• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım ..

BambiLi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
53
8
48
Sivas
Merhaba kızlar.. 18+5 günlük hamileyim.. 2 li tarama testim 1/174 çıkınca doktorum detaylı ultrason önerdi.1 ay onun sıkıntısı stresi derken bugun şükür geliştirilmiş ultrasona girdim.. Doktor herşeyin normal olduğunu sadece 1 tane kaburgasının eksik olduğunu söyledi..Normal insanlardada bu oran %3 her 30 insandan 1 nin kaburgası zaten eksik olur bunda sorun yok fakat ikili tarama teşhisinde risk yüksek olduğu için bu kaburga eksikliği riski %40 derece artırıyor dedi.. Bana göre bebeğin sağlıklı olur ama ben amniyosentez yada Dna önermekle yükümlüyüm diyede ekledi.. Aminiyosentez de bebek düşürme riski 1/200 müş bunun yanı sıra yaklaşık 5 aydır Türkiyede Dna uygulaması yapılıyormuş onu önerdi. Anneden kan alıyorlar bu kan amerikaya gidiyor test edilip 12 gün içinde sonuclandırılıyormuş. Kesinliği ise %99.. Fiyatı : 1.700 tl.. Ne yapacağımı bilemez oldum hamileliğim resmen zindan oldu psikolojim tamamen yitik.. Bu tarz sorunlarla karşılaşan önerisi olan varsa lütfen bişeyler yazsın nasıl bir duygu olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur..Allahım herkese hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin..

öncelikle bebegin hayırlı olsun sağlıklı bir şekilde alırsın inş kucagına...sana diyebilecegim tek şey Rabbime tevekkül etmek içini rahat tut
ben burda kk çok okudum riski çok yüksek olupta sağlıkla kucagına alanları...hamillelikte en kötüsü strestir sakın üzme kendini Allah de ve içini ferah tut...bence hiç bisorun olmadan kucagına alacaksın inş bebegini...

Merhaba kızlar.. 18+5 günlük hamileyim.. 2 li tarama testim 1/174 çıkınca doktorum detaylı ultrason önerdi.1 ay onun sıkıntısı stresi derken bugun şükür geliştirilmiş ultrasona girdim.. Doktor herşeyin normal olduğunu sadece 1 tane kaburgasının eksik olduğunu söyledi..Normal insanlardada bu oran %3 her 30 insandan 1 nin kaburgası zaten eksik olur bunda sorun yok fakat ikili tarama teşhisinde risk yüksek olduğu için bu kaburga eksikliği riski %40 derece artırıyor dedi.. Bana göre bebeğin sağlıklı olur ama ben amniyosentez yada Dna önermekle yükümlüyüm diyede ekledi.. Aminiyosentez de bebek düşürme riski 1/200 müş bunun yanı sıra yaklaşık 5 aydır Türkiyede Dna uygulaması yapılıyormuş onu önerdi. Anneden kan alıyorlar bu kan amerikaya gidiyor test edilip 12 gün içinde sonuclandırılıyormuş. Kesinliği ise %99.. Fiyatı : 1.700 tl.. Ne yapacağımı bilemez oldum hamileliğim resmen zindan oldu psikolojim tamamen yitik.. Bu tarz sorunlarla karşılaşan önerisi olan varsa lütfen bişeyler yazsın nasıl bir duygu olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur..Allahım herkese hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar nasip etsin..

Bence sakin yaptirma boyle birseyi dusuk riskide var hem kotu bi sey ciksa aldiracakmisin ki benim tanidigim birisi 5 aylikken riski yuksek cikti amniyosentez verdi bebegini dusurdu kalbi durdu kurtaj olmak zorunda kaldi belkide bebegi saglikliydi bu islem sonucu oldu bunun garantisini hic kimse veremez tek bi doktorla kalma baskasinada git derim gecmis olsun simdiden

Uzman ellerde yapılan amniyosentezin riski oldukça düşük 1/1000 gibi, ben yaptırdım, sen amniyosentezden korkma, iyi bir prof. bul, önce detaylı inceleme arkasından amniyosentez yaptırırsın, bunca ay acabalarla geçmez, çok büyük bir ihtimalle sonucun temiz gelecek....

Arkadaşlar Dna uygulaması sadece kolumdan kan alıp Amerikaya göndericeklermiş 12 gün içindede sonuçlar gelcekmiş düşük riski falan hiçbi şekilde olmuyor çunki direkt benden kan alıcaklar inceleme için.Kaburga eksikliği dışında herşey normal güzel dedi doktor bilmiorum ne yapacağımı 1.700 Dna testi ücreti daha çok düşündürüyor. Bir kaburga eksikliği herşeyimi mahvetti sağlıklı düşünemiyorum artık sürekli fikir değişikliğim kendimden baydım artık o derece. Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

Arkadaşlar Dna uygulaması sadece kolumdan kan alıp Amerikaya göndericeklermiş 12 gün içindede sonuçlar gelcekmiş düşük riski falan hiçbi şekilde olmuyor çunki direkt benden kan alıcaklar inceleme için.Kaburga eksikliği dışında herşey normal güzel dedi doktor bilmiorum ne yapacağımı 1.700 Dna testi ücreti daha çok düşündürüyor. Bir kaburga eksikliği herşeyimi mahvetti sağlıklı düşünemiyorum artık sürekli fikir değişikliğim kendimden baydım artık o derece. Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

Hangi şehirde yaşıyorsun. DNA fetal analizi yeni yapılmaya başlayan bir test, güvenilirliği söylendiği gibi %99 falan değil tatlım. Onda herhangi bir kromozom anomalisi çıkarsa şayet, bunuda amniyosentezle doğrulanması gerekiyor, ve buda masraf, yaşadığın şehri yazarsan sana en iyi doktorları öneririz. Tabiki en son karar senin....

İstanbuldayım ne Dna nede Amniyosentez hiçbişey yaptırmadım öyle stres içinde bekliyorum çok zormuş böylesi.. İçimdeki duygu öyle tarifsizki ne bebeğe hazırlık yapabiliorum nede içimden bişey geliyor. Bu onu sorunlu olursa kabullenmeyeceğim anlamında değil asla kendi iç dünyamın karmaşası çaresizliği sıkışıp kalması gibi bilemiyorum..şuan 28 haftama girdim sayılır.. normal utrasonda bebeğin gelişimi normal şükür.. ama tabi down sendromu ile alakalı hiçbişey belli deil.. Dua edin lütfen..

Back