• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen tavsiyelerinizi bekliyprum

Menekse63

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2022
83
9
8
27
Bebeğimin poposu 13 günden beri Pişik sanırım egzamaya çevirdi. Bepantol, hametan, popolin bitirdik fucotini yarıladık,. Yıkıyoruz, açıkta bırakıyoruz altını hala ilerleme yok????? .
Birde bebeğimin kakası büyük insan gibi kokuyor, idrarıda öyle , idrar tahlili yaptırdım temiz çıktı neden böyle acaba ?????

Bebeğimin poposu 13 günden beri Pişik sanırım egzamaya çevirdi. Bepantol, hametan, popolin bitirdik fucotini yarıladık,. Yıkıyoruz, açıkta bırakıyoruz altını hala ilerleme yok????? .
Birde bebeğimin kakası büyük insan gibi kokuyor, idrarıda öyle , idrar tahlili yaptırdım temiz çıktı neden böyle acaba ?????
Anne sütü alıyorsa yediginiz bişey den etkileniyor olabilir onun dışında sarı Kantaron yagı sürün sürekli bide sudocrem öneririm inşallah düzelir

Merhaba. Ben bir eczaciya mantar ve pisik icin yag hazirlatip onu kullaniyorum. Pisigin her turunu gormus bir anneyim, bu kadar etkili bir ilac gormedim daha. Karisimin icinde tamanu, jojoba, niaouli, ayni sefa yagi gibi yaglar var. Hem kiz hem erkek bebege kullanilabiliyor. Bana en son 100 ml yagi 250 liraya hazirlamisti. Ilgilenirseniz numarasini verebilirim.

Idrarin cok kokmasi genelde fazla kati gida alimindan oluyor. Kakada kotu koku alerjiden olur bebek hasta degilse. Kakayi bekletmeden bez degistirmeye ragmen cok kolay pisik olusuyorsa, dogru bakima ragmen pisik iyilesmiyorsa yine alerji ihtimali yuksektir.

Merhaba anne sütü alıyorsa yediğiniz bir şeyden etkileniyor olabilir banyo sonrasındada güzelce kurulayın poposunu. Arkadaşın önerdiği gibi sudocream de çok iyi bir pişik ürünü tabi doktorunuza danışmanızda fayda var. Geçmiş olsun

Merhaba. Ben bir eczaciya mantar ve pisik icin yag hazirlatip onu kullaniyorum. Pisigin her turunu gormus bir anneyim, bu kadar etkili bir ilac gormedim daha. Karisimin icinde tamanu, jojoba, niaouli, ayni sefa yagi gibi yaglar var. Hem kiz hem erkek bebege kullanilabiliyor. Bana en son 100 ml yagi 250 liraya hazirlamisti. Ilgilenirseniz numarasini verebilirim.

Idrarin cok kokmasi genelde fazla kati gida alimindan oluyor. Kakada kotu koku alerjiden olur bebek hasta degilse. Kakayi bekletmeden bez degistirmeye ragmen cok kolay pisik olusuyorsa, dogru bakima ragmen pisik iyilesmiyorsa yine alerji ihtimali yuksektir.
Alerji testi mi yapmam gerekiyor bilmek için

Benim oğlum da çok pişik olurdu
Islak mendil yapıyormuş meğer

Yıkayıp kurutuyorduk ıslak mendili bırakınca düzelmişti
Açık ne kadar bırakıyorsunuz

Hametan baya işe yarıyordu düzenli kullanıyor musunuz
Bez markası değiştirdiniz mi oda yapabılır

Sadece anne sütü mü alıyor
Kaka da yeşil renk filan oluyot mu

Canım alerjisi olabilir kakada mukus varmi?

Alerji testi mi yapmam gerekiyor bilmek için
Alerji testleri 4 yas altinda dogru sonuc vermiyor. Benim bebegimin testleri hep temiz cikti. Yine de test yaptirabilirsiniz. Testte alerjisi olan bir besin bile ciksa deneme yanilmayla zaman kaybetmeden perhiz edersiniz onu. Testin ise yaramadigi durumlarda eliminasyon diyeti yapiliyor. Ukuslar arasi kabul gormus 14 alerjik gida var, bunlari en supheliden baslayarak perhiz edip bebegi gozlemliyorsunuz. Bebekler en cok hayvan sutu alerjisi gosteriyor. Sut ve sut urunlerini kesip bebegi gozlemleyin. Rahatlar ama tamamen iyilesmezse teker teker diger alerjik besinleri de diyete ekleyin sut perhiz etmeye devam ederken.

Ekledigim gorsele ilaveten domates, kirmizi mercimek, mor lahana gibi renkli meyve sebzeler, ananas, cilek, karpuz, kivi gibi meyveler de alerji riski tasir. Ama bazi bebekler bu listelerde olmayan gidalara da alerji gosterebilir patates gibi. O yuzden annenin kendi yediklerini sıkı takip edip dokunan besini bulmasi gerekiyor.

Eklentiler

• Screenshot_20221008-204529_Chrome.jpg
    Screenshot_20221008-204529_Chrome.jpg
    166,5 KB · Görüntüleme: 23
Back