Merhaba kızlar.. 18+5 günlük hamileyim.. 2 li tarama testim 1/174 çıkınca doktorum detaylı ultrason önerdi.1 ay onun sıkıntısı stresi derken bugun şükür geliştirilmiş ultrasona girdim.. Doktor herşeyin normal olduğunu sadece 1 tane kaburgasının eksik olduğunu söyledi..Normal insanlardada bu oran %3 her 30 insandan 1 nin kaburgası zaten eksik olur bunda sorun yok fakat ikili tarama teşhisinde risk yüksek olduğu için bu kaburga eksikliği riski %40 derece artırıyor dedi.. Bana göre bebeğin sağlıklı olur ama ben amniyosentez yada Dna önermekle yükümlüyüm diyede ekledi.. Aminiyosentez de bebek düşürme riski 1/200 müş bunun yanı sıra yaklaşık 5 aydır Türkiyede Dna uygulaması yapılıyormuş onu önerdi. Anneden kan alıyorlar bu kan amerikaya gidiyor test edilip 12 gün içinde sonuclandırılıyormuş. Kesinliği ise %99.. Fiyatı : 1.700 tl.. Ne yapacağımı bilemez oldum hamileliğim resmen zindan oldu psikolojim tamamen yitik.. Bu tarz sorunlarla karşılaşan önerisi olan varsa lütfen bişeyler yazsın nasıl bir duygu olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur..Allahım herkese hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin..