Lütfen gerçek düşüncelerinizi yazın burada klavye arkasında hiç olmadığınız biri gibi dersler vermeyin bana.

Yanlış anlama ama baya kullanıyorlar eşinizi tabiki annesi yardım ediceksiniz ama geride kalan 8 kardeş ne halt yiyor acaba eşiniz birşey söyleyemiyorsa sizin soylemeniz lazım benzeri durumu benim kayınbabam yaşıyor tek onun sırtına yükmüş gibi ben ona bile niye kendini yoruyorsun diyorum kaldı ki eşime böyle bişey yapsalar ortalık 56 olur umarım eşin sen karışma falan demiyordur yoksa işin zor

Genelde böyle evlatların da kıymeti bilinmez en umursamaz hangisiyse o anne en çok onu sever dilinden düşürmez.
2-3 kardeş olsalar neyse dicem de 9 kardeşin arasında her seferinde nasıl eşinize kalıyor hiç mi bi tanesinde insaf yok ince düşünce yok, çok ilginç bir aileymiş gerçekten. Ben olsam ben de bozulurdum bunun vesveseyle ince hesaplarla alakası yok ki, eşinin sana veya çocuğunuza ayıracağı vakit gidiyor hadi para olayını geçtim.
Belli ki onların keyfi yerinde, o zaman iş eşinde bitiyor birkaç sefer müsait değilim bu defa siz götürün desin yavaş yavaş paslasın

Malesef kotu ic sesiniz dogru soyluyor esiniz annesine musait degilim baska biri gotursun diyebilir masraf cikarsa param yok odeyemem diyebilir artik biraz elini ceksin abileri yada ablalari kimse artik gel gotur falan diyorsa gidemem diyebilsin siz gorurun diyebilsin sesi ciksn yani saf olmasin oda

Anne babalar bunu yapıyor maalesef..mesela bir evladının harcadığını gözleri görmez,ama diğer evladı harcasa içi gidiyor,onun parasına dokununulmaz gibi davranıyorlar..k.v kolojen iğnesi de yaptırmasın bi zahmet..

Ne olursa olsun, yalan veya doğru benim annem bir yerinin agridigini soykuyorsa onu götürmek benim görevim. Ben evlatlık vazifemi yapıyorum kardeşlerime Allah hidayet versin yapmıyorlarsa da bişey diyemem. Aynen eşimin dediği bu kopyala yapıştır yaptım resmen
Adam biliyor ne yapsın sizde biliyorsunuz. Ki taksitlerim var ödeyemem de demiş. Rabbim mükâfatını versin inşallah

Şimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
İyi kötü ayağımızı yerden kesen bir arabamız var obur kardeslerinin de var kimse araçsız değil.
Konu şu ki; eşimin annesi iki güne bir, bir yerim ağrıyor diye doktora gitmek istiyor her seferinde tahlilller falan maşallah süper çıkıyor gönderiyorlar eve. Ama şuram ağrıyor deyince haliyle doktorlar önce araştırıyor git şu gün bir daha gel, geçmezse yine gel diyolar doğal olarak. Ve eşim bir hafta 10 gun git gel yapıyor hastane ev arasinda. Benim kendi kendime kurulduğum mu diyeyim, kızdığım konu mu diyeyim bilemedim , kardeşleri anneleri geldiğinde direkt randevuyu alıp esime mesaj olarak saatini atıyorlar emri vaki yapip gel şu saatte götür annemi diyolar. Ne masraf çıkarsa çıksın (1 ay önce doktor teyze önemli birşey göremedim istersen kolojen iğnesi yapalım hücre yeniler dediği için kaynanam 4 bin TL lik iğne aldırdı esime ve kardeşler oralı değil. Eşim kendi ağzıyla taksitlerim var bunu odeyemeyecegim için üstüne faiz eklenecek demesine rağmen kimseden ses çıkmadı.) Asla kardeşim sen götürüyorsun getiriyorsun o gün işe gidemiyosun yetmezmiş gibi masraf ediyosun Allah razı olsun bile demiyorlar. Kullanıldığımizi hissediyorum ve inanılmaz stres oluyorum düşüne düşüne. Bir taraftan kendi kendime diyorum ki , "eşinin annesi bırak düşünmeyi Allah katındaki sevabını düşün" diyorum ama vesveseler öldürüyor beni. Sanki ensemde bir ses sürekli saf misin sesini çıkarsana hep size yukleniyorlar eşek niyetine kullanıyorlar diye kulağıma fisildiyor. Sonra sus artık diye kızıyorum o sese, estağfurullah çekip Allah'ım beni affet diye af diliyorum. Sonra ister istemez suratım asılıyor. İnanın anne babaya hizmetin Allah katındaki yerini çok iyi biliyorum yalan veya doğru orası onları ilgilendirir diyorum. Benim eşim götürsün getirsin kardeşleri yapmıyor diye eşim siz goturmuyorsunuz bende göturmem desin de kadın ortada mi kalsın diuorum.
Ama çok geçmiyor yarım saat sonra yine kötü düşünceler basıyor beynimi. Ve eşimle tartışana kadar gitmiyor o düşünceler, kullanılmışlik hissi..
Aile toplantılarına bizi cagirmiyorlar bir yere gezmeye gidecekler bizi asla arayıp sizde gelin demiyorlar veya ne bileyim bir yemek yenilecek asla akıllarına gelmiyoruz ama bir masraf edilecek veya hastane işi olacak hemen ilk aradiklari kişi eşim. Ne olur içimi rahatlatacak bişey söyleyin inanın küçük hesaplar yapmaktan bende igreniyorum. Kendime hakim olamıyorum.
Kayinvalidenizin eşinize ve size tutumu nasıl?
Kendi geliri var mı?
Aranızda farklı huzursuzluklar yaşandı mı bugüne kadar?
Kayinvalidenizin sağlık problemleri eşinizin işini olumsuz etkiliyor mu? İzin alamama maas kesintisi vb.

Yukarıda sorduğum soruların cevabı tamamen olumlu ise bence vesvese yapmayim. Şeytan sürekli vesvese veriyor size ama belliki inançlı birisiniz Allah rızası için yapıyorum diye düşünün. Neticede kayinvalideniz eşinizin annesi. Siz değil ama o ilgilenmek zorunda.

Diğer 8 kardeş de ilgilenmiyor, bunca borca rağmen size göz göre göre haksızlık ediyorsa emin olun yanlarına kar kalmaz. Yarına kalır ama yanlarına kalmaz.

Kolay gelsin küçük hesaplar degilki bunlar .Yaşlıların birçoğu böyle herkesin annesi babası yada ciddi rahatsızlığı olanlari tenzih ederim Fakat gördüğüm yaşlılar ilgi bekliyor ve ölümden ödleri patlıyor.Kayinvalidenizde farklı değil vücut yaslaniyor elbette agriyacak orası burası.Madem doktorlar ciddi birşey bulamıyor.Birde 9 cocuk yapmış vitamin spor hak getire muhakkak.Daha fazla ağrı cekmeside normal çünkü her çocuk kalsiyum demir ne varsa alıyor.Valla hep bir kardeşe yuklenilmez.Esiniz konuşsun sıraya bindirin bu işi.Araba masrafı zaman az buz değil görev olmuş.Görev olan iyilik olmuyor İ.Sizinki mesaili iş olmuş .Kolay gelsin yani.Simdi herkesi alistirmissiniz bı kere yapmayin en kötü de siz olacaksınız Bu işler boyle

Galiba konu sahibi bana kötü niyetli demeyin Allah'tan kork vs puskurtmeyin gerçekten yazın linç etmeyin diyemi bu başlığı attı ? Ben öyle anladım

Valla çok haklısınız. Onu bunu bırak araba dediğin benzin yakıyor. Bir de otoparkı var bilmemnesi var. Bizde de araba var vallahi kullanırken içimiz gidiyor. Bence tepkinizi koymalısınız. İnsan kendini enayi hisseder

Annesi de dahi hiç kimse cagirmiyor biraz fazlayiz gibi hissettiriyorlar. Çünkü benim eşim dedikodu yaptırmiyor biri hakkında atıp tutturmuyor onlar da sıkılıyor muhtemelen bizimleyken
Ben esinizin yerinde olsam anneme sitem.ederdim, neden beni cagirmiyorsun, dislanmis hissediyoruz, bak herseyine ben kosuyorum diye. Diger kardeslerinin cani cehenneme zaten.

İnsanız hepimizin iç sesi var bir iyi bir kötü olmak suretiyle. Ama hepimizin karakteri başka başka onun için verilen tepkilerimizde farklı olurdu.Doğru olanı yapıyorsunuz. Kimse sahip çıkmıyor ve k.validenizin size eşinize karşı bir saygısızlığı yoksa aynı şekilde devam edin. Bu duruma itiraz edebilir değiştirebilme gücü en yüksek k.validenizde kendisi demeli ben bir tek x'i doğurmadım geriye 8 evlat daha doğurdum sizin vicdanınız yok mu diye.
Eşiniz bu saatten sonra itiraz ederse 100 yapıp 1 yapmayınca kötü olan insan profiline dönüşecek herkesin gözünde.

Şimdi eşimler 9 kardeş. Herkesin durumu iyi. Bizim fena değil çok borcumuz olsa da bir şekilde idare ediyoruz şükür.
İyi kötü ayağımızı yerden kesen bir arabamız var obur kardeslerinin de var kimse araçsız değil.
Konu şu ki; eşimin annesi iki güne bir, bir yerim ağrıyor diye doktora gitmek istiyor her seferinde tahlilller falan maşallah süper çıkıyor gönderiyorlar eve. Ama şuram ağrıyor deyince haliyle doktorlar önce araştırıyor git şu gün bir daha gel, geçmezse yine gel diyolar doğal olarak. Ve eşim bir hafta 10 gun git gel yapıyor hastane ev arasinda. Benim kendi kendime kurulduğum mu diyeyim, kızdığım konu mu diyeyim bilemedim , kardeşleri anneleri geldiğinde direkt randevuyu alıp esime mesaj olarak saatini atıyorlar emri vaki yapip gel şu saatte götür annemi diyolar. Ne masraf çıkarsa çıksın (1 ay önce doktor teyze önemli birşey göremedim istersen kolojen iğnesi yapalım hücre yeniler dediği için kaynanam 4 bin TL lik iğne aldırdı esime ve kardeşler oralı değil. Eşim kendi ağzıyla taksitlerim var bunu odeyemeyecegim için üstüne faiz eklenecek demesine rağmen kimseden ses çıkmadı.) Asla kardeşim sen götürüyorsun getiriyorsun o gün işe gidemiyosun yetmezmiş gibi masraf ediyosun Allah razı olsun bile demiyorlar. Kullanıldığımizi hissediyorum ve inanılmaz stres oluyorum düşüne düşüne. Bir taraftan kendi kendime diyorum ki , "eşinin annesi bırak düşünmeyi Allah katındaki sevabını düşün" diyorum ama vesveseler öldürüyor beni. Sanki ensemde bir ses sürekli saf misin sesini çıkarsana hep size yukleniyorlar eşek niyetine kullanıyorlar diye kulağıma fisildiyor. Sonra sus artık diye kızıyorum o sese, estağfurullah çekip Allah'ım beni affet diye af diliyorum. Sonra ister istemez suratım asılıyor. İnanın anne babaya hizmetin Allah katındaki yerini çok iyi biliyorum yalan veya doğru orası onları ilgilendirir diyorum. Benim eşim götürsün getirsin kardeşleri yapmıyor diye eşim siz goturmuyorsunuz bende göturmem desin de kadın ortada mi kalsın diuorum.
Ama çok geçmiyor yarım saat sonra yine kötü düşünceler basıyor beynimi. Ve eşimle tartışana kadar gitmiyor o düşünceler, kullanılmışlik hissi..
Aile toplantılarına bizi cagirmiyorlar bir yere gezmeye gidecekler bizi asla arayıp sizde gelin demiyorlar veya ne bileyim bir yemek yenilecek asla akıllarına gelmiyoruz ama bir masraf edilecek veya hastane işi olacak hemen ilk aradiklari kişi eşim. Ne olur içimi rahatlatacak bişey söyleyin inanın küçük hesaplar yapmaktan bende igreniyorum. Kendime hakim olamıyorum.
Valla sonuna kadar haklısın ama ses cikaran sen olursan başta kocan olmak üzere kötü niyetli ilan edileceksin , senin yerinde olsam kocamla duygularimi konuşur rahatsizligimi dile getirirdim.

Sen niye hepimizi başlıkta azarladın ki.

X