tebrık ederım canım umut olduMerhaba arkadaşlar. öncelikli olarak size hikayemden bahsedeceğim. ben 2 senelik evliyim. 1. senemin sonunda çocuk düşünmeye başladık. daha sonra bir kaç ay denemenin ardından sonuçsuz kalınca meraktan doktora gittim. doktor herhangi bir problemimin olmadığını ve eşimin görünmesini söyledi. Eşime öylesine sende bir görün dedim. doktora gittik varikosel teşhisi koyuldu. ve sprem testi istedi. çıkan sperm testinde şoka uğradık sperm sayısı 1 milyon. ve morfoloji 0. hiç birşey bimiyorduk. iyi bir doktora gittik ikinci kez test istedi çıkan sonuç sayısı 3,5 milyon ama morfoloji 0. prof. dr. Zübeyir Talata gittik. kendisi eşimdeki varikosel sebebinden dolayı olmadığını bu oranın değişme ihtimalinin olmayacağını ve açıkca tüp bebeğe yoğunlaşmamız gerektiğini söyledi. normal yollarla çok çok zor dedi. tabi yetinmedik tekrar başka doktora gittik. başka doktor varikosel ameliyatı ne olursa olsun olması gerektiğini sonucu değiştirebileceğini söyledi. yapabileceğimiz hiç birşey yoktu. doktorun dediği gibi varikosel ameliyatını eşim oldu. bu esnada çok araştırdım bu kanaldan çok faydalandım. Ama ben eşime beslenmesi üzerinde çok değişiklik yaptım. ketojenik beslenme şekline girdi akşam yeme öğünlerini azalttım her sabah sebze suları içirdim. sebze ve yağ odaklı beslemeye çalıştım. karbonhidratı %70 hayatından çıkardım. 1 ay boyunca keçiboynuzu ve e vitamini içirdim. daha sonra arı sütü, propolis, ham bal polen karışımı, kuruyemiş tüketimini çok arttırdım. tam ameliyatın
3. ayı doldu testi yaptırmaya gidecekken oranda artış oldumu aynımı diye, bir baktım 2 haftalık hamileyim. şok geçirdik inanın. şuan eşimin sperm değerleri nasıl bilmiyorum haftaya sperm testi verecek. inanın arkadaşlar şok olduk. beklemiyorduk. bunları niye yazıyorum. ümidinizi yitirmeyin ben yitirmiştim ama Allah'tan ümit kesilmezmiş. ve eşinizin beslenmesi üreme organlarını o kadar etkiliyor ki, sağlıklı beslenmek çok önemli gece açlığı yaptırın. araştırın.
Merhaba sağlıkla kucağınıza alın inşallahMerhaba arkadaşlar. öncelikli olarak size hikayemden bahsedeceğim. ben 2 senelik evliyim. 1. senemin sonunda çocuk düşünmeye başladık. daha sonra bir kaç ay denemenin ardından sonuçsuz kalınca meraktan doktora gittim. doktor herhangi bir problemimin olmadığını ve eşimin görünmesini söyledi. Eşime öylesine sende bir görün dedim. doktora gittik varikosel teşhisi koyuldu. ve sprem testi istedi. çıkan sperm testinde şoka uğradık sperm sayısı 1 milyon. ve morfoloji 0. hiç birşey bimiyorduk. iyi bir doktora gittik ikinci kez test istedi çıkan sonuç sayısı 3,5 milyon ama morfoloji 0. prof. dr. Zübeyir Talata gittik. kendisi eşimdeki varikosel sebebinden dolayı olmadığını bu oranın değişme ihtimalinin olmayacağını ve açıkca tüp bebeğe yoğunlaşmamız gerektiğini söyledi. normal yollarla çok çok zor dedi. tabi yetinmedik tekrar başka doktora gittik. başka doktor varikosel ameliyatı ne olursa olsun olması gerektiğini sonucu değiştirebileceğini söyledi. yapabileceğimiz hiç birşey yoktu. doktorun dediği gibi varikosel ameliyatını eşim oldu. bu esnada çok araştırdım bu kanaldan çok faydalandım. Ama ben eşime beslenmesi üzerinde çok değişiklik yaptım. ketojenik beslenme şekline girdi akşam yeme öğünlerini azalttım her sabah sebze suları içirdim. sebze ve yağ odaklı beslemeye çalıştım. karbonhidratı %70 hayatından çıkardım. 1 ay boyunca keçiboynuzu ve e vitamini içirdim. daha sonra arı sütü, propolis, ham bal polen karışımı, kuruyemiş tüketimini çok arttırdım. tam ameliyatın
3. ayı doldu testi yaptırmaya gidecekken oranda artış oldumu aynımı diye, bir baktım 2 haftalık hamileyim. şok geçirdik inanın. şuan eşimin sperm değerleri nasıl bilmiyorum haftaya sperm testi verecek. inanın arkadaşlar şok olduk. beklemiyorduk. bunları niye yazıyorum. ümidinizi yitirmeyin ben yitirmiştim ama Allah'tan ümit kesilmezmiş. ve eşinizin beslenmesi üreme organlarını o kadar etkiliyor ki, sağlıklı beslenmek çok önemli gece açlığı yaptırın. araştırın.
Teşekkür ederim balım etiketlediğin için
balon heryerdeyız kız ahahahahhahaaMerhaba sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Beslenme tam olarak neler yaptınız, sebze suyu derken mesela
Normalde erkek bölümüne takılmam moralim bozuluyorda burayabalon heryerdeyız kız ahahahahhahaa
Merhaba sağlıkla kucağınıza alın inşallah
inş umut olur. ben o kadar ümitsizdim ki. kendimi hayatım bouyunca çocuğumun olmayacağına ikna etmiştim. ama Allahın büyüklüğüne bir kez daha şahit oldum.Normalde erkek bölümüne takılmam moralim bozuluyorda burayaEdifar etiketlemiş ve güzelde yapmış saolsun balım..
Ama ilgimi çekti umud oldu banada
Ben zaten beslenmeme çok dikkat eden biriydim. ama eşim benim tam tersim hayatı boyunca doğru düzgün sebze yememiş, hep hamur işiyle beslenmiş, fast food ve işlenmiş gıdalara aşırı düşkünlüğü olan biriydi. vucudu artık alarm verdi ve troidleri bozuldu. daha sonra sperm olaylarını öğrendik. hap ve ilaçlar maalesef iyileştirmiyor. öncelikli olarak beslenme herşeyi düzeltiyor. sabah kalkıp aç karnına limonlu su içiyordu. sonra pekmezini arı sütünü balını e vitamini alıyordu, sonra sebze suyu sıkıyordum havuç ıspanak aklına hangi sebze gelirse kereviz sapı vb. şeyler zaten karnı doyuyordu. yumurta hep yedirdim. ama doğal organik yumurta. ceviz tereyağ kemik suyu. öğlen sebze yemekleri alıyordu yada et yemekleri ama pilav ekmek yoktu. akşam ben bizzat kendim ona yemek hazırlıyordum sebze yemekleri, ciğer. unlu mamüller hayatından çıkmıştı hemen hemen. şekerli besinleri az tüketti. en önemlisi gece açlığı yaptı. akşam yemeğini 6 da yiyor, ama doyana kadar yiyor, sabaha kadar hiç birşey yemiyordu. beslenme vucudun fonksiyonlarını bozan en önemli şey. ne yediğin ne kadar doğal yediğin ve saat kaçta yediğin o kadar önemliki. dediğim gibi sperm değerlerini henüzbilmiyoruz. ama işe yaramış olmalı ki bu durumla karşılaştık. sperm sonuçlarını çıkınca sizlede paylaşırım.
inş umut olur. ben o kadar ümitsizdim ki. kendimi hayatım bouyunca çocuğumun olmayacağına ikna etmiştim. ama Allahın büyüklüğüne bir kez daha şahit oldum.
varikosel varmıydı eşinde canım.Bende aşırı ümitsizim 7 aydır ilerleme yk
Sayı 5 milyon hız 0 morfoloji 0
Ne yapsak olmuyor
Ultrason temiz çıktıvarikosel varmıydı eşinde canım.
Rica ederim canım benimMerhaba sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Allah 'tan umut kesilmez görüyorsun dimi bizim gibiler içinde umut var tabiki ..Ultrason temiz çıktı
2 dıktorda varikosel yok dedi ama son gittiğimiz doktor başlangıç var dedi sorun teşkil etmiyor dedi
İnşallah en kısa sürede kuzumAllah 'tan umut kesilmez görüyorsun dimi bizim gibiler içinde umut var tabiki ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?