• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım edin eşim kötü durumda :(

lilyum_87

annesinin böceği
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
1.905
0
116
Balıkesir
Merhaba Meltem Hanım;
Eşim herhangi bir eylem yaparken aklına sürekli kötü şeyler geldiğini söylüyor ve bu aklına gelen şeylerden dolayı çok aşırı tepkiler veriyor. Örneğin sinirleniyor, kafasına vuruyor, dua etmeye başlıyor, bağırıyor, yaptığı eylemi 5-6 kez tekrarlıyor mesela hırkasını çıkartırken geldiyse aklına kötü bir düşünce iyi düşünene kadar o hırkayı çıkartıp geri giyiyor. Ben ona birşey söylediysem bana 5-6 kez tekrarlatıyor. Aklına ne geldiğini söylemek istemiyor söyleyemiyorum diyor. Ne yapıcağımı şarşırmış durumdayım. Ona yardım edemiyorum. Bu durum beni mahfediyor. Onu psikolağa götürmeye de ikna edemiyorum. Bu konuda bilgi verirseniz belki onu ikna edebilirim. Nolur yardım edin.

Merhaba Meltem Hanım;
Eşim herhangi bir eylem yaparken aklına sürekli kötü şeyler geldiğini söylüyor ve bu aklına gelen şeylerden dolayı çok aşırı tepkiler veriyor. Örneğin sinirleniyor, kafasına vuruyor, dua etmeye başlıyor, bağırıyor, yaptığı eylemi 5-6 kez tekrarlıyor mesela hırkasını çıkartırken geldiyse aklına kötü bir düşünce iyi düşünene kadar o hırkayı çıkartıp geri giyiyor. Ben ona birşey söylediysem bana 5-6 kez tekrarlatıyor. Aklına ne geldiğini söylemek istemiyor söyleyemiyorum diyor. Ne yapıcağımı şarşırmış durumdayım. Ona yardım edemiyorum. Bu durum beni mahfediyor. Onu psikolağa götürmeye de ikna edemiyorum. Bu konuda bilgi verirseniz belki onu ikna edebilirim. Nolur yardım edin.

Lilyum, eşinizin doktora gitmeden bu sıkıntıları aşması mümkün değil. Anlattıklarınız bir Obsesif Kompulsif Bozukluğu düşündürtüyor. Bu seviyedeki OKB için öncelikle bir psikiyatra başvurarak eşinizin gerekli ilaç tedavisinin başlatması, akabinde de bir psikologa başvurarak düzenli psikoterapi alması lazım. OKB çift ayaklı olarak tedavi edilebilecek bir durum. Ama tedavi edilmezse, hızla ilerleyen ve hayatın temel akışını zora sokacak bir durumdur.

Back