Lütfen yardım

Çocuklar yeme konusunda anneye naz yaparken, babalarının elinden itiraz etmeksizin yiyebiliyor. Bilmiyorum denediniz mi ama, bu akşam deneyin. Siz sofrayı hazırlayana kadar babası ile biraz oynasınlar. Sofraya oturunca da siz hiç karışmayın. Kendi yemeğinizi yiyin. Babası yedirmeyi denesin. Tabi biraz oyun falan yapması gerekebilir.Sabırla takip edin çaktırmadan.
Bunu önermemin sebebi, bazı çocuklar yemek yeme konusunda sıkıntıyı anneleriyle inatlaşmak için yapabiliyor. Küçücükler ama, pek fenalar.

mamayı yemeklerden sonra ve uzun uykusunu uyumadan verıyorum cunku mamayı gun ıcınde verınce cok doyurduğu için yemek hıc yemıyordu ben de uykyda vererek cozum buldum. mamayı da sevmedı muz aromalısını bıle. agır bır mama ve cok da pahalı mama 800cıvaru fıyatı var. yıne de 5ay almadık kilo sımdı az sürede kendıne gore epey aldı. valka ısımız zor kendımı dunyada hastalık var boşver dıye avutuyorum ne yapayım saglıklı olsunlar yeter..sabır cekecegız baska yolu yok malesef

bır de beraber yemek yıyoruz bızım kızla.biraz daha gonullu yıyor.bence sofraya da beraber oturmak onemlı

glutene karsi hassasiyeti olabilir besin alerjisi olabilir
diş etleri cok sizliyor olabilir arada mama vermeyi denediniz mi hic?
yemekler ilik degilde soguga yakin olsun dis etleri cok sizliyor cunku dis doneminde
yogurt yemiyor mu?

Benim kızımda 16 aylık 9 kilo. Süt ürünlerine alerjisi vardı. Diyet yaptığımız için ek gıdaya geçmişimiz kısıtlı ve sıkıntılı oldu. Yazılan özel mamaları asla içmedi. Diyetisyene bile yönlendirildik. Yazın bizim bile canımız birşey istemiyor. Keçiboynuzu özünü şırınga ile günlük düzenli verdiğimde bir nebze işe yarıyor gibiydi. Bi de onu deneyin isterseniz belki işe yarayabilir.

mama sandalyesine koyun yıyeceklerı onunla beraber sizde yiyin hatta o elıne alınca elınden yıyın

Aynı durumdayız 11 aylık kızım hiç birşey yemiyor , emiyor ama çokda vermek istemiyorum yemek yemiyor diye .
O kadar halsiz düşüyor ki ,yürümeye konuşmaya hali kalmıyor . Ağlamak istiyoru m

Bunu yazdigim icin belki taslanicam ama bi sure bebek mamalari yemekleri yedirmek yerine kendinize yaptiginiz yemeklerden vermeyi deneseniz? Tabi tuzu ve salcayi ona gore biraz daha az miktarda kullanarak.
Bir de yine bi sure cizgi film acip onune koysaniz o ekrana dalarken sizde o sirada agzina bir iki bi sey atarsiniz zamanla midesi buyuyeceginden istahi da yerine gelir diye dusunuyorum.

4. Aya kadar memeyle yatıp kalkardı sonra 4 ay bıraktı. Şuanda maşallah diyeyim tek severek aldığı meme ve su.
Meme reddi yaptığı 4. Aya kadar her ay 1.200 civarı alıyordu. Sonraları 600-800 grama düştü yinede şükrettim. En son 9. Ayda 8.300 çıktı hala devam ediyor 8-8.5 inip çıkıyor. 3kg doğmuştu. Motor becerileri bence iyi yani kardeşlerinden daha erken başladı çoğu şeye. Herşeyi anlıyor komutları vs yerine getiriyor, işte kalk diyince kalkıp duruyor ayakta, öpücük ver anneye dediğimde hemen geliyor öpüyor vs vs. Kıpır kıpır bir bebek ama yemeyince halsiz ve mutsuz oluyor. Anne sütü alıyor ama ne kadar ona yararlı bilemiyorum. Yarın götüreceğim randevu aldım.
Çok yıprandım bende vallahi.. onuda sorarım inan hepsini not alıyorum. Dahada olmazsa memorial hastanesinde bebek beslenmesi polikliniği varmış oraya götüreceğim.
Kartini ekledim umarim isinize yarar
Çok sağolun.
Babayada aynısını yapıyor. O akşamdan akşama gördüğü için daha sabırlı daha uzun süre uğraşıyor. Dün mesela mama sandalyesinde önüne patates,yoğurt salata vs koyduk yedi nasıl sevindik. Bu sabah ne koyduysam bağırıp yere attı birde ağladı.. fenalık konusunda size 100 de 100 katılıyorum.
bır de beraber yemek yıyoruz bızım kızla.biraz daha gonullu yıyor.bence sofraya da beraber oturmak onemlı
Denedik canım hepsini denedik, uzaya çıkacağız beraber yakında o derece sinirim bozuldu
glutene karsi hassasiyeti olabilir besin alerjisi olabilir
diş etleri cok sizliyor olabilir arada mama vermeyi denediniz mi hic?
yemekler ilik degilde soguga yakin olsun dis etleri cok sizliyor cunku dis doneminde
yogurt yemiyor mu?
Yoğurt normal olanından sever meyveli çocuk için olanını yemez. Soğuk çorba deneyeceğim bugün. Alerjiyi yarın doktoruna soracağım.
Aynı durumdayız 11 aylık kızım hiç birşey yemiyor , emiyor ama çokda vermek istemiyorum yemek yemiyor diye .
O kadar halsiz düşüyor ki ,yürümeye konuşmaya hali kalmıyor . Ağlamak istiyoru m
Ben dün baya baya ağladım. Sabrım taştı. Her dakka ağlayan çocuk, her yemekte dağılan dökülen onca yemek derken ben oturdum ağladım..
Yoo herşey kitabına uymuyor ki neden taşlanasınız? Bende isterdim her öğün adam akıllı yemesini 1saat kesintisiz uyumasını ama olmayınca olmuyor. Tv sevmediği için telefonumda eğlenceli bebek şarkıları açıyorum ve 3aydır salçalı az baharatlı yapıyorum yemekleri onada yediriyorum. Özel yemekten kastım değişik muhallebi,kek, sütlü çorba falandı.

Açıkçası yaşamış birisi olarak lütfen yememesini kafana takma. Sadece emmek onun sadece dudak tiryakiliğiyse sütü bırak ve yemeklere başla. Püreler yedir.

Benim oğlum 3. Aydan sonra sütüm kesildiği için devam sütüne başladım. Püreler vs. Hiç yemezdi yediğinde de kusardı ve çok mutsuz olurdum. Zamanla düzeldi şu an 3 yaşına girecek ve anne acıktım diyor.

Annem bana her zaman der, kızım takma kafana sende yemeyen bir bebektin. Ben bilseydim ki böyle uzun boylu, sağlıklı bir kız olacağını hiç takmazdım kafaya.

O yüzden bebeğin sağlıklıysa kafaya takma. İllaki yer.

Her diş aynı olmuyor belki azı belki köpek dişi çünkü onlar çok zorluyor ve muhtemelen diş çıkardığı için bu kadar iştahsız üstüne gitmeyin bir süre.. Dişi çıkınca iştahı düzeliyor..

Bir yaş aşısı yapıldıysa, aşıdan sonra alerji gelişmiş olabilir. Aşı yumurta hücresinde üretildiği için genellikle yumurta alerjisi gelişiyor ama temkinli olup süt alerjisine karşı da önlem almanız iyi olur. Alerjik bebekler iştahsız, huysuz ve seçici olur, cildinde alerjik belirti olmasa bile mide ve bağırsak sorunları yaşar, uyku düzeni olmaz. Alerji ihtimalinden şüphelenirseniz süt ve yumurta diyeti yapmalısınız ikiniz de. Alerji durumunda diyet en çok 21 günde işe yarar. Diyetle beraber bebekte düzelme olursa sorun alerjidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…