Olsun sen feryat figan yapsada değiştirmeye bak altını.bir iki denemeye çalış bakalım..cunku hem cok huzurlu emıcek ve geceleyın bunu yaptıgında altını değiş emzir omzunda gazını çıkar uyut daha rahat uyur..bir iki dene düzene girer o..bebekler hemen duzene alışırlar ve oyle devam edermiş.sende pes etme burda bebek baskın değil sen olucaksın yoksa herseyı ağlıyarak yaptırır:) ha ama hıc mı hıc olmadı..ozaman altını bı 15 dk sonra felan degısmeye bak kı kusmasın sındırsın once sütü..evet meme olayında dogrusunu yapmışsın..hem bak daha ıyı kılo alıcak bebegın..son sütü,kılo aldıran sutude yeterınce aldığı ıcın ve daha az uyanıcak doyurucu olduğu için..dedim gibi memenden anlarsın cok kuculur ılk şiştiği alıne göre.bu arada hanı bır memeyı 3 kere verıyorsun ya baktın dıger gogsun cok sıstı sertlestı bı el pompası yada elektrıklı sut sagma aletıyle bir parmak kalınlıgında sagabılırsın senı rahatlatır merak etm sutun bıtmez.. ısık konusunda da ıyı yapmıssın alıssın gece gunduz kavramına..aman unutma emzirmeye gıttıgınde sessızce hıc konusmadan ılgısını dagıtmadan los ısıkta emzır..bu arada nasıl uyutuyorsun bılmıyorum ama kafası omuza gelıcek sekılde uyumaları daha kolay oluyormus hem o sırada gazını cıkartıyorsun hemde hafıften sallanarak uyutabılırsın..kolay gelsın bakalım 1 haftaya yol katedıcek mı bızım mınık:)
bu arada aksam bısey daha aklıma geldi..melisa bıtkısı var ben eskıden uykusuzluktan dolayı ıcerdım..bunuda cok onerıyorlar ıstersen bır fıncan ıcın bır cay kasıgı rezene bır cay kasıgı melısa demleyıp ıcebılırsın aynı anda.bebegını piskolojık olarak rahatlatır uykusunuda getırır..
son olarak da gece uzun uzun uyuması 3-4. aydan ıtıbaren baslıyormus..yanı geceleyın en az 2 en fazla 4 saatte bir uyanması normal..cokda kesıntısız uyku bekleme su zamanda..buna sımdılık yapıcak hıc bısı yok..bıraz dayanıcaz bu aylarda
ya benimki bu gece deli etti yine beni.
2 saatte bi uyansa öpüp başıma koycam da
dün gündüz göğüslerim çok şişti, canım yandı, ben de pek bir şey yemedim ki süt dolmasın yine, akşama anca indi şişlikler
ee gündüz pek yemediğim için gece sütüm olmadı, düşünemedim yani bu kısmı
gece yeme huyum yoktur ama sırf bu yüzden, leblebi ve kuru dut yedim
saat 11le 1 arası eşim bakıyor, ben uykumu alıyorum biraz
o arada da uyumamış
sanırım açlıktan uyumadı bu sefer de
gece 22.30 gibi altını değiştim önce, ağladı falan
sonra emzirdim, ee yatmayınca kakasını yapmış
eşim getirdiğinde saat 1 gibi yine altını değişmek zorunda kaldım
emzirdim, uyumadı, gözler fıldır fıldır
normalde emzirdiğim zaman uyur, emdikten sonra 5 dk kadar dik tutmaya çalışırım, yedikleri midesine tam insin diye
ama omzuma yaslayarak değil de (çok kustuğu için), sırtını göğsüme yaslayarak
sonra da beşiğine koyarım uyur
ama bu gece uyumayınca ayaklarımda salladım epeyce, gözleri pır pır ediyordu yine
sonra baktım uyudu gibi, yatağına koydum
2 buçuktan, 4ü 10 geçeye kadar uyumuş
sonra da birer saat aralıklarla kalktı
ama hem uykusu olduğu için kısa süreli emebildi, zaten sütüm de azdı, o yüzden pek de uyuyamadı
mızmızlandı, ağladı
sabah 6 gibiydi galiba, yine altını değiştim
neyse bu saate kadar geldik bugün de
kalktım hemen kuru dut kavurdum tereyağında, bizim burda yaparlar bunu
acayip süt yapar
o kadar uykusuzdu ki, yine ayaklarıma aldım, salladım, uyuyuverdi hemen
ben de eşimin baktığı saat ve bebeğin uyuduğu saatleri hesaplarsak 4 saat falan anca uyudum