Dr. Hanım aslında uzun uzadıya anlatsam çok sözüm var ama kısaca anlatmaya çalışacağım. 33 yaşındayım 4 senelik evliyim ve 1 oğlum var. Eşimle severek evlendim. 6 sene serbest avukat olarak çalıştım. Doğum yaptıktan sonra işi bırakıp eşimin yanına taşındım. Hala evdeyim. Çok uzun süredir panik atak hastasıyım ve hala ilaç kullanıyorum. Sorunum kendi hastalığımla değil eşimle. Ben hastalığımı tanıdım ve pnunla iyi kötü başa çıkabiliyorum ama eşimle başa çıkamıyorum. Eşim 38 yaşında ve inşaat mühendisi. Eve geldiği andan itibaren herşeye kızmaya başlıyor. Pencereyi niye açık bıraktın da tül dışarıya çıkıp zarar gördü, elektrik prizinin korumasını takmayı niye unuttun, apartman koridorunda niye basit soruma susmak yerine cevap verdin,1 liraya alınabilcek şeyi niye 2 liraya aldın bunlardan bazıları. En küçük bir şey kırılsa ya da biberin ucunda azıcık bir yemediğim kısım kalsa bana kızıyor. Oğlumuzun biberonu dolapta sandığım ama dolapta çıkmadığında atıyor, yalan söylüyor oluyorum. Ne ayarsızlığım kaldı ne düşüncesizliğim. Herşeyi ben mi düşüneceğim diyor.Bana hiçbir şekilde saygı duymuyor, hiçbir dediğimi kabul etmiyor.Her tartışmamızda hep ben haklıyım diyor.Herhangi bir yanlışını söylediğnde hem kabul etmiyor hem daha çok hırçınlaşıyor.Çevresindeki insanların onun hakkında ne düşündüğünü aşırı derecede önemsiyor. Tartışmalarımızda bağırdığım zaman bizi yeterince rezil etti zaten diyor. Günah olduğunu bile bile arkadaş çevresi ne der korkusuna abdestsiz olarak cuma namazına gidebiliyor, oruç tutabiliyor. Yani Allah'tan korkmuyor ama kuldan utanıyor bizimkisi.Onunla geçinebilmenin yolunu bulmaya çok çalıştım ama hiçbir yere varamadım.Konuşsam olmadı, sussam olmadı. Onu terketmeyi çok düşündüm o da olmadı.En son olarak ona dün obsesif olduğunu hasta olduğunu doktora gitmesini söyledim. Ben deliyim ya diye bana laf sokarak cevap verdi. Benim sorum şu size anlattıklarımdan sonra benim tespitim doğru olabilr mi acaba? Eşimde bir kişilik bozukluğu olabilr mi? Eğer olduğunu düşünüyorsanız ben bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim?