- 12 Şubat 2015
- 2.022
- 1.077
- 41
- Konu Sahibi environmentaleng
Merhaba abilerim ablalarım teyzelerim halalarım amcalarım dayılarım...Ben Ömer Baran.29 Ekim 2013 Cumhuriyet Bayram'ında gözlerimi dünyaya açtım.Erken doğduğumu söylüyorlar.Sadece 32 haftalık ve 1 kg 800 gram.Hepsi babamın suçu olmalı.O kadar çok türkü bestelermiş ki benim için hasreti bitsin diye Rabbim erken göndermiş beni.Kuvözde kalmışım epey.Doktorlar yaşamaz demişler ama babam bu hiç boş durur mu o yoğun bakımın önünden bir gün ayrılmamış.Habire dualar etmiş.Güçlü olayım diye Ömer bereketli olayım diye de Baran ( Yağmur )olsun demiş.Annemin de hakkını teslim edecem.Bana ilk günden bıkmadan her gece Yasin okurmuş.Ha bir de habire meyve yemiş.Belki ondan bu kadar tatlı ve güzel olmuşum.Eve gelince babam kurbanlar kesmiş.Yaşıtlarımla olan farkı kapatayım diye yedirmiş ha yedirmiş.
Şimdi uzaklardan sesleniyorum size.Benim yakınlara gelmem için bi dünya koca koca insanlar toplanmış.İnşallah vazifemi tamamlayıp dönecem.Sakın ola pes etmeyin.Sakın ola bu kaygan zeminde elimi bırakmayın.Sabredin.Dua edin.Bu bir sınav.Sakın ola isyan etmeyin.
Büyüklerime iki lafım var.Çocuklarınıza sımsıkı sarılın.Yaramazlıklarına gülün.Bırakın kumandayı kırsınlar,cep telefonunuzu bozsunlar.İngilizceleri zayıf olsa da olur.Bazen ateşleri çıksa üzülmeyin.Bırakın kafanızı şişirsinler.Sizin canınızı sıktığınız basit bir göz,kulak rahatsızlığı için babam neler vermez ki? Annem şimdi ne kadar da istiyordur tüm evi dağıtmamı.Lütfen çocuklarınızın kıymetini bilin.Elinizdeki hazineler için şükredin.Asi mi bebekleriniz.Bırakın asi olsunlar.Ama yeter ki görsünler,gülsünler,konuşsunlar,yürüsünler....Şöyle bir düşünün.Ne kadar da şükretmeniz gereken çok şey var.Babam,annem,abim çok yaralılar.Ama onlarda hamd etsinler.Elbet bunun bir karşılığı vardır.Ama isyan ederlerse bana da kendilerine de zarar verirler.Hem ben burda melekler arasındayım.Güzel kokulardayım.Allah'ımın korumasındayım.Rabbime emanetim.Babamı annemi ve abimin yaralı yüreklerini size emanet ediyorum.Siz duaya devam edin ben rabbimin de izniyle geleceğim.Tek isteğim lütfen hemen şimdi evlatlarınıza sımsıkı sarılın.Kokularını içinize çekin.Ellerine ayaklarına bakıp hamd edin.
Allaha emanet olun.Beni unutmayın
KUZUNUZ ÖMER BARAN....
Bu gece uyku tutmadı Ömer'im...Seni ameliyata hazırlarken inlemelerini unutamadım bir türlü.Nalanların tüm gece kulaklarımda bitanem.Neler anlatmak istedin kimbilir? Baba beni Allah böyle çok seviyor, ben ticaretimi yaptım ve memnunum, bırak artık peşimi mi dedin? Hakkını helal et kuzum...Ben yüreği mülteci olmuş, aidiyetini kaybetmiş bir babayım...Her sabah manalı, masum gözlerine baktıkça bir diz daha gömülüyorum toprağa.Dermanını ararken dualarla istiyorum kuzum.İnan bana sana ve hikayene halel gelmesin diye hep sustum ve hep susacağım.Sahipsizlik bir yana edilen suizanlar karşısında bile sustum.Ben bu kadar doluyken bu inlemeler niye gülüm...Şimdi sahur vakti.Birazdan saat 05:00'de yola çıkacağız.Caddelerini bilmediğim bir şehre daha bırakacağım hüzünlerimi ve dilimde geceden kalma bir dörtlük;
Kurban olayım sana Baran
Sen güçlüsün yavrum dayan
Yine duvar diplerinde baban
Zor olacak ki, sayılsın imtihan
Güzel yavrum, kınalı kuzum seni ameliyata hazırlarken ,pamuk yüzünü silip saçlarını düzeltirken aklıma Hz.İbrahim ( a.s) geldi.İsmailini kurban etmeye götürürken kim bilir yüreği nasıl çarpıyordu, nasıl bir iman ve teslimiyetti.Sonra Cebrail (a.s) Hz.Hüseyin'in şehit edileceği toprağı Efendimize(sav) gösterirken iki Cihan Güneş'inin yüreği nasıl dağlandı.Bunları düşündükçe birden utandım gülüm.Hatta az bile olsa acımı imtihanımı onların imtihanına benzettiğim için utandım....Sonra irkildim.Uyandım gafletten bitanem.Hasbunallah ve ni'mel vekil dedim kendi bayağı nefsime....Hadi babasının güzel kuzusu kalk gidiyoruz.Bize yazılanı yaşamaya, imtihanımızın bir parçası olacak olanlarla tanışmaya.Daha kaç belde kaç ülke dolaşırız bilemem.Ama Allah gittiğimiz her yerde Senin masumiyetin hürmetine bizi iyi insanlarla karşılaştırdı.Hadi Aslan oğlum...Sen güçlüsün ve Allah sabredenlerle beraber.
Münih ne olursun Can'ımı yakma Sahip çık Cennet Misafirine...
Allah rızası için dualarınızda bizleri de unutmayın.Bugün her zamankinden daha çok duaya ihtiyacımız var...Allah rızası için daha çok dua için daha çok duyurun...Ömer'im Münih'te Schwabin Hastanesinde Kinder Klinikte ameliyat olacak.Şimdiye kadarki tedavilerine yaklaşık olarak 100 bin euro kullanıldı.İaşe,konaklama ve diğer ihtiyaçlar hariç.Ve bu daha ne kadar devam eder bilmiyorum.Bu mübarek ayda para lafı ederek sizlerin tadınızı kaçırdığım için çok ama çok özür dilerim.Ne olur hakkınızı helal edin.Lütfen bu hikaye maddiyat yüzünden yarıda kalmasın.Allah'ın nasip ettiği yere kadar gidelim.Bu anlamda Münih'teki abi ve ablalarımızın Ömer'in çığlığına kulak tıkamayacakları inancımı korumak istiyorum.Lütfen bu gönderimizi daha çok dua ve olması gerektiği kadar da tedavi masrafları için paylaşalım.Bu konudan bahsederken çok sıkıldığımı bilin lütfen.Gerçekten ivedi ve elzem olmazsa kesinlikle bu konuyu açarak sizleri sıkmak istemediğimi bilmenizi isterim.Lütfen okurken bile canınızı sıktıysam hakkınızı helal edin.
Allah hepinizden razı olsun.
ömer baran suan almanya'da maddi manevi desteklerinizi bekliyor arkadaslar lütfen duyarsız olmayalım
Eklentiler
Son düzenleme: