canım antitrombinim düşük
antitrombin pıhtılaşmayı engelleyen bi şey
bu sonuca göre pıhtılaşmaya meyil gözüküyor
eğer lab hatası yoksa
Canım kan pıhtılaşmasına yönelik ve bağışıklık sistemine yönelik testlerin yapılmış anladığım kadarıyla, pıhtılaşmaya yönelik sadece antitrombinde sorun var gibi görünüyor, doktorun daha iyi yorum yapar, eğer sorun var derse gebelikte kan sulandırıcı iğne kullanacksın gibi görünüyor. Bağışıklık sistemi testlerin normal çıkmış ama onlardan bir de IFA testi olmalı, onun sonucu da önemli eğer o pizitif çıkarsa DNA'na da bakılması gerekiyor. Benim bildiklerim bunlar, geçmiş olsun.
ANTİ TROMBİN 3 58 * 84.60 - 120.00. bu test şupheli gibi bir tek bunda bu işaret var (*) anlayamadım.. sence pıhtılaşma olabilirmi..
şimdi netten baktım bazı sonuçlarım daha çıkmış bunlar hepsi şupheli gibi ama pek anlamadığım için bilmiyorum.. bilen arkadaşlar lütfen cavap..
PROTEİN C 149 * % 71.80 - 146.20
FAKTÖR 5 . * % 62.00 - 139.00
LAC Confirm 37.50 0.00 - 210.00
LAC Confirm R 1.42 * 0.80 - 1.20
LAC Screen 39.80 * 0 - 1
LAC Screen R 1.33 * 0 - 1
LacScrenn/LacConfirm 1.06 0.8 - 1.2
Canım bu testlerde pıhtılaşmaya meyil olduğunu düşündürüyor. Canım sorun şu. Bebek anneye tutunmaya çalışırken bebek ile anne arasında bebeğin beslenmesini sağlayan damarlar ve bebeğin eşi oluşuyor. Bu damarlarda pıhtılar olması tıkanıklıklara ve bebeğin beslenmesinin bozulmasına yol açıyor. Bu da düşüğe sebep oluyor. Ama bu çözülemeyecek bir problem değil merak etme. Daha öncede dediğim gibi aspirin ve clexan gibi kan sulandırıcı ilaçlarla bu sorunun üstesinden gelinebiliyor.