Bebek Beslenmesi Lütfen yardım... En güzel, en lezzetli bebek çorba ve yemekleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecsemu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
10
0
36
Samsun
Kızım bir yaşında tarhana ve mercimek çorbası vermekten bıktım. Çoğu yemekleri sevmiyor. Zaten emmiyor. Bildiğiniz değişik ve lezzetli çorba ve yemek tarifleri varsa lütfen paylaşalım.

sebzeli tavuk corbasi

1 kucuk tavuk budu
yarim kabak
1 patates
1 havuc
1 cicek brokoli
1 cicek karnibahar
1 pirasanin beyaz kismi
1 kucuk sogan
1 dis sarimsak
bir tutam maydanoz
1 yemek kasigi pirinc

hepsini duduklu tencereye koyup 18 dk hasliyorum sonra pure yapip icine zeytinyag ve tuz ekliyorum kizim cok severek yiyiyor tabi mevsimine gore sebzeleri degistiriyorum bazen pirinc yerine bulgur yada sehriye koyuyorum

balkabagi corbasi

1 yemek kasigi pirinc
1 havuc
1 patates
1 kucuk kase dogranmis balkabagi

eger sut icebiliyorsa bebegin haslanmis sebzeleri ve pirinci suz blendirdan cek biraz zeytinyagi koyup ilik sutle kasritirip bebegine yedirebilirsin

ispanak corbasi

2 yemek kasigi pirinc
1 havuc
1 patates
1 dis sarimsak
1 kucuk sogan
10 yaprak ispanak
1 cay kasigi salca

hepsini pisirip blendirdan cek yogur katip yedirirsen cok sevecegine eminim

sebeleri degistirip degistirip degisik corbalar cikartabilirsin icine kiyma katabilirsin ayrica cok sulu olursa corbalar icine ekmek dograyabilirsin afiyet seker olsun bebisine umarim sever

ben yoğurtlu pirinç çorbasıyla domatesli şehriye çorbasını öneririm.

kızlar balık vericem ilk defa..çorbaya mı katıyorsunuz..nasıl vereyim balığı..bi tarif verseniz

somon kullaniyorsan corbasi guzel oluyor, duduklu tencerede pisiriyorum ben altina biraz su mercimek ve kereviz yapragu buhar teline somon patates havuc brokoli koyuyorum 14 dakika pisirip sebzeleri blendirdan cekip somonu didikliyorum icine

Son düzenleme:
daha lezzetli oluyor hem tum yemeklerine tahil koymaya calisiyorum mercimek bu yemege en yakisani cok lezzetli oluyor

guzel bir tarifmis. deniycem ben de mutlaka. hala baligi tam ogun olarak vermedim, biz yedikce tattirdim ama aciyo agzini. kesin sever bu somonlu yemegi:)

bende daha hic ayri vermedim hep yemegine katip veriyorum severek yiyiyor kizim bazen dil baligi ile yapiyorum ayni tarifi oda guzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…