kızlar evde pizza yapıyorum ama çok hoşuma gitmiyor dışarıdan hazır aldıklarımıza benzetemiyorum sanırım beceremiyorum yaa yardım edin lütfen sadece hep yaptığınız iyi tutturduğunuz bir pizza hamuru tarifi ve üstüne yapılan domatesli yada işte salçalı sosun tarifini yazarak bana çooooooooook yardımcı olursunuzz denediğiniz tadını beğendiğiniz tarifi sölerseniz çok sevinirim!!!!!!! :dance:
malzeme listesi:
1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz
üzerine:
dilediğin malzemeden koyabilirsin...
sos:
2 çorba kaşığı ketçap yada 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı salça
2-3diş sarımsak
biraz su
kekik
yapımı:
sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım. ( ben hamuru karmaya başlarken fırınımı 10 dakika kadar 100 derecde ısıttım. Kardığım hamuru bu fırının içine koydum. Fakat fırının kapağını kapatmadım. Böylece hamurum 30-35 dakika kadar bir sürede mayalandı.)
Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.
hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde edelim.Kenarlarını biraz yükseltelim, hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.üzerine sosunu sürelim,malzemelerini dizelim.en son kaşarı serpiştirelim.önceden ısıttığımız 190 derecede pişirelim.
cokacimcoook