- 24 Mayıs 2011
- 209
- 66
- 98
Merhaba arkadaşlar. Daha önce bu konuya yakın bir konu açmıştım ancak şuan olay daha farklı bir boyutta. Eşimle severek evlendik. Evliliğimiz süresince ailelerimizde yaşadığımız hastalık ve kayıplar bizi çok yıprattı. En son hamileyken bebeğimizin kaybının ardından eşimin ruh hali çok değişti. Hamileliğim aşamasında başlayan uyku ve durgunluk hali dikkatimi çekiyordu ama sorun yok diyordu. Bebeğimizin kaybından sonra eşim benden ayrılmak istediğini söyledi. Sebep olarak da beni mutlu edemediğini, kendisinin de tek başına kalmak istediğini, ailesi dahil kimseyi yanında istemediğini söyledi. Psikoloğa gidiyoruz. Psikoloğumuz ağır bir depresyon geçirdiğini söyledi. İlaç olarak paxil 20 mg. kullanıyor. Bu süreçte zaman zaman bana yakın zaman zaman uzak. Benden iyice soğuduğunu, fiziksel olarak da istemediğini söylüyor. Artık hiçbir duyguya sahip olmadığını, hatta ağlayamadığını bile söylüyor (bunu ben soru sordukça söylüyor. Asla kendisi bu ko uyu açmıyor). İnternette araştırdığımda durumu apati diye bir psikolojik duruma benziyor. Ve kullandığı ilaç duygu eksikliği yaratıyor. Bu durumda ben nasıl davranmalıyım? Tekrar eski halimize dönebilir miyiz?