lütfen yardım edin :(

canım 2 yılda bu kadar değişen kişi 4-5 senede çoook daha değişebilir bunu unutma.. bence evlilik için sakın acele etme.. okulunu kazanıp bitirmene 5 sene var en az.. o zamana kadar tart kendini ilişkinizi..
16 yaşındaki kızıma böyle karışan çocuğu tepelerdim ben ailen rahatsız olmadı mı? merak ettim.. neyse..
20 yaşında hayatın başında bir insan neden okumak istemez bu önemli.. ders çalışmaya kimse bayılmıyordur ama bazen hedeflerin için çile çekersin.. neden yapmıyor? neye güveniyor? meslek konusunda ne düşünüyor? ne iş yapacakmış? 38 yaşında evli çocuklu arkadaşım liseyi dışardan bitirip üni.yi kazandı şimdi 2. sınıfta.. hal böyleyken gençlerin tembelliğine anlam veremiyorum.. zaten babamın işini yapacağım bile dese bitirsin okulunu ne var?
inşallah herşey güzel olur sizin için.. ama sakın yüzük falan takma erkenden..

Özel olmayacaksa sorabilir miyim, neden liseyi bitiremedi? Yani öğretmenlerin zayıf not vermesi bile artık neredeyse yasak gibi bir şey, çocukları resmen zorla başlarından atıyorlarken neden öyle olmuş?

Elbette cevap vermek zorunda değilsiniz, ama belki daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz diye düşündüm.

İşi gücü varsa sorun olmaz ya da sağlamsa iş konusunda, çalışmayı seviyorsa sorun olmaz da daha 19 yaş evlilik için erken bence.

9. sınıfta notlardan dolayı kalmış biz ozaman tanışmıyorduk.. daha sonra bizim tanıştığımız yıl ben 10. sınıfa o tekrar 9. sınıfa gidiyordu. Ben sürekli ders çalışmaya iterek 10. sınıfa geçmesine yardımcı oldum.. 10. sınıfta ise notları normal sınıf geçebilecek durumdaydı ama devamsızlığı yarılanmıştı.. ve menenjitten dolayı 2 ay okula gidemedi rapor hakkıda dolunca kaldı.. sonrada bir daha üstüne düşmedi.. ilişki ilerledikçe mantık devreye giriyor ve bu yüzden okuması gerektiğini biliyorum geç bile olsa umarım başaracak

İşi gücü varsa sorun olmaz ya da sağlamsa iş konusunda, çalışmayı seviyorsa sorun olmaz da daha 19 yaş evlilik için erken bence.

İş konusunda her türlü iş bulur ve yapar zaten yapısı böyle her sabah 7de ayaktadır mesela. zaten okullar bitmeden evlenmeyi düşünmüyoruz..

Anladım. İnşallah başarır. İnşallah ikiniz de çok güzel okullarda okur güzel işlerde çalışırsınız. Ama o güne kadar hayatınızın geri kalanını etkileyecek çok büyük adımlar atmamaya çalışın ilişkinizle ilgili. Çünkü inanın mantık devreye girmeye devam ettikçe şu an sorun etmediğiniz birçok şey canınızı sıkmaya başlayacak.

Siz hayatınızı kazanmaya çalışın, o süreçte de zaten karşı tarafta bir çaba, bir gelişme var mı, hayattan beklentileriniz neler olmuş yaşayıp göreceksiniz.

Canım ben açıktan okumuyorum, örgün eğitimdeyim,üniversite okuyorum. Açıktan da 2. bir bölüm bitirmeyi düşünüyorum. Henüz başvurmadım o yuzden bilgi veremeyeceğim, ama açıktan okuyup kpssye girip memur olan tanıdıklarım var, açıktan lise mi yoksa açıktan üniversiteyle mi oluyor bu iş bilmiyorum. Ben açıktan 2. üniversiteyi okuyacağım inşallah.

Aynı düşünüyorum sizinle, yazdıklarımın neresine katılmadınız ki? Günümüzde üniversite okuyup işsiz olan kitleler var.. Eğitimin kesinlikle kişiye değer olarak çok katkısı var iş alanını geçtim.. Bu konuda hemfikiriz, bu yüzden gücü yeten herkes okumalı diye düşünüyorum, okumasa da geliştirmeli kendini dediğiniz gibi.

Kuzenim örneğini vermemdeki amaç, kuzenim okumamış diyebiliriz, liseyi bitirdiğinden de emin değilim, ama çalışkan birisi ve çalışıp ailesini geçindiriyor, insan ekmeğini kazanmalı bir şekilde, bunu anlatmak istemiştim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…