Lütfen yardım :-(

QUEENofTURKEY

Garson masa iyi, manzarayı değiştir.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
3.816
7.460
88
32
Ay arkadaşlar biliyorum bu da dert mi diyeceksiniz öyle bir dert ki :-(
Ramazan girdi; zaten bende kabızlık var kaç senedir. Kefir, karbonatlı su bitkisel çaylar, spor vs. Bir şekilde idare ediyordum.
Ama şu son 2 gündür aşırı derecede midem rahatsız. Öğünleri azalttım yine 2.5 litre su içiyorum ama nafile. Bu şişlik ve beraberinde getirdiği böyle ağrı sürekli gurul gurul çok rahatsızım. Önerisi olan var mı ay ne yapacağımı bilemiyorum. Hareket olsun diye gün boyu temizlik yaptım yok yani.
Bir de babam da aynı dertten muzdarip. Adam sabah beri kıvranıyor, iki büklüm yatak döşek. Hastaneye gitti benden daha beter o benimki hafif. Babamın 25 senelik hayatımda ilk kez gittiğini bilirim hiç gitmez sevmez hastaneyi. Ama gidecek derecede zordu hali. Serum takmışlar bir sürü ilaç. Karbonatlı su yaptım azıcık içti hiçbir şey yiyemedi bir kaç lokma sadece. Ama geçmedi, çok fena. Bir de nişanım var bayram sonu. Bu şişliği nasıl atacağım bir önerisi olan var mı?

Probiyotikli yoğurt tüketin bol bol. Kabizlik için de ben olsam yumuşatıcı haplardan kullanırdım.

Probiyotikli yoğurt tüketin bol bol. Kabizlik için de ben olsam yumuşatıcı haplardan kullanırdım.
Canım haplar var içince arada çok zorlanırsam faydasını görüyorum ama devamlı içince bağışıklık oluyor sanırım etkisi olmuyor. Probiyotik olarak sürekli kefir tüketiyorum. Her sene ramazanda maximum seviyeye ulaşırdı ama bu sene daha fena.

Ev yoğurdu özellikle de suyu derim ben mesela suyundan ayran yapın ama dr a gitmekte fayda var. Kabızlığın sonu hemoroid olabiliyor o daha beter

valla şişlik için bişey diyemem belki ama bana diyetisyen doktorum kabız olduğumda sahurda 5 tane kuru kayısı tüket demişti gerçekten işe yaramıştı bi dene istersen ye 5 kadar kayısı üstüne de bol bol su iç

B
Bendede var aynı sorun bekulus mu ne öyle bi hap var ondan tutunca bi kaç saate bozuyo hemen beni o hap kurtarıyor

Ev yoğurdu özellikle de suyu derim ben mesela suyundan ayran yapın ama dr a gitmekte fayda var. Kabızlığın sonu hemoroid olabiliyor o daha beter
Canım 5 senedir bir tabaka var ama hemoroite baktım bendekiyle aynı değil, damarın çatlamış olabilir ama çok çekiniyorum gitmeye utanıyorum ben ya. Aile hekimine gidip kabızlık için ilaç alıyorum ama devamlı içince etkisi olmuyor. Ev yoğurdu var mutlaka deneyeceğim sağ ol

B

Bendede var aynı sorun bekulus mu ne öyle bi hap var ondan tutunca bi kaç saate bozuyo hemen beni o hap kurtarıyor
Benim aile hekimim de bana toz seklinde verdi. Arada içinde faydasını görüyorum günü kurtarıyor ama devamlı içince etkisi olmuyor bağırsakları da tembelliğe alıştırmak istemiyorum ama çok kötü ya

Kefiri surekli mi yoksa ramazan girince mi içiyorsunuz? Bazı kişilerde kefir bu dediklerinizi aynen yapıyor....bence.kefiri bırakın yoğurda devam edin eger yine içmek istiyorsanız bir yudumla başlayın.. ama önce mi yapiyor diye bırakın.

Sürekli içiyorum canım. Hemen hemen her gün içiyorum bırakınca kötü oluyor diye. Olmadı bırakcam olabilir yani.

Akşamdan bir bardak suya kayısı koyup aç karnına o suyu içip , kayısıyı da yiyin.
Ben bu şekilde atlatmıştım.
Bir de rezene çayı. Bağırsak yumuşatıcı etkisi var, iyi geliyor. Geçmiş olsun.

Ay çokk sağ ol yarından başlayacağım inşaALLAH işe yararrr çok sağ ol.

Bende de senelerden beri var ben bu kabızlığın acısını çok çektim su içesimde gelmiyordu hiç düzenli beslenmek önemli bir de kayısı suyu özellikle kuru kayısı suyu çok faydalı onu dene

İçeriğinde bulunan iyi ve faydalı bakteriler sayesinde kefir, vücudu doğal yollardan temizlemekte ve iyileştirici etki göstermektedir. Bundan dolayı da kefir tüketildikten sonra birtakım geçici yan etkiler meydana gelebilmektedir. Geçici olan bu yan etkiler şu şekildedir;

• Baş ağrısı
  • Genel ağrılar
  • Bulantı
  • İshal
  • Gribe benzer semptomlar
  • Karın bölgesinde rahatsızlık ve kramplar
  • Şişkinlik
  • Gaz
  • Cilt üzerinde akne ya da çıban oluşması.
Bu yan etkiler, gün geçtikçe ve kefir tüketimi azaltıldıkça ortadan kaybolmaktadır.

Kefir, özellikle de ilk defa tüketilmeye başlandığında kabızlığa ve bağırsak kramplarına neden olabilmektedir. Bazı insanların ise metabolizma yapılarına göre, kabız oluşmasına ve bağırsak kramplarına sebep olabilmektedir.

Bende de senelerden beri var ben bu kabızlığın acısını çok çektim su içesimde gelmiyordu hiç düzenli beslenmek önemli bir de kayısı suyu özellikle kuru kayısı suyu çok faydalı onu dene
Tamam canım kayısı tüketmiyordum deneyeceğim çok sağ ol ya. Kayısılı bitki çayı içiyordum arada.

Canım korkutmak gibi olmasında kabızlık bir çok hastalığın sebebi kesinlikle ihmal etme doktora git utanma gerçekten kötü hastalık sebepleri içinde

Ay var ya bu şişkinlik ilk zamanlar olmuyordu kefiri tüketmeye başladım 2. Senesinde başladı. Bas agrım da olmazdı som 2 aydır arada yaşıyorum. Bırakcam bakalım başka şeyler deneyeceğim ben bunları bilmiyordum. Sağ ol bitanem

Canım korkutmak gibi olmasında kabızlık bir çok hastalığın sebebi kesinlikle ihmal etme doktora git utanma gerçekten kötü hastalık sebepleri içinde
En az 5 senedir cekiyorum hemoroite benzer bir şey de var ama damar çatlaması dışa çıkması da olabilir ameliyattan korkumdan gitmedim ama gitmem lazım artık bu şişkinlik beni bıktırdı ya valla villa.

Tiroid hormonlarına da baktır mutlaka, dahiliyeye git istersen, az çalışması da kabızlık yapar
Canım onlar hangi hormanlar hastaneyle aram iyi değildir doktorlar kendi kendilerine bakarlar sonucu söylerler ben bilmem neye bakmışlar. Ama bir kere cildiyede tüy için gittiğimde hormanların iyi bozukluk yok demişti onlardan mıdır bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…