• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu lütfen fikirlerinizi esirgemeyin... :)

kardelenk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2007
424
19
118
Merhabalar,
bir süredir takip ediyorum, mutfağımı değiştiriyorum ve herkes gibi çookk kararsızım.
resimdeki dolaplar nasıl sizce?
umarım resmi ekleyebilmişimdir :1:

$yeşil mutfak.webp

tutma yerlerı metal ve metalde cok ız oluyor ve eger mat metalse sıldıgınde bıle o ızler kolay kolay cıkmıyor parlak metalse aynı sorunu yasamassın sanırım
goruntusu şık umarım kullanımıda rahat olur

tutma yerlerı metal ve metalde cok ız oluyor ve eger mat metalse sıldıgınde bıle o ızler kolay kolay cıkmıyor parlak metalse aynı sorunu yasamassın sanırım
goruntusu şık umarım kullanımıda rahat olur

teşekkür ederim.. yani 1.not: tutma yerleri parlak olacak :)

Mümkünse hiç metal yaptırma parmak izi yapıyor parlakta olsa dolapların dışıda mat değil gibi onda da aynı problemi yaşayabilirsin
renklerini beğendim:34:

Alt dolaplar mat, üstler cam gibi bişi parlak
emetal kullanmayınca nasıl olcak kii :1:

Yeşil kısmı parlak anladım metal yerine dolabın kendisinden yapılıyor
parmak izinde parlak olan daha çok iz bırakır mat bırakmaz benim bildiğim
en iyisi yaptıracağın yere bak onlardanda fikir al

Model ve tarz iyi de..
Renk kombinasyonu bu mu olacak :44:
Hmmm yeşil mutfak...
3 ayda sıkılıp,1 sene içinde nefret etmeniz kuvvetle muhtemel..

Yeşil renk çok güzel bence. Ben ahşaptan pek hoşlanmadığım için belki onu da beyaz tercih ederdim, ama renk olarak resimdeki haliyle gayet uyumlu olmuş kanımca.
Benim mutfağımda parlak metal kulplar, var iz konusunda fazla sorun yaşamıyorum. Sadece,( ben halı kullanmadığım için sanırım) kulpların günde 1-2 kere tozunu alma ihtiyacı hissediyorum. Parlak dolaplar çizilmeye çok yatkın (benimkiler PVC=membran), belki çizilmeyen bir malzeme de vardır, onu bilemiyorum. Benim alt dolaplar parlak, karşıdan ışık almadığı sürece çizikler çok belli olmuyor. Ama siz üst dolapları parlak düşünüyormuşsunuz, onlar daha göze batabilir belki alt dolaplara nazaran. Bu konuyu bir araştırın isterseniz.

Yeşil renk çok güzel bence. Ben ahşaptan pek hoşlanmadığım için belki onu da beyaz tercih ederdim, ama renk olarak resimdeki haliyle gayet uyumlu olmuş kanımca.
Benim mutfağımda parlak metal kulplar, var iz konusunda fazla sorun yaşamıyorum. Sadece,( ben halı kullanmadığım için sanırım) kulpların günde 1-2 kere tozunu alma ihtiyacı hissediyorum. Parlak dolaplar çizilmeye çok yatkın (benimkiler PVC=membran), belki çizilmeyen bir malzeme de vardır, onu bilemiyorum. Benim alt dolaplar parlak, karşıdan ışık almadığı sürece çizikler çok belli olmuyor. Ama siz üst dolapları parlak düşünüyormuşsunuz, onlar daha göze batabilir belki alt dolaplara nazaran. Bu konuyu bir araştırın isterseniz.

teşekkürler ... alt ve üstler de sanırım parlak olacak.. aslında renk konusunda da çok kafam karıştı :(
malzeme akrilik olacak. mutfakçımın söylediğine göre bütün parlak malzemeler çizilirmiş, ancak bu çizikler genelde ancak yakında bakınca belli olurmuş. sanırım en son çıkanlar akrilik.. hiç çizilmeyeni varmıdır bilemem.
şnu anladım ki.. mutfak yaptırmak gerçekten çok zorr.. folardaki olmuyormuş :37:

evye de köşe olacak.. kullanan var mı acaba? bulaşık makinasını nasıl yerleştirmeli ki kullanım açısından problem olur mu*

ben hala renge karar vermiş değilim.. yeşilden vazgeçtim.. istediğim rengi bulamadım bir türlü... bordo düşündüm.. değişik olsun dedim ve alt dolaplar için şunu düşündüm sizce?
üstler beyaz olacak tabii ki :(
$phoca_thumb_l_1002-bordo-cicek.webp$phoca_thumb_l_1002-bordo-cicek.webp$phoca_thumb_l_1002-bordo-cicek.webp

:50:

bence bordo yeşilden daha güzel.
köşe evye kullanıyorum ben de şeklen hoş durmasının yanında kullanımı da daha kolay...
ben çok memnunum :)

parlak olacağı kesinleşmiş galiba ama kayınvalidem parlak yaptırdı ve şu an çok pişman, parmak izi kalıveriyor diyor.

bence bordo yeşilden daha güzel.
köşe evye kullanıyorum ben de şeklen hoş durmasının yanında kullanımı da daha kolay...
ben çok memnunum :)

parlak olacağı kesinleşmiş galiba ama kayınvalidem parlak yaptırdı ve şu an çok pişman, parmak izi kalıveriyor diyor.

Ustler beyaz parlak olacak.. alt dolaplar bu desenden olursa bu mat bir desen.. ama ahsap ve bordo arasi kararsizim. Bu desen dolapta nasil durur canlandiramiyorum..

haftasonu bulunduğum bir evde bu desenin grisinden vardı alt dolaplarda...
mutfağı genişti ve çok hoş görünüyordu...
desen istiyorsan mutfak büyük olmalı diye düşünüüyorum onu gördükten sonra hani belki küçük mutfağı boğabilir iri desenler..

bir görsel tasarımcı olarak. Dolaplar güzel esasında geniş mutfaklara uyabilecek tarzda ama mutfagın küçükse eğer bence bu renkler biraz daha daraltır birde turuncu yeşil uyumu zordur burda tonların değeri uymamış sanki birde renkli dolaplar her zmn açık duvarlar üzerinde kendini gösterir. Hatta kontrast olursa mükemmel durur

Bencede yeşilden vazgeçmiş olman iyi olmuş bordo ya da kırmızı daha şık duruyor ama üzeri desen olması gözü yorucu olabilir diye düşünüyorum. Daha az desen daha şık duracaktır.​

Öncelikle herkese fikrinden dolayı teşekkür ederim. Geldim karar aşamasına ve öncekilerle hiç alakası olmayan bişeye karar verdim :)
Model ve renk resimdeki gibi... Üst dolapların alttaki sıra buzlu cam olacak..
Sanırım en uzun soluklu sıkılmadan kullanabileceğim renkler bunlar...
nerden nereyyyeeeee :46:

Eki Görüntüle 639504

Öncelikle herkese fikrinden dolayı teşekkür ederim. Geldim karar aşamasına ve öncekilerle hiç alakası olmayan bişeye karar verdim :)
Model ve renk resimdeki gibi... Üst dolapların alttaki sıra buzlu cam olacak..
Sanırım en uzun soluklu sıkılmadan kullanabileceğim renkler bunlar...
nerden nereyyyeeeee :46:

Eki Görüntüle 639504

önceki mesajlarında çizilmeye dayanıklı olsun demişsin eğer geç kalmadıysam sana "ege pres" markasının akrilik lakesini tavsiye ederim.diğer isim olarak lak deniliyor.ben beyaz olanını yaptırdım hertaraf beyaz oldu ama çok şık durdu.beyazı tam beyaz kırık beyaz değil.çizilmeye karşı son derece dayanıklı.tezgahımı çimstone arcadia rengi yaptırdım.bembeyaz hoş olmaz dediler ama evyemi tekanın granit evyesini aldım fiyatıda uygun.86 cm olmaısn rağmen hem 1,5 gözlü hem damlalıklı rengi siyah,ocağım siyah cam.siyah beyaz mutfağı sevmem ama benim mutfak çok ayarında oldu.ahşap rengi değilde düz beyaz seçmeni isterdim,arkadaşıma da düz beyaz yaptırdım o 1 yıldır kullanıyor her defasında bana dua ediyor iyiki seni dinlemişim diyor.senin seçtiğin ahşap deseni ben yatak odası ve portmantoya yaptırıcam.eltimin evinde senin seçtiğin gibi hatta o mutfak masasınıda ahşap almış şık olmuş.tarzına bağlı spor takılan biriysen düz seç,klasik seviyorsan ahşap desenli.aslında üstleri beyaz seçmşsin çok sıklırsan alırsın altlara 4 kapak değiştirişin. yapılınca foto koy.kolay gelsin

fotodaki modelde kapaklarda push open kullanmışlar senin dolaplarda kulp takılırsa bu havayı bulamazsın mutfakçıyla konuş ona göre anlaş.push open kullanmazsan kulpları köşeli alma yuvarlak hatlı al ve parlak al.dolap altlarını seyyar yaptırma işlem bittikten sonra sil ayakların önlerini kapattır.seyyarlar tangır tungur her süpürgede yerindne çıkıyor altına pislik kaçıyor,kırıntı kaçıyor.kiler dolabı yaptırıcaksan gizli çekmece denilenlerin yanları yükseltilmiş olanları koydur.tel sepet koydurma çok ucuz ve basit duruyor tel sepete bir şey dökülürse tüm raflar batıyor.boy kiler dolabının üst tarafını raf altları 4,5 tanesini gizli çekmece yaptır.

Back
X