• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları lütfen yardim edin cok korkuyorum :( oglum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Oynarken veya yürürken incitmiş olamazmı
Şişlik de var diyorsunuz

Yerinizde olsam devlet hastanesi çekmiyorsa ne yapar eder özel de bir röntgen çektirirdim

doktor bakti sadece diger kismi daha etli sislik yok dedi. misal merdiven cikarken kücük oldugu icin sürekli bi tarafi kullaniyor ondan ola bilir dedi

Merhaba. Benim oglumdada o aylarda olmustu. Esim doktor, kendi cocuk doktoru ve osteopat bakti. Hicbirsey yok. Büyüme ağrıları bunlar. Bir kac haftalar içinde kendinden gecti. Ben sadece uyanip aglayinca teselli edip ayaklarina biraz bafif masaj uyguladım. Kendinden geçti. Emin olmak icin tabi tekrar bir doktora danisin isterseniz

icime su serptin doktorlarda aynisini söylüyor. umarim birseyi yoktur. masajla sakinlestiremiyorum agri kesici verdikden sonra rahatliyor. doktor ayda bir verirsen sorun olmaz ver dedi. asiri aktiv cocuk acaba kendini cok mu zorluyo. osteopat iyi fikir iyi bir tane bulursam kesinlikle gösteririm. özel sigortalatmistim ama burasi kücük köy oldugu icin osteopat bulmak cok zor malesef :(

icime su serptin doktorlarda aynisini söylüyor. umarim birseyi yoktur. masajla sakinlestiremiyorum agri kesici verdikden sonra rahatliyor. doktor ayda bir verirsen sorun olmaz ver dedi. asiri aktiv cocuk acaba kendini cok mu zorluyo. osteopat iyi fikir iyi bir tane bulursam kesinlikle gösteririm. özel sigortalatmistim ama burasi kücük köy oldugu icin osteopat bulmak cok zor malesef :KK43:

Benimkide acayip aktif. Yani baglasan durmaz :D bende ilk cok korktum, acaba düştüğünü görmedim mi diye,çünkü siddetli ağlıyordu. Bize doktoru yanlış hatirlamiyorsam bir hafta ibuprofen surubu verin demişti bir kac gece arka arkaya uyandığında. O arka arkaya olan haftadan sonra zaten cok nadir oldu.insallah sizdede cabuk gecer.

Röntgen çekmeniz bir işe yaramaz çünkü röntgende sadece kemikleri görebilirsiniz. Tümör oluşumu için ultrason öektirmeniz gerekir. Bir özel hastanrye gidin ve annenizin durumumdan bahsedip ultrason isteyin. Umarım sadece büyüme ağrısıdır.

Geçmiş olsun bence bir ultrason çektirseniz içiniz rahat eder.Ailede varsa dikkate almakta fayda var.
Inşallah önemli bir şey değildir

Geçmiş olsun bencede büyüme ağrısı. İçini ferah tut ama yinede yapılacak ne varsa yaptır.

büyüme ağrısı olabilir

ama tustan yeni çıktım. Aspirine yanıt veren kemik tümörü osteoid osteom diye bir şey var. O da en çok uyluk kemiğini tutar bildiğim kadarıyla. bu çıksa bile iyi huyludur korkmaya gerek yok.

selam kizlar, herkeze iyi bayramlar.

oglum 18 aylik, bir kac aydir ortalama ayda bir saat 3-4 gibi birden agliyarak uyaniryor. ve sürekli dizini tutuyor. masaj sicak tutma ise yaramiyor agri kesici veriyorum doktorun tavsiyesi ile. o an yürümesi icine yere bastirdigimda ayagini yukari cekip kesinlikle yere basmiyor. ama agri kesici verdikden bes dakika sonra hemen uyuyor.

- internetden arastirdim bu konuyla ilgili birsey bulamadim.
- bir doktorla telefonda danistim büyüme yüzünden olamaz yasi cok kücük büyük cocuklarda oluyor dedi. takip etmemi önerdi.
- ikinci defa oldugunda baska doktora göründüm cok sk rastlanmasada bu yaslarda büyüme agrisi olmasada arada oluyor dedi
- emekli bir cocuk doktoru arkadasim ona sordum, oda aynisini söyledi cok sk olmasa bile arada oluyor diye

ve bu gece yine ayni olay. neyse minik kuzum büyüyor diye gerilmeden ilacini verdim tekrar uyuduk. sabah uyandiginda hep ayni hic birsey olmamis gibi moraller yerinde. tam konuyu unutmustum, diz bölgesi birinden digeri daha etli sanki, fark ettim. cok korktum direkt yine doktora gittim. arkadasim röntgen cektirsinler dedi ama doktorum yine normal hersey yolunda insan vüjütünda zaten hersey orantisiz ondan birinin digerinden etli olmasi normal dedi.

ama icim nedense bir türlü rahat etmiyor. annem 25 yasinda dizinden tümörden ameliyat oldu. bana agrisinin kücüklügünden beri oldugunu ama konunun üzerinde durmadigini anlattigini hatirladim. ve bi yerde aile ici hastaliklarin generasyon atladigini okumustum. yani anannede tümör varsa torunda olmasi daha yüksek gibi.

doktorlar röntgen cekmiyor hersey yolunda diyor. sizde böyle bir durumla karsilastiniz mi hic? lütfen herseyin normal oldugunu söyleyin kafayi yemek üzereyim, esimde evde degil delircem sanki.
Araştırma hastanesine gidin mutlaka ve annenizin durumunuda anlatın çünkü bazı şeyler genetik olabiliyo sağlık ihmale gelmez

büyüme ağrısı olabilir

ama tustan yeni çıktım. Aspirine yanıt veren kemik tümörü osteoid osteom diye bir şey var. O da en çok uyluk kemiğini tutar bildiğim kadarıyla. bu çıksa bile iyi huyludur korkmaya gerek yok.

tümör dizde oldugu zaman iyi huylu olsa bile kemigi tamamen alip protez takiyorlar o protezinde yirmi yil garantisi var bu yüzden cok korkuyorum kücücük daha. sonucta boy attikca sorun olur. Allahim cok korkunc. iyi düsünüyorum iyi olsun kardeslerimdede vardi ama dedigin gibi daha gec yaslarda. oglum birde digerlerine göre cok boysuz tabi ben esimde kücük boyluyuz. belki boy atarken zorlaniyordur :(. su an sürekli takipdeyim dün bütün gün takip ettim en az on kere dizlerinin üzerine düstü. ne neye etki ediyor bir anlasam. bir daha olmasini beklememi söyledi esim ordan direkt hastane ultrasyon yapmazlarsa ortaligi kaldirmayi düsünüyorum.

tümör dizde oldugu zaman iyi huylu olsa bile kemigi tamamen alip protez takiyorlar o protezinde yirmi yil garantisi var bu yüzden cok korkuyorum kücücük daha. sonucta boy attikca sorun olur. Allahim cok korkunc. iyi düsünüyorum iyi olsun kardeslerimdede vardi ama dedigin gibi daha gec yaslarda. oglum birde digerlerine göre cok boysuz tabi ben esimde kücük boyluyuz. belki boy atarken zorlaniyordur :KK43:. su an sürekli takipdeyim dün bütün gün takip ettim en az on kere dizlerinin üzerine düstü. ne neye etki ediyor bir anlasam. bir daha olmasini beklememi söyledi esim ordan direkt hastane ultrasyon yapmazlarsa ortaligi kaldirmayi düsünüyorum.
Ultrasyon degil ultrason. Okunusu da ultrason.
Cok gecmis olsun insallah hicbir sey cikmayacaktir.
Ortaligi ayaga kaldirmak bir cozum degil gucunuzu hastanelere ve doktorlara yetirmeye calismayin rica ediyorum.
Ortopediye goturup ailede kemik tumoru oykusu oldugunu soylersen, sikayetleri tek tek guzelce anlatirsan ileri tetkik mutlaka istenir.

Çocukken benimde çok ağrırdı dizlerim.annem saatlerce ovardı.3-4 yaşlarındaydım.sonra ilkokula başlayınca da olurdu ara ara.büyüdükçe geçti çok şükür.benimde özellikle akşamları çok ağrırdı.

Çocuk ortopedistine gidip ailede kemik tümörü olduğunu söylemeniz yeterli.
Çocuk doktoruydu, emekli doktordu bilmem neydi orada burada vakit kaybedip evham yapıyorsunuz. Gidin düzgün bir doktora öğrenin ne olduğunu.

selam kizlar, herkeze iyi bayramlar.

oglum 18 aylik, bir kac aydir ortalama ayda bir saat 3-4 gibi birden agliyarak uyaniryor. ve sürekli dizini tutuyor. masaj sicak tutma ise yaramiyor agri kesici veriyorum doktorun tavsiyesi ile. o an yürümesi icine yere bastirdigimda ayagini yukari cekip kesinlikle yere basmiyor. ama agri kesici verdikden bes dakika sonra hemen uyuyor.

- internetden arastirdim bu konuyla ilgili birsey bulamadim.
- bir doktorla telefonda danistim büyüme yüzünden olamaz yasi cok kücük büyük cocuklarda oluyor dedi. takip etmemi önerdi.
- ikinci defa oldugunda baska doktora göründüm cok sk rastlanmasada bu yaslarda büyüme agrisi olmasada arada oluyor dedi
- emekli bir cocuk doktoru arkadasim ona sordum, oda aynisini söyledi cok sk olmasa bile arada oluyor diye

ve bu gece yine ayni olay. neyse minik kuzum büyüyor diye gerilmeden ilacini verdim tekrar uyuduk. sabah uyandiginda hep ayni hic birsey olmamis gibi moraller yerinde. tam konuyu unutmustum, diz bölgesi birinden digeri daha etli sanki, fark ettim. cok korktum direkt yine doktora gittim. arkadasim röntgen cektirsinler dedi ama doktorum yine normal hersey yolunda insan vüjütünda zaten hersey orantisiz ondan birinin digerinden etli olmasi normal dedi.

ama icim nedense bir türlü rahat etmiyor. annem 25 yasinda dizinden tümörden ameliyat oldu. bana agrisinin kücüklügünden beri oldugunu ama konunun üzerinde durmadigini anlattigini hatirladim. ve bi yerde aile ici hastaliklarin generasyon atladigini okumustum. yani anannede tümör varsa torunda olmasi daha yüksek gibi.

doktorlar röntgen cekmiyor hersey yolunda diyor. sizde böyle bir durumla karsilastiniz mi hic? lütfen herseyin normal oldugunu söyleyin kafayi yemek üzereyim, esimde evde degil delircem sanki.

Çok geçmiş olsun her şey normal olsa bile bebeginize röntgenin zarar vermediği an gerekirse ozele gidip rontgeninizi cektirin mutlaka.
Çocuğun canı yanıyor :/ Allah sifalar versin. Başka doktorlara da danışın kafanız rahat etsin.
Ileride Allah korusun pişman olmaktansa bugün halledin bu meseleyi.

Lütfen konunun üstüne gidin. Komple tüm vücut mr bile gerekebilir. Araştırma hastanesine gidin mutlaka. Sıradan çocuk doktorları pek üstünde durmuyor.

Back