• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen oku

Cok tesekkur ederim yardim almaya baslayacagim insllh haketmesem Allah vermezdi bu yavrulari diyorum ama ic sesim hep kotu seyler söylüyor sen kotusun ahlaksizsin tövbe etme bosuna vs gibisinden
Bunlar vesvese. Dinleme,dinledikçe daha da büyür çünkü. Adam öldürmedin, hırsızlık, yolsuzluk yapmadın. Zamanında sevdiğin biriyle yakınlaşmışsın. Ne var bunda? Günahına lafım yok ama tövbeni etmişsin zaten. Şimdi intiharı düşünmen yada Allah korusun böyle bi hata yapman daha da günah değil mi? Eğer Allah hatasız kullar isteseydi irade denen şeyi yaratmazdı. Ayrıca çocuklarımızın geleceği için hepimiz endişeleniyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla sahip çıkıp doğru yönlendirmekten başka çaremiz yok. Onlarda hata yapacaklar elbette. Koruyamayacagımız anlar olacak. Kendini bunlara hazırlamalısın.

Konuyu kadın erkek karşılaştırmasına nasıl çektiniz hayret, burda bir pişmanlık var eşinin yaşadıkları esini ilgilendirir eşi gurur duyuyorsa onun sorunu, anne ve kadin olarak kızını ornek vermesi neden bu kadar rahatsız etti sizi?
Yanlis anlasildim evet kizim olduğu icin kiz üzerinden yazmistim sadece:(

Gençlik dönemimizde hepimiz kendimize yakışmayan irili ufaklı hatalar yapmışızdır.
Bunların hepsi aslında şimdi olduğumuz kişi olmamazı sağladı bunu unutmayın.
Ama yaşadığınız diğer olayları unutun çünkü onlar sizden gideli çok olmuş ki evlenip evlat sahibi olacak konuma gelmişsiniz.
İlerde kızınız da olursa sizi o hatalara iten nedenleri kızınıza yapmaz ona sevgi verirseniz ve başına ne gelirse gelsin kucak açar doğru yolu gösterirseniz onla daha da mutlu hissedersiniz.

Sadece esime de degil aileme herkese.karsi suçluluk duyuyorum resmen

Niye? Yani ben de ne yalanlar söyledim aileme. Hiç de pişman değilim. Yaşadığımın arkasındayım. Herkes kendi suçuna, günahına baksın. Herkesin geçmişi pamuktan mı örülü? Kendiniz için pişmanlık duyuyorsanız da şu anda evinize karşı sadık olun yeter.

Evet cok şükür rabbim hepsini affederim buyuruyor ama ben hangi kafayla guvendim ona buna diye icim icimi yiyor aileme esime herkese karsi pismanlik vicdan azabı duyuyorum
Pismanlik duyacaginiz tek yer Allah'ın kapısı, eşinizi ailenizi düşünüp gönlünüze yük yüklemeyin bosyere, kimin ne yaşadığını, günahını ,hatasını ancak Allah bilir

Icimi ferahlatti yazınız Allah razi olsun sanırım benimki takinti boyutuna gecti ve destek almam lazim :KK43: devamlı bunlari dusunmek normal degil farkındayım su an cok farklo bi hayat yasiyorum taniyanlar bilse bile inanmaz yaptığım hatalara ve bu beni iyice mahvediyor
Bunları sürekli düşünmek ister istemez psikolojinizi çok kötü etkiler.Iyi bir psikiyatristle görüşüp destek almanız bu düşüncelerden kurtulmanıza yarar.Herkes hata yapıyor dediğim gibi ama siz bunları sürekli düşünüp takarsanız olanları değiştiremeyeceğiniz gibi gelecek günlerinizide kötü geçirmeyr başlarsınız o yüzden yol yakınken destek almakta fayda var.

Bunlar vesvese. Dinleme,dinledikçe daha da büyür çünkü. Adam öldürmedin, hırsızlık, yolsuzluk yapmadın. Zamanında sevdiğin biriyle yakınlaşmışsın. Ne var bunda? Günahına lafım yok ama tövbeni etmişsin zaten. Şimdi intiharı düşünmen yada Allah korusun böyle bi hata yapman daha da günah değil mi? Eğer Allah hatasız kullar isteseydi irade denen şeyi yaratmazdı. Ayrıca çocuklarımızın geleceği için hepimiz endişeleniyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla sahip çıkıp doğru yönlendirmekten başka çaremiz yok. Onlarda hata yapacaklar elbette. Koruyamayacagımız anlar olacak. Kendini bunlara hazırlamalısın.
Doğru söylüyorsunuz.. daha ne yanlislar hatalar var biliyorum bunlari düşünüyorum vs ama beynim baska calisiyor bu artk saplantı mi oldu anlamadm

Bunları sürekli düşünmek ister istemez psikolojinizi çok kötü etkiler.Iyi bir psikiyatristle görüşüp destek almanız bu düşüncelerden kurtulmanıza yarar.Herkes hata yapıyor dediğim gibi ama siz bunları sürekli düşünüp takarsanız olanları değiştiremeyeceğiniz gibi gelecek günlerinizide kötü geçirmeyr başlarsınız o yüzden yol yakınken destek almakta fayda var.
Evet destek almam gerektigini anladim artik .. cunku bir gun iki gun 3 gun dusunur insan devamli bunlari dusunup kalp çarpıntısı terleme anksiyete yasamak normal degil artk

Takinti haline geldiyse bir uzmandan destek almalisiniz. Burada yazilacak hicbir yorum fikrinizi degistirmeyecektir.

Hayatta her sey insanlar icin der gecerim.

Bi arkadaşımın öyle bi hayatı vardı ki aman Allahım.
(Çok iyi bı şirkette birlikte çalıştık, akademik kariyerli bı aile, kendisi de çok donanımlı bı insan)
Neyse gel zaman git zaman aynı servisteydik. Samimi olduk.
Bir gün şu soruyu sordum.
İlerde evlenir bir kızın olursa senin yaptıklarını yaparsa demiştim.
Asla izin vermem diye bı cevap vermişti.
Bu arkadaşın evlenmesine ben vesile oldum. Arkadaşım tüm geçmişi ile kabul etti. Hayatına çeki düzen verdik felan. Ve kızı oldu...
Kendisi ile görüşmüyorum.
Konunuzu okuyunca aklıma geldi.
Kimi için önemsiz olan, sizin için önemli olabilir.
O yüzden hep derim. Bir şey yaparken içsel olarak kabul edeceğiniz hayatlar yaşayın.
Kimi için cinsellik önemsiz bı detayken kimi için çok önemli bir mesele.
Hayatlar bizim tercihler bizim.
Kimse kimseyi yargılayamaz. Evladınıza anca yol gösterirsiniz, hayatına müdahale edemezsiniz.
Çocuğuma nasıl örnek olurum akıl veririm diye düşünmeyin, Allah'a hayırlı evlat olmaları için dua edin.

Takinti haline geldiyse bir uzmandan destek almalisiniz. Burada yazilacak hicbir yorum fikrinizi degistirmeyecektir.

Hayatta her sey insanlar icin der gecerim.
Bu degersizlik duygusunu biyenebilsem kaliteli bi hayat yasamaya devam edicem ama dediginiz gibi ins doktorla fayda görürüm

Babasız büyüdüm annem hep bizim icin cabalarken ben neden ona layik olamadim diye kafami taşlara vurmak istyrm:KK43:
O zamanlar bu kafa yapısında değildin belki. Cahillik demissin bilmiyordun belki hata olduğunu. Babasizlik diyorsun belki altında bununla ilgili sebepler yatıyordu. Belki hic biri degil sen inancınla ilgili bu noktada pek bilgi sahibi degildin.
Yani suanki sen değildin o zamanlar...
Ama bugun eşine sadık biriysen sorun yok. Üstelik eşinin de belki geçmişi var. O da babalığı mi haketmiyor?

Back