Lütfen okuyun

Aykiz1986

Sen benim dünyamsin kızım❤
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
869
504
103
Merhaba arkadaslar oglum 4,5 yasinda ve ilk okula gidiyor 7 ay oldu baslayali ben yurt disinda yasiyorum ve burada cocuklar ilkokula 4 yasinda basliyorlar (cook erkenmis dediginizi duyar gibiyim bana gorede oyle ama napalim gondermek zorundayiz) neyse konuma doneyim bugun oglumun ogretmeniyle gorustuk bana oglun 7 aydir burda ve cok alisti okula cocuklarla cok guzel kaynasti herkesle oynuyor biz ogretmenler olarakta oglundan cok memmunuz daha hic uyari bile almadi tatli ve sevimli gibi guzel seyler dedi sonra ama gelisim olarak biraz arkadan geliyor dedi bizimle göz teması kurmuyor dedi hoscakal dedidimizde bize cevap vermiyor dedi cok sasirdim cunku evde asla oyle degill giz temasi herzaman vardi hatta gozumun icine icine bakar bizim cevredende cok sevilir oglum gec konustu ama simdide susmuyor ama malesef oglumun hic hollandacasi yok ben ondan kaynaklandigini dusunuyorum hatta ogluma sordum neden sen ogretmene hoscakal demiyosun dedim gulerek ben hosckal demek istemiyorum dedi bazen bilerekk yapiyor ama şu göz temasina cok kafam takildi canim sıkıldı otizm falan baktimm lütfen biseyler soyleyin yoksa oglum otizmmi diye dusunmeye basladim.okuyan herkese simdiden tskr ederim

Evet cnm bende ilk okuduğum da tekrar okudum 4.5 bucuk mu diye şaşırdım konuya gelince cnm hiç takma bence her çocuk bir değildir kimsi göz temasını kaçırmaz karşıdaki le konuşur kimsi göz teması da hiç bulunması benim oğlum da öyle kızım da aynı hata ben bile öyleyim bence hiç takma cnm bu da dert diye takma kafana

Evde sürekli Türkçe mi konuşuluyor ya da Türkçe kanallar mi açık oluyor ? Gelişim problemi değil de dil problemi olabilir sorun...

Valla canim ogretmen oyle diyince sasirdim ben hic fark etmedim cunku

Evet evde sadece turkce,hollandaca bakiyor ama anlamadigi icin cok cabuk sıkılıyor
Dil problemi olabilir ama bu ciddi bir sorun. dil sorunu olduğu için gelişim problemi kategorisine koyup özel eğitim gerekli gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz. cocugun geleceği akademik hayatı için bir engel oluşturur bu. Siz daha iyi bilirsiniz yaşadığınız ülkenin eğitim koşullarını. Evde dil sorununu çözmek için Türkçe konuşmayın çocuk entegre olamaz. Dil için başka neler yapabilirsiniz destek alabirsiniz, çocuk için ekstra kurs bakıcı gibi ...

Merhaba,
Sadece göz teması kurmaması otizm şüphesi oluşturmaz. Fakat gelişimi geriden geliyor derken, farklı bilgiler de verildi mi? Hangi alan, hangi beceri geriden geliyor. Ama yine de, gelişimsel bir bozukluk düşünülseydi, yönlendirme yapılırdı diye tahmin ediyorum.
Her çocuk biricik, her çocuğun gelişimsel ritmi farklı. Eğer normal aralıklarda ilerliyorsa genel gelişimi tedirgin olmanıza gerek yok bence. Doğduğundan beri mi Hollanda'da yaşıyor yoksa sonra mı taşındınız, o kısmı pek anlayamadım. Ama adaptasyon süreciyle ilgili olarak sosyal anda daha pasif kalıyor olabilir.
Yine de madem size böyle bir geri bildirim verilmiş, sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik planlamalar yapmanızda fayda var diye düşünüyorum.

Ya aslinda biz farkli dusunmustuk ana dili iyi olsunda digeride kendiliginden gelir diye dusunduk cunku burda dogup buyuyen cocuklarin cogunun turkcesi 0 ben oyle olsun istemedim ama dusundugumuz gibi olmadi turkcesi var ama hollandacayi ogrenemedi ilk okuldan once anaokulunada gitti 2 yil yinede ogrenemedi ama karar verdim bundan sonra hep hollandaca konusacam

Valla yazinizi kac defa okudum zorda olsa anlamaya calistim,oglum bura dogumlu ben 9 yasimda geldim hollandacam cok iyi burada dogup buyuyun cocuklarin hic turkcesi yok biz oyle olsun istemedik turkceside iyi olsun hollandacasida ama umdugumuz gibi olmadi okulda ogrenir dedik ogrenemedi malesef,ogtetmen dediki diger cocuklar ne yaparsa yapiyor ama ben birebir soyledigimde anlamiyor dedi siz sosyal anda pasif kaliyor yazmisiniz bende oyle dusunuyorum ama oglum yasina gore daha cocuksu olgun degil kizim onun yasindayken daha olgundu sizce daha sosyal olmasi icin ne yapabilirim oglum simdi yine cok iyi eskiden asla kimseyle konusmazdi utanirdi simdi cok duzeldi ama ben hala ne yapacagimi bilmiyorum

Otizm için 4,5 yaşına kadar çoktan anlardınız, içiniz rahat olsun.
Dil bilmediğini söylediniz bu etki ediyor olabilir, utangaç olabilir.

Okul 4,5 yaşında başlıyor ama anaokulu 2,5 yaşında başlıyor. Çocuğunuz Hollandaca konuşulan ilk ortama ne zaman girdi? 4,5 ise geç kalmış olabilir. Kınderopvanga hiç gitmedi mi? Okul öğretmeni sizi sosyal görevliye yönlendirsin, bu konuyu konuşun. Siz çocuğu okuldan alırken hadi annecim öğretmene el salla hoşçakal de görüşürüz de diye yönlendirin veya parkta vs diğer çocuklarla konuşması için önayak olun (Hollandaca tabii) çizgi filmlerin Türkçesini kapatıp sadece Hollandaca izlemesine izin verebilirsiniz diğeri çıkmıyor artık televizyonumuzda diyebilirsiniz. Sosyal desteği mutlaka alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…