teşekkürler. 6hafta sonra kontrole çağırdı o sırada asıl patoloji çıkacak. onun dısında her sey yolunda dediGeçmiş olsun.Doktorunuz tedavi sürecini,sizleri neyin beklediğini anlatmadı mı?
doktorlar kötü bir şey olduğunda ameliyatta açınca görüp anlıyor patalojiyi görüp destekliyorlar sonucu. Bence içinizi rahat tutun öyle dediyse geçmiş olsun :)merhabalar bu soruyu sorabilmek için bu hesabı açtım. bilen, yaşayan varsa lütfen beni bilgilendirir misiniz.
annem iki gün önce rahmindeki miyom sebebiyle ameliyat oldu. sol yumurtalıkta da bir kist vardı. rahmin tamamı ve iki yumurtalık alındı. hastaneden ayrılırken verilen epikriz raporunda yumurtalıkta bulunan kist mezenter kist diye birşeymiş. bu kist frozena yollanmış yani hızlı patolojiye gönderilmiş. o patoloji sonunda da şöyle bir ibare var: HEMOROJİK NEKROZ ALANLARI İÇEREN YUMUŞAK DOKU : STROMAL MEZENKİMAL TM ?
bu stromal mezenkimal denen şeyi nette araştırınca kötü şeyler yazıyor ama asıl patoloji sonucu daha çıkmadı tabi.
şimdi sizlere sorum şu annem bundan 1 sene önce rutin jinekolojik muayene olmuştu smear alınmıştı temiz çıkmıştı. yumurtalıkların da tertemiz demişlerdi. kötü bi şey olsa 1 senede gelişir mi böyle bi şey. başka herhangi hiçbir sorunu yok.
ameliyat olup sonucu böyle çıkan ama asıl patolojisi temiz gelen var mı ?
çok üzgünüm çok canım sıkkın anneme belli etmemeye calısıyorum.
son olarak ameliyatı yapan doktorumuz ameliyatın çok güzel geçtiğini sıkıntı olmadığını söyledi. olumsuzluk olsaydı böyle güzel konusur muydu?
ameliyat kapalı oldu ama tabii tüm dokuyu çıkarınca görmüştür değil mi. haklısınız. çok tedirginim elimde değildoktorlar kötü bir şey olduğunda ameliyatta açınca görüp anlıyor patalojiyi görüp destekliyorlar sonucu. Bence içinizi rahat tutun öyle dediyse geçmiş olsun :)
çok şükür maşallah ne güzel inşallah annemin sonucu datemiz çıkarBen de kapali miyom ameliyatı oldum. Miyom 10 11 cm civarındaydi. Doktor parcalar sıkıntılı gibi durmuyor dedi ve patoloji cok sukur temiz geldi. Bence telas etmeyin. Tum bunlardan once de rahim ağzından parca almislardi. Orada da kansere yatkın hücrelere rastlamislar. Doktor normal bunlar dedi rutin olarak kontrol edilecek sadece
merhaba bana mesaj atabilir misiniz ben bulamadım da.Kübra geçmiş olsun, Allah senin annene de benim anneme de yardım etsin. Allah acılarını göstermesin.
Ne yazdığını bilmiyorum anlamadım da ama hemen hemen aynı süreçlerden geçeceğiz ve annem parça aldıracak rahminden. Dua ediyorum sizinkide bizimkide iyi çıksın.