Lütfen yardım

D e f n e

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
4.641
7.610
158
Merhaba hanımlar, özellikle anneler 1 yaşında oğlum var ve hiç abartısız yemek ağzına sürmüyor.. dr kilosu sınırda, yok karakteristik,yok tarifi değiştir diye diye çocuk dahada beter oldu. Son bir haftadır artık halsiz kalıyor yemediği için.. yediği tek şey meyve,su ve gidip gelip kısa süreli beni emiyor. Artık ağlama noktasına geldim kilosu sekiz. 9. Aydan beri aynı kiloda..Sürekli açlıktanmı,halsizliktenmi bilmiyorum ağlak ve mızmız. Yemeğini yese en azından günde 1 öğün yese inanın sevinçten uçacağım. Denemediğim tarif,yöntem kalmadı. Blw dediler denedim hepsini tabaktan fırlatıp atıyor agzına giden kuru ekmek.. tüm günum mutfakta yemek denemeler,yemediği için döküp saçıyor ne işim bitiyor nede emeğime değiyor tüm gün mutsuz,huzursuz ve gerginim. özel mama yazdırayımmı doktora? O mamaya alışıp tamamen yemeği kesermi? Varmı böylesine iştahsız bir bebeği olan Allah rızası için bir yol gösterin artık kafayı yiycem

Lütfen konum taşınmasın, bana baya büyük dert oldu bu olay

Canım biliyorum pek önerilmez ama televizyon karşısında biraz denesen en azından normal kiloya ulaşana kadar

Aç mı duruyor öyle?

dişlerini çıkardı mı? diş çıkarma dönemlerinde kilo veriyor bebekler, iştahsızlık da ondan olabilir.

benim kizim normalde istahlidir ama bu aralar o da hiçbir şey yemek istemiyor. sevdiği meyvelerle filan oynaya oynaya yedirmeye çalışıyorum.

benim oğlumda ona yaptığım özel yemekleri yemiyordu.
10 aylıkken kendimize ne pişirdiysem tuzunu eksik yaptım ondan verdim iştahı düzeldi.

Siz ne yiyorsanız ondan verin. Acayip bulamaçlar yedirmeyin.
Bir süre, iştahı düzelene kadar çizgi film vs izlerken yedirin.

Aç mı duruyor öyle?
Bu durumda evet aç duruyor.
4 tade üstte 2 tane aşağıda dişi var hiç birinde bukadar yemekten kesilmemişti. Artık napacağımı bilmiyorum. Meyvelerdede seçici her meyveyide yemiyor
benim oğlumda ona yaptığım özel yemekleri yemiyordu.
10 aylıkken kendimize ne pişirdiysem tuzunu eksik yaptım ondan verdim iştahı düzeldi.
Ona özel derken ilk zamanlar öyle bebek yemekleri denedim,yemeyince kendi yemeklerimize az tuz attım,baharatsız yaptım yiyordu. Son 1aydır onlarıda yemiyor

Siz ne yiyorsanız ondan verin. Acayip bulamaçlar yedirmeyin.
Bir süre, iştahı düzelene kadar çizgi film vs izlerken yedirin.
Yok öyle tatsız tuzsuz yemekleri 6. aydan sonra vermiştim alışma döneminde. Şuan normal etli,tavuklu yemekler çorbalar,muhallebiler deniyorum. Tv izlemez balkonda,oyuncakların arasımda yok yok artık çaresiz kaldım

Çocuklara özel iştah açıcı şuruplar var denediniz mi belki o işe yarar.
Polivit adında vitamin ve çinko verdi sağlık pcapı doktorumuz daha fayda etmedi
Canım biliyorum pek önerilmez ama televizyon karşısında biraz denesen en azından normal kiloya ulaşana kadar
Hiiç izlemez telde çocuk şarkıları açıyorum. Vallahş yesinde yasağı falan umrumda değil

Beraber oturun sofraya siz başlayın konuşa konuşa yiyin o da sizden görür tadına falan bakar bence

belki bu kez farklıdır dişleri daha da zorluyordur. bence güvendiğiniz bir doktorla görüşüp onunla beraber ne yapmaniz gerektiğine karar verin. kilosu düşük diyorsunuz çünkü bir de halsiz filan olması garip geldi. inşallah düzelir en kisa zamanda.

Besin alerjisi olabilir.
Baktırdınız mı?
Veya midede, bağırsakta sorun olabilir.

malesef aynıyız demeye geldım şimdi 17 aylık olan kızım da 1yasındayjen 8kg dı.sadece proteın yer yesıl mercımek et ve yumurta yer. sevdıgı az da olsa sey var yanı ama 1yasındayken yoktu emmıyor da dusunun yanı. devlette.ki doktorumuz devlet desteklı mama yazdı. tabı bu arada saglık sorunu yoktu!yanı kan degerlerı cok ıyıydı ama cok hareketlı kıpır kıpr bı bebek.mamayı 15aylıkken yazdı cunku dısten vs yemıyordu tum gun.15 aylıkken 8200den sımdı dıs dönemi olmasına ragmen 8700oldu..tabı bebekten bebege fark oluyor metabolizması da hızlı oluyor vs

Besin alerjisi olabilir.
Baktırdınız mı?
Veya midede, bağırsakta sorun olabilir.
aynen detaylı alerjı testı ıdrar yolları enfeksıyonu ıcın ıdrar kulturu yapılmadan kan testı yapılmadan tıroıde bakılmadan mama yazmadı doktor.ılk demır eksikliğinden suphelenıyorlar zaten

aynen detaylı alerjı testı ıdrar yolları enfeksıyonu ıcın ıdrar kulturu yapılmadan kan testı yapılmadan tıroıde bakılmadan mama yazmadı doktor.ılk demır eksikliğinden suphelenıyorlar zaten
Belki hazım sorunu yaşıyor olabilir. Bu yüzden midede, bağırsakta ağrı, sızı varsa reddediyor olabilir.

Hangi meyvelerden ne kadar yiyor?
Bir de eğer inançlıysanız bol bol okuyun.
Nazar bile çok etkili olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…