Lütfen fikirlerinizi söyleyiniz

Bikac gundur spora basladim yan taraflarm ve karnimin alt bolgesi en ufak hareketimde sizliyor,agri hissediyorum sebebi nedir aceba artrenor hocam?
Ayrica link icin tsk...

Bikac gundur spora basladim yan taraflarm ve karnimin alt bolgesi en ufak hareketimde sizliyor,agri hissediyorum sebebi nedir aceba artrenor hocam?
Ayrica link icin tsk...

Rica ederim.
Sızlıyorsa mutlu olmalısın bu ağrılar hareketleri doğru yaptığını ve gerekli kasları çalıştırdığını gösterir
yerimseniben

yanıtladıgınız ıcın tskr ederrım. haftada 2 gun olmak uzre yıne basladım yuzmeye gerı kalan gunlerde evde kosu bandım var ve yuruyorum.ben 11 yıldırr 83 kıloydum 2 ayda 7 kılo aldımm safra kese amelıyatı oldum kılo vermem cok daha yavaslarmıss dogrumuu

Sizi yanıltmak istemem fakat bende öyle biliyorum.
Merak etmeyin düzenli sporunuzu yapıp , beslenmenize dikkat ettiğiniz sürece amacınıza muhakkak ulaşacaksınız.
Fakat en önemlisi sabır
a.s

Kusura bakma taksit taksit soruyorum ama sonradan aklima geldi
birde bu evde yaptigimiz hareketler mesela mekik step ne kadar etkili olur aceba bosa mi kurek cekiyoruz, fitness center a mi gitmek gerekir neyi onerirsiniz,
kondisyon bisikletinin faydasi var midir yemekten once mi sonra mi spor yapilmalidir?
Aklima geldikce soracagim:1rolleyes:

ben aslinda konu acmistim, o gunlerde siz cok az giriyordunuz yani en son giris tarihiniz cok eskiydi o yuzden size ordan ulasamamistim. ama burdan da olur sroun deil.

ben spor salonuna gidiyorum ve simdilik programimim yuruyus bandi uzay bandi mekik ve bacak haraketlerinden olusuyor. 20 dakika kosu bandinda ortalama 7 hizinda yuruyorum genellikle 2.2 km yurumus oluorum sonunda. ancak yaktigim kalori en fazla 180-200 oluor. sizce bu cok az deil mi? uzay bandi da 10 dakika oluor o biraz daha zorluyor beni cok yuksek hiza cikamiyorum ama 15 desek ortalama orda da 100 kalori ancak yakiorum 10 dakikada. bunlar bana cok az geliyor. hevesimi kiriyor. bir de son bir aydir yuzuyorum. daha dogrusu yuzmeyi daha yeni ogrendim. acaba diyorum yuzme mi fitness mi daha cabuk kilo verdirip sekle sokar vucudumu??:sm_confused:

umarim kafanizi karistiricak sekilde yazmamisimdir. bulmusken hemen sorayim dedima.s.

Kusura bakma taksit taksit soruyorum ama sonradan aklima geldi
birde bu evde yaptigimiz hareketler mesela mekik step ne kadar etkili olur aceba bosa mi kurek cekiyoruz, fitness center a mi gitmek gerekir neyi onerirsiniz,
kondisyon bisikletinin faydasi var midir yemekten once mi sonra mi spor yapilmalidir?
Aklima geldikce soracagim:1rolleyes:

ister evde,ister sokakta,ister spor salonunda nerede yaparsanız yapın mekik,step,şınav..yer egzersizleri...vb... hepsinin kesinlikle çok büyük faydası vardır.
Fakat tek şartla bu faydaları görürsünüz.
Hareketleri doğru ve düzenli yaparsanız.
Bunların yanında beslenmenize dikkat ederseniz.
kondisyon bisikletine gelince ısınmak için de çok iyi bir yöntemdir.
yemekten öncede(çok aç olmamak şartıyla)yapılabilir,yemekten sonrada fakat yemek sonrası yapılacaksa en son yediğiniz yemeğin üstünden en az 2 saat geçmiş olmalı

ben aslinda konu acmistim, o gunlerde siz cok az giriyordunuz yani en son giris tarihiniz cok eskiydi o yuzden size ordan ulasamamistim. ama burdan da olur sroun deil.

ben spor salonuna gidiyorum ve simdilik programimim yuruyus bandi uzay bandi mekik ve bacak haraketlerinden olusuyor. 20 dakika kosu bandinda ortalama 7 hizinda yuruyorum genellikle 2.2 km yurumus oluorum sonunda. ancak yaktigim kalori en fazla 180-200 oluor. sizce bu cok az deil mi? uzay bandi da 10 dakika oluor o biraz daha zorluyor beni cok yuksek hiza cikamiyorum ama 15 desek ortalama orda da 100 kalori ancak yakiorum 10 dakikada. bunlar bana cok az geliyor. hevesimi kiriyor. bir de son bir aydir yuzuyorum. daha dogrusu yuzmeyi daha yeni ogrendim. acaba diyorum yuzme mi fitness mi daha cabuk kilo verdirip sekle sokar vucudumu??:sm_confused:

umarim kafanizi karistiricak sekilde yazmamisimdir. bulmusken hemen sorayim dedima.s.

Değerler o kadar kötü değil fakat bu arada kilonuz kaç?
Bu arada bence öncelikle bu programınıza devam edin ekstra olarak yüzmek isterseniz yüzün tabii fakat uyguladığınız programı bırakmayın.
Bu arada yer egzersizleri yapıyor musunuz?

Bir an önce kilo vermeye de çalışmayın,sporda psikolojide çok önemli.
Her antrenmandan sonra acaba kilo verdim mi?acaba işe yarar mı gibi sorularınız varsa unutun bunları lütfen.

Değerler o kadar kötü değil fakat bu arada kilonuz kaç?
Bu arada bence öncelikle bu programınıza devam edin ekstra olarak yüzmek isterseniz yüzün tabii fakat uyguladığınız programı bırakmayın.
Bu arada yer egzersizleri yapıyor musunuz?

Bir an önce kilo vermeye de çalışmayın,sporda psikolojide çok önemli.
Her antrenmandan sonra acaba kilo verdim mi?acaba işe yarar mı gibi sorularınız varsa unutun bunları lütfen.

suan 60 kiloyum vermek istedigim en az 6 kilom var ancak ben tartida gordugum rakamdan ziyade aynada gordugum goruntuyle ilgileniyorum. o yuzden kilo verme olayini zamana yayabilirim. sorun deil. sikilasmak incelmek daha onemli. yer egzersizlerinden caki vs vardi ancak bel fitigim oldugu icin onlari sirt ustu yatar vaziyetteyken yarim bacak olarak degistirdiler. hafiflettiler yani, dolayisiyla yaktigi kalori de azaldi

degerler icin de insan soyle dusunuyor ister istemez; bir dilim kepekli ekmek 40 kalori gunde sadece 3 dilim ekmek yesem illaki yaninda birseyler olcak. yemeden de kilo verilmez. ame aldigin kaloriden fazlasini yakacaksin ki yaglar erisin. boyle dusununce sanki bosa kurek cekiyormusum gibi gelior. ama haklisiniz. vakit vermek gerekir. buarada aerobik hakkinda ne dusunursunuz? fitness ve aerobigi karsilastiricak olursak hangisi daha cok kas calistirip kalori yakar??? simdiden cok tesekkur ederim. tek tek ilgilenmeniz buyuk incelika.s.a.s.

suan 60 kiloyum vermek istedigim en az 6 kilom var ancak ben tartida gordugum rakamdan ziyade aynada gordugum goruntuyle ilgileniyorum. o yuzden kilo verme olayini zamana yayabilirim. sorun deil. sikilasmak incelmek daha onemli. yer egzersizlerinden caki vs vardi ancak bel fitigim oldugu icin onlari sirt ustu yatar vaziyetteyken yarim bacak olarak degistirdiler. hafiflettiler yani, dolayisiyla yaktigi kalori de azaldi

degerler icin de insan soyle dusunuyor ister istemez; bir dilim kepekli ekmek 40 kalori gunde sadece 3 dilim ekmek yesem illaki yaninda birseyler olcak. yemeden de kilo verilmez. ame aldigin kaloriden fazlasini yakacaksin ki yaglar erisin. boyle dusununce sanki bosa kurek cekiyormusum gibi gelior. ama haklisiniz. vakit vermek gerekir. buarada aerobik hakkinda ne dusunursunuz? fitness ve aerobigi karsilastiricak olursak hangisi daha cok kas calistirip kalori yakar??? simdiden cok tesekkur ederim. tek tek ilgilenmeniz buyuk incelika.s.a.s.

Rica ederim:1hug:

Ben görüşümü sizinle paylaşayım.
Amaç kilo vermek olduğunda her zaman aerobikten yanayım.
Aerobic antrenmanlar daha keyifli ve daha fazla kalori harcamamızı sağlar.
Yer egzersizleri olmazsa olmazlar arasında olmalı
İnsan vücudunda farklılıklar hissetmeye başlıyorsa da ağırlık antrenmanlarıyla sıkılaşmayı sağlamalı.yerimseniben
Yüzeysel olarak olması gerekenleri yazmak istedim.
Herkesin bunlara imkanı olmayabilir.
O zaman da hep söylediğim birşey var.
Spor yapacak vakit mi yok.
Yolunun üstündeki merdivenleri çık,evine,okuluna giderken araçtan biraz erken inip yürü.
Bakın insanlar istemeden hep sporla iç içe aslında fakat düzeni çok önemli.

merhaba,

ben de birşey danışmak istiyorum.

önce kilo vermek için aerobik yapıp, sonra sıkılaşma için mi çalışmalıyız?

yani kilo vermek istediğimiz dönemde ağırlıklı olarak aerobik, hafif hafi karın kalça kol vs. çalışmaları.

kilo verdikçe de bu ikisini dengeleme yoluna gitmek?

doğrusu bu değil mi?

selam yine benn :)) topıgımdne bılıyorsundur hocam kosu bandına cıkmadan once ısınma haraketı yapmam lazımmı ve neler ben soyle yapıyorum 50 mekık 6. 6.5 km arası 1saat kosu bandı 50 mekık fınısh
gun ıcerısındede 50 mekık 15 dk step aletıyle step 50 mekık 2 dk twıs yapıyorum ama hep aklıma takılıyo ısınma yapmam lazımmı:KK43:
ve hep aynı duznede spor yapıyorum ya bunye alısıyomu tempuyo daha yukseltmeye dayanamam ne tavsıye edersın:)

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de yürüyüş yaparak kilo vermek istiyorum. hafta içi servisten geride inip 45-55 dakika yürüyorum cumartesi günü ise evde olduğum için 1- 1.5 saat yürüyorum ama henüz 5 gün oldu başladığım ne zaman etkisini görebilirim acaba. kilom 63 ve ben 53 kilo olmak istiyorum eski kilom bu çünkü. azimle başladım inşallah başarırım alkisalkisalkis

canım eline sağlık...hepsini takip ediyorum..obliks kasları için ne önerirsin canım..daha da daha da sıkı olsun ahhaa.s.teşekkürler balım kocaman öptümopuyorumnanaktan

hocam

sanırım meşgulsunuz ama, arada bir baksanız bu tarafa?

fırsat bulunca yanıtlarsanız sevinirm.

1) zayıflamak için yürüyüş koşu gibi egzersizler daha iyi değil mi? önce biraz zayıflıcaz sonra sıkılaşcaz? yada ikisini dengeli yapmak gibi?

2) kalça için en iyi spor nedir? selilüt değil kalçanın yumuşak dokusunu sıkılaştıracak en iyi şey nedir?

3) misal zayıfladım. 52 kilo bile olsam benim heryerim kupkuru kalsa, basenim çıkar. onu yok etmem mümkün mü? o baseni yok edecek en iyi şey nedir?

bu 3 soruya yanıt verirseniz memnun olurum. şimdiden teşekkürler!

merhaba arkadaşlar bu mekikle ilgili birşeyler okudum doğru yapılmadığı takdirde hiçbir işe yaramadığı yazıodu. bununla ilgili daha ayryntı öğrenmek istiyorum yardımcı olurasanız sevinirim..

aynen ya ben de çok merak ediyorum.fisfisfis

ben dövüş sporlarından birine başlamak istiyorumm ama yaşım 33!
sizce en uygunu hangisi olur!
aikido çok istemiştim fakat burda öğrenebileceğim bir yer yok!:1no2:

ben dövüş sporlarından birine başlamak istiyorumm ama yaşım 33!
sizce en uygunu hangisi olur!
aikido çok istemiştim fakat burda öğrenebileceğim bir yer yok!:1no2:

Spor her yaşta yapılabilir.
Bizim 40-50 yaşlarında öğrencilerimiz oluyor.
yerimseniben

Spor her yaşta yapılabilir.
Bizim 40-50 yaşlarında öğrencilerimiz oluyor. yerimseniben
şu ara her fırsattaa hemen hergün statda koşuyorummm acayipp mutlu ve zinde hissediyorumm!hihoyyyt
bahara doğru tenise başlamayıı düşünüyordumm açık havaa daa çok süper oluyoo ama aklımdann aikido kickboks gibii sporlarıı da çıkaramıyorumm!!a.s
aslında öncelikle antremanları izlemeyee gitsemm süper olacakk!
bu akşam çalışma varsa bi bakayımm benn!a.s

X