sizin icin faydali cunku memede uzun sure kalmak istiyor bazi bebekler. Uykuya geciste yardimci oluyor. Emzik olmasa sizi isteyecek ve ilerisi icin disarda bir yerde size zorluk olurdu.

Ben anneliğin içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Kişide ciddi bir sorun yoksa annelik yükleniyor. Başkasının bebeğini görünce insan ne zor diyor da kendi bebeği olunca yeterki kendisine güvensin her şeyi hallediyor. İlk işiniz çok çok çok güvendiğiniz bir doktor bulmak olmalı bence. Bunu bulmak biraz zor birkaç doktora gidip kararınızı verirsiniz. Ne çok abartan ne çok salan bir doktor olmalı. Sağlığıyla ilgili tüm konularda sizi yönlendirmeli ve sizde uymalısınız. Bakım konularına gelecek olursakta hiç korkmayın. Destek olacak birileri var mı bilmiyorum ama yoksa evi hiç umursamayın bu süreçte. Rutininize girince birbirinizi tanıyınca halledersiniz. İlk ve tek öncelik bebeğinizle zaman geçirmek olsun. Eve asla ama asla misafir kabul etmeyin diyelim ki engelleyemediniz asla aynı ortama sokmayın. Kucaklarda gezmesin, kimse öpmesin. Bu konu direkt kırmızı çizgi. Onun dışında dediğim gibi sağlıkla mutlulukla gelsin bir eve herşey göreceksiniz ki çok kolayca ilerleyecek. Emzirme konusunda destek almanız gerekirse sadece beklemeden o desteği alın ki ileride daha zorlu nir noktaya gelmesin.

Tamam canım bekliyorum ozaman
Arkadaşların yazdığı şeyleri bir daha yazmıcam. Ben kızımı reflü yatağında yatırdım hep yataşın Juno şu var 4 ay onu kullandık. Kendisi emsin diye sakın aç bırakma ben kızımı 7 ay sağımla besledim çünkü çene kasları güçsüzdü çabuk yoruluyordu aç kalmaması için. Mama miktarını bebeğin isteğine göre arttır ben ilk günler not aldım hep yavaş yavaş yükseldi. Çok giydirme evin derecesine göre terlememesi lazım. Biz 23 derece sabit ve 2 kay giydirdik 3 aylık olduktan sonra tek kata geçtik banyosunu da derece ile ölçerek yaptır . Düzeltilmiş yaşına göre hareket edeceksin yani örneğin normalde 7 haftalık olduğunda aslında yeni doğan gibi beklentin olacak bir yeni doğanın hareketleri olmalı. İşte 4 aylık, olunca sanki 2 aylık, gibi beklentin olmalı. Doktorlar sana rop muayenesi nöroloji muayenesi için zaten bilgi verir bunları sakın ihmal etme aşılarını doğum yaşına göre yapacaklar örneğin doğduktan tam 1 yıl sonra 1 yaş aşısı gibi. Bebek uyurken ben başlarda uyumazdım eşimle nöbet tuttuk zaten süt sağdığımdan uyku nerdeyse uyumadan geçti ilk zamanlar. Sonrasında biz de uyuduk bebek uyuyunca kusması normaldir ama her zaman değil, fışkırır tarzda veya devamlı kusarsa tehlikelidir. Bu, bebeklerde kasık ve göbek fıtığı olabilir hiç korkma benim, kızımda da vardı. Eğer olursa yine konuşuruz. Canım kendine inan anneliği hissedeceksin şuan daha sen yavrunu tam almadın kucağına eve gelince herşey iyi olacak biberon olarak ben avent kullandım mama olarak 7.aydan sonra sma comfort ilk 7 ay anne sütü. İlk hafta çok önemli günde 20 gr alması lazım, en az

Back