Lütfen yardım

tatsız tuzsuz baharatsız yemekleri yemiyordu sütüm de yetmiyor aç kalıyordu gece saat başı uyanıp emiyordu ona özel yapmayı bıraktım gece daha az uyanmaya başladı.
bir de sıcaklardan etkilenip iştahları azalabiliyor

Besin alerjisi olabilir.
Baktırdınız mı?
Veya midede, bağırsakta sorun olabilir.
Yani aklıma takıldı şuan siz yazınca ama bugüne kadar belli olmazmıydı? Herşey yerdi son 1 aydır en dibe vurduk. Bugün mesela 1adet nektari, 1kayısı 3kez anne sütü 2 kaşık yemek yedi başka hiçbirşey. Oturdum ağladım onu uyuturken tek başına prematüre doğan ikiz büyüttüm de bukadar zorlanmadım
Peki mamayı içiyormu bari? Bizimkide 9. Aydan bu yana 8 kg.. bebekkende sık sık meme reddi yapardı doktorlar hep baştan savdı. Dünya para ödediğim özel doktpruda aynı devlettekide aynı insana kafayı yedirtirler. Şuana kadar 3kez gittim hep saçma oğütler verip yolladılar. Sağlık ocaği birtek ilgilendi vitamin ve çinko yazdı hala düzelmez ise araştırılsın normal değil dedi. Demiri iyi,kanı sınırda çıktı surup kullanıyoruz. Onun dışında dişmi bende çözemedim,çünki şuama kadar 6 diş çıkarttı böyle yapmadı. Mama içerken yemek yedimi bebeğiniz? Sizede çok geçmiş olsun.
Hangi meyvelerden ne kadar yiyor?
Bir de eğer inançlıysanız bol bol okuyun.
Nazar bile çok etkili olabiliyor.
Kayısı,nektari,elma hani pek ayırmaz ama fazla yemez yarım yarım.. okuyorum sürekli eşimde okuyor Allah yardım etsin bu durumu yaşayan her bebeğe çok zor.

Kayısı,nektari,elma hani pek ayırmaz ama fazla yemez yarım yarım.. okuyorum sürekli eşimde okuyor Allah yardım etsin bu durumu yaşayan her bebeğe çok zor.

genelde muz severler aslında. yemiyor mu ?
muzlu magnolia tatlısı yapıyorum ben biraz da pekmez koyuyorum içine en istahsiz gününde bile az da olsa mutlaka yiyor.
benim denk geldiğim bebekler genelde muzu çok seviyor.

yemek olarak da makarna denediniz mi?
renkli besleyici sebzeli makarnalar var iyice pişirip verseniz belki hoşuna gider.

Benim komsumun kizida o sekilde 1 yasinda ve 6 kilo gitmediği dr ve denemedigi sey kalmadi en son dr yeme içme kursu gibi bi yer varmis cocuklar icin ankaradayim ben umitkoy de demisti daha ilk gitmelerinde bir kavanoz pirincli corba icti dedi ise yaradi onlarda sizde arastirin derim denemekte fayda var

Benim komsumun kizida o sekilde 1 yasinda ve 6 kilo gitmediği dr ve denemedigi sey kalmadi en son dr yeme içme kursu gibi bi yer varmis cocuklar icin ankaradayim ben umitkoy de demisti daha ilk gitmelerinde bir kavanoz pirincli corba icti dedi ise yaradi onlarda sizde arastirin derim denemekte fayda var
[/QUOTE]
Ne değişik şeyler varmış araştırıcam hemen

Çok rica ederim tam adını sorarmısınız? Nette pek çıkmadı öyle şey yazıyorum başka makaleler var

Az yemesi sıkıntı değil aslında. Çabuk doyuyor olabilir. Halsizlik yaşadığına eminseniz bir üniversite hastanesine gitmenizi öneririm.

Çok rica ederim tam adını sorarmısınız? Nette pek çıkmadı öyle şey yazıyorum başka makaleler var
Kabızlık, karın ağrısı vb şeyler varsa mide tembelliği olabiliyormuş. Ama tesbiti zormuş. Mide çok yavaş öğüttüğü için çocuk kendini tok sanırmış.

Memeye güveniyor bu durumlarda memeden kesiyorlar genellikle ondan sonra yemeye baslıyo

Gerçek keçi sütü, keçi peyniri, kefir denediniz mi? Onlar mide ve bağırsaklara iyi geliyor.
Marketten almayın onlar karışık oluyor.

Gerçek keçi sütü, keçi peyniri, kefir denediniz mi? Onlar mide ve bağırsaklara iyi geliyor.
Marketten almayın onlar karışık oluyor.
Yok onu denemedim ama hepsini not aldım netten araştırıcam. Salıya randevu aldım araştırma hastanesine gidelim doktoruna da soracağım. Bir arkadaş yazmış anne sütüne güveniyor diye bende düşündüm bunu ama o sütte olmazsa ve yemezse temelli aç kalıcak. Öyle bir bebekki 4. Aydan 8. Aya kadar meme reddi yaptı,mama yazdı dr onuda kabul etmedi ağzını sıkı sıkı kapatır içmezdi. Anca uyurken. Şimdide yemekte aynısını yapıyor ve sindirimden bende şüphelenmeğe başladım artık

Sürekli mızmız demeniz bana onu düşündürdü. Muhtemelen hazım sorunu yaşıyor. İnşallah derdi ve dermanı hemen bulunur. Allah şifa versin.

Sürekli mızmız demeniz bana onu düşündürdü. Muhtemelen hazım sorunu yaşıyor. İnşallah derdi ve dermanı hemen bulunur. Allah şifa versin.
Hemde doğdu doğalı.. ilk 40 bekledik sonra gaz dedik. Sonra diş derken hep böyle 1sene geçirdik.. cidden düşününce hep rahatsızdı biz huyu bu düşündük,doktoruda öyle dedi. Amin İnşallah. Allah razı olsun vakit ayırıp yazdığınız için. Teşekkür ederim.

Peki emmesi nasıl? Sizi iştahlı mı emiyor yoksa zoraki mi?
Eğer doğduğundan beri zoraki emiyorsa çok nadir görülse de anne sütü hazımsızlığı yaşıyor olabilir.
Bunu da bir araştırın derim.

Benim kizim 1 yasina kadar ek gida almadi. Hele 1 yas zamani resmen mamayla yasadi. Kademeli mamayi kestik. Yogurt falan asla yemezdi. Danone yemeye basladi ardindan yogurtta yemeye basladi. Suan 2 yasinda hâla herşeyi yemiyor. Ozellikle salcali yemek sevmiyor. İslak seyleri yemiyor. Meyve hic yemiyor. En azından corba falan yemeye basladi biraz. Ama bu hafta ozellikle son 3 gundur aç geziyor hep abur cuburla duruyo

Çocuklar için yapılan özel tarifler çok mide bulandırıcı geliyor çocukken annem un çorbasına çok ısrar ederdi 27 yaşındayım hala hala kusasım gelir ve yemem.
Bence kendi yediğiniz yemeği umursamadan önüne koyun kendi soframıza dahil edin. Yerse belki öyle yer.

Öncelikle 2 yaş sendromuna kadar en zor olan 1 yaş atagidir ve bu atak doneminde iştahsızlık normaldir. Şu an havalar da sıcak olduğu için canı istemiyor olabilir. Yine de doktora götürüp sağlığı ile ilgili bir sorun olmadığina emin olun. 6 aydan sonra hiç kilo almamasi dahi normal diye biliyorum. Gelisim bir bütündur. Boyu uzuyor mu? Motor becerileri nasıl? Mental gelişimi nasıl? Bunların hepsini beraber değerlendirmek gerekir. Bir de doğduğundan beri kilo artışı nasıldı? Belki bir çizgi de gittiyse bebeğinizin.normali odur ama bir anda durma, ya da aşırı azalma olduysa bunu araştırmak gerekir.
Halsiz olduğuna, aç olduğuna emin misiniz? Çünkü Türk insanı olarak yemeğe cok fazla anlam yüklüyoruz. Bebek doğduğundan itibaren aglamasinda önce aç bu çocuk diyoruz. Benim oğlumda hiç öyle aman aman iştahlı olmadı. Bir haftadır da sadece meyve yiyor diyebilirim ama takılmiyorum. Siz kendinizi aç bırakır mısınız? Onlar da bırakmaz bence.
Sağlık kontrolunden geçirin eğer birşey çıkmazsa kendi haline bırakın. Emiyormusta ne güzel. Anne sütünden güzeli mi var

Aynı problemleri bende yaşadım, 4 yaşına kadar denemediğim yöntem kalmamıştı. Sonradan geniz etinin buna sebep olduğu ortaya çıktı. O zamanlar gittiğimiz doktorumuz, geniz etinin alınsa bile 5 yaşına kadar tekrar büyüyebileceği ihtimalinden dolayı üstünde çok durmamış ve bize söylememişti yani iştahsızlığını bu duruma bağlamamıştı. Belki sizdeki sebep bu değildir ama yine de aklında olsun canım. Rahat nefes alamadığı için rahat yemek yiyemiyor ve uykuları da çok kısa süreli oluyordu.

Ve lütfen kendini üzme, ben çok yıpratmıştım, her öğünümüzde o kadar çabalıyordum ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…