- 12 Şubat 2015
- 2.022
- 1.077
- 41
- Konu Sahibi environmentaleng
Evet Ömer'im...Evet Kınalı kuzum...Aynı türküde de söylediği gibi seninle omuz omuza verip eş-dostun bayramına gideceğimiz günler bizim için gerçek Bayramlar olacak...Elbet duvar diplerine çökmüş olan baban için de Rabbimizin bir hikmeti bir hükmü vardır....Elbet yiğidim senin de teslimiyetinin bir mükafatı olacaktır.Rabbim İsmail'lerini darda koyar mı hiç? ..Elbet bizim de Arefelerimiz bitecek bir gün.Sabretmeye, dayanmaya devam et kuzum.Haber ettim Hacer'in İsmail ile yapa yalnız kaldığı topraklara...Arafat'ta ismini zikrettiler bugün.Mahşerin küçük bir provasını andıran Arafat'ta,beyazları dışında hiç birşeyleri olmayan.tüm dünyevi duygulardan arınmış milyonlar yüzlerini Rablerine dönmüş vaziyette.Gözler ıslak ve bedenler kuş tüyü hafifliğinde.Göklerden saf saf melek sağanağı düşmekte Arafat'a.EN YÜCE'ye sunulmak şerefine nail olan kurbanlıklarda heybetli bir duruş ve anlatılmaz bir mutluluk..Her biri birer İSMAİL teslimiyetinde.Düşündüm de Ömer'im neler hissetti İbrahim babamız yavrusunu götürürken.Yüreğinin hangi karesine korlar düştü.Ya İsmail'i Ömer'im...O küçük yüreğiyle nasıl da anlayıverdi o büyük mesajı.Nasıl bir teslimiyet doldu kalbine.O saatler nasıl geçti.Hacer Annemiz hangi dağa döktü kederini....İşte böyle Ömer'im...Ne imtihanlar yaşanmış.Bizim hikayemiz ne ki bunların yanında.O bizi çok seven, dünyayı bize seyahat yeri kılan,en sevdiklerine inanılmaz imtihanlar veren.ama hiç bir zaman sevdiğini yalnız bırakmayan Yüceler yücesi Rabbimizin hükmünde sorular aramak ne haddimize...Hem İsmail sordu mu neden diye? Bize susmak ve O'nu takip etmek düşer.Zaman zaman vesveseler delip geçse de böğrümü,Rabbime şükürler olsun ki verdiklerinin sayısını ve güzelliğini düşündükçe hemen yaralarım kabuk bağlıyor.Bazı yaman vakitler zorlasa da babanı,senin teslimiyetine gölge düşürmemeye söz veriyorum kuzum.Hem elinde derman olmayanın dertle ilgili konuşmak ne haddine kınalı kuzum.Özlemim,anılarım,kara gözlerin peşimi bırakmasa da, ben senin imtihanında kara bir leke olmayacağım.Sonu ne olursa olsun alnımızın akıyla iki cesur erkek gibi OMUZ OMUZA bu sınavdan çıkacağız..Dediğim gibi burda ya da başka bir yerde ,asla baban asi oldu,pes etti,umudunu kesti gibi laflar duymayacaksın.Biz baki aleme iman etmişiz. Kaybımız yok.Ümidim hep bu tarafta tekrar elele olmamız..Ama hani Rabbim başka ..............O zaman da belki bu günahkar babanın Cennetine vesile olursun da yeşillikler içinde aslan parçası,gözü kara,kaşı kara herkesin gıpta ettiği bir YUSUF YÜZLÜM olacak.ONDAN HEP ALLAH VAR DERT YOKTUR DİYORUZ.HÜLASASI İKİ SONUCU DA BİRBİRİNDEN GÜZEL.Rabbim senin lütfun ne hoş....
ALLAH RIZASI İÇİN OĞLUMUN BAYRAMLARDA ŞEKERLERLE TANIŞMASI İÇİN DUALARINIZI ESİRGEMEYİN.
RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.
AİLEM VE ÖMER ADINA HEPİNİZİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDER,SAĞLIK,MUTLULUK VE BAŞARI DOLU GÜNLER DİLERİZ.
İYİ Kİ VARSINIZ.RABBİM EKSİKLİĞİNİZİ VERMESİN.
ALLAH RIZASI İÇİN OĞLUMUN BAYRAMLARDA ŞEKERLERLE TANIŞMASI İÇİN DUALARINIZI ESİRGEMEYİN.
RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.
AİLEM VE ÖMER ADINA HEPİNİZİN KURBAN BAYRAMINI TEBRİK EDER,SAĞLIK,MUTLULUK VE BAŞARI DOLU GÜNLER DİLERİZ.
İYİ Kİ VARSINIZ.RABBİM EKSİKLİĞİNİZİ VERMESİN.