lütfen fikir verin

Elaemi

Sağlık olsun
Kayıtlı Üye
24 Mart 2009
3.102
4.175
658
merhaba arkadaşlar annemin bir derdi var sizinle onun agzıondan payşacagım
oğluma kız arıyorum.oglum liseyi bitirdi çalışma şartlarını biliyorsunuz maaşı düşük işler bulabiliyor..köyden aradım bulamadım istanbuldanda aradım çok çevrem var ama ailemme uygun bulamadım .eşimde çalıştığı yerde yardımcı olduğu birinin kızını oğlumla tanıştırdık.kızın annnesi hasta hep duygu sömürüsüyle yaklaştı. oğlumda duygusal biraz acıyla sevgiye karıştı.6.7 ay sürdü kızın karaterinden pek hoşlanmasamda oğlum begendi diye sesimi çıkarmadım taımaya çalıştım zaman zaman küçük hediyeler aldım kızla sohbet esnasında kendi adetlerinden bahsetti .bilmem kaç tane altın olmazsa olmaz daire istedi ben çalışmam diyor biz ne dersek tam tersini söylüyor.ben onu yapmam diyor hiç oluruna bakmıyor.ama bu arada ogluma aşık olmuş 2. haftada oğluma söz yüzüğü gibi yüzük takıyor.çok kıskanıyor ve oğlumun hiç bir arkadaşıyla görüşmesini istemiyor oğluma 3 kere iş yeri değiştirdi çünkü kızlar geliyormış.bu arada ben telefonla dünür oldum kadın hasta ne zaman müsait olacagını bilemem diye telefonla kızın ablasına sordum.ablasıda annnesine sormuş sölediğim kelimde şuydu kızım biliyorum anneniz hasta Allah şifasını versin ölüm hepimiz için ama kimin ölecegi bilinmez annende dfünya gözüyle kardeşinin mürvetini görsün oğlumuz belli yaşa geldisülalenin tek erkek çocuğu dedemizle ninemiz çok yaşlı onlarda görsün istiyoruz ne zaman gelelim isteyelim adını koyalım bu işin deddim bu iş olacaksada olmayacaksada bana haber verin ona göre önümüzü görelim dedim
vay bundan 4 günlük muhabbet çıkardılar niye telefonda demişim annesi hastayken nasıl istermişim çok acilse istediğimiz kızla oğlunuzu evlendirin tabi oğlumun bu konuşmalardan haberi yoık sadece telefon edecegimi biliyor.oğluma kız telefon edip annem hasta annnen nasıl böyle yapabilir.nasıl böle düşünebilir.şimdi zamanı değil benim annnemi üzdünüz diyor istiyorsan başka kızla evlen diyor bende kadın hasta zaten diye birde ben ağlattım diye 3 gün uyumadım Allahım affet diye dua ettim .bu olay üzerine oğlumla kız tatışınca ayrılma noktasına geldiler. oğluma da aağır sözler söyleyince oğlum telefon nosunu değiştirip kızdan ayrıldı. ama kız sürekli evin telefonunu arıp bizi rahat bırakmadı. sesli mesajlar bıraktı.tam bu olaylar 25 gün sürdü ama kız hiç durmaduı. kızın annesi ölünce oğlum sesli mesajdan sonra çok üzüldü ve kızı aradı şimdi tekrar barıştılar ama ben kızı hiç istemiyorum önemli olna ben değilim ama oğlumlada 2 güne bir kavgalılar ve kız aşırı kıskanç ve çok uslupsuz konuşuyor benimle konuşurken bile saygısıx konuşuyor ne yapacagım bilmiyuorum oğlumda bırakmıyor kızı kızda sürekli duygu sömğürüsü yapıyor oğlumda çok duygusal kızda çok yapışıyor ne yapacagımı şaşırdım lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın

Bırakın olacağına varsın?
Hemen evlenmeleri mi gerekiyor?

bence acele etmekle hata etmişsiniz. ! köyden kız aramalr olmadı baska kızla tanıstırmalar sonra bu olaylar. bence biraz kendim ettim kendim buldum hesabı olmus. kusura bakmayın da. gerçekten aceleniz neydi ? liseyi bitirmiş calısma hayatına atılmıs hemen evlendirme cabası. oğlunuz askere gitti mi geldiyse ne kadar oldu geleli ?

kusra bakmayın ama bırazda sız yakmışsınız oğlunuzun başını :17:
keşke hıç aıleler gırmese bu ışlere, herkes kendı kısmetını kendı bulsa
olan olmuş yapılcak bırşey yok
umarım oğlunuz en kısa zamanda kızın gerçek yüzünü görür
anladığım kadar daha yenı çıkmaya başlamışlar bence yüzük ıçın pek acele etmeyın
kız resmen pıskopata bağlamış evı aramalar rahatsız etmeler kıskanmalar felan :52:

oğlum 28 yaşında askerliğini yaptı kendi istedi evlenmeyi biz böyle olacagını bilemedik

Evlenmelerini erteleyin. Ve bu süreçte müdahale etmeyin.
Sessizce izleyin. Eğer oğlunuzun gözü aşktan kör olmadıysa, gerçekleri görecektir.
Siz müdahalede bulunursanız, oğlunuz kıza daha çok bağlanır.

yazınızı okurken sanki henuz 20 yasında biriymiş gibi geldi o yüzden sordum askerlik durumunu falan... Hakkınızda hayırlısı olsun. kaderde ne varsa o gelir insanın basına iyisiyle kötüsüyle bizlere düsen hayırlısını istemek...

büyüklerimin bir lafı vardır... " aileler cocuklarının tahtını kurar bahtlarını kurmak ise onlara kalır diye" gerçekten de cok doğru...

Bence hiç karışmayın,kız hakkında yorumlar falan da yapmayın.Oğlunuz bu sessizliğinizi farkedip gelip sormasını bekleyin.Ozaman sizi daha çok dinler.Sadece kızla ilgili hissettiklerinizi söyleyin...Biz istemiyoruz evlenmeni falan demeyin sakın.Sonra bırakın kendi haline.Sonuçta karışsanız da karışmasanız da oğlunu yine bildiğini yapacak.Bu gibi durumlarda müdahale etmeden beklemek daha mantıklı oluyor....

yorumlarınız için teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz bende uzaktan izliyorum ama içim hiç rahat değil kız çok kurnaz çok duygu sömürüsü yapıyor evlenirlerse mutsuz olacaklarından adım gibi eminim

İstemiyorum demeyin.Evlenin de demeyin.

Açıkçası oyalayın,zaman kazanın.

Oğlunuz zamanla yanlış kişi olduğunu anlayacaktır.

Bu sürede,kıza ne uzak ne yakın,oğlunuzun herhangi bir arkadaşı gibi davranın.

Kızı siz bulmuşsunuz şimdi de böyle olmuş,belki oğlunuz da kızı seviyordur,kendi kararlarını verebilir 28 yaşında bir insan..zamana bırakın her şeyin hayırlısı..

oğlun kızın gerçek yüzünü görür mü görmez mi bilmiyorum ama siz karşı çıkatıkça sert tepkiler verdikçe o kıza daha çok bağlanacaktır.bence bu süreçte sakin davranın pek yorumda bulunmayın oğlunuz size fikrinizi sorarsa mutlu olamayacaklarını uyumlu olmadıklarını söyleyin güzellikle tatlı dille konuşun iş zıtlaşmaya giderse oğlunuz o kızla kesin evlenir biraz kendi hallerine bırakın:31:

zamana bırakın ,oglunuz da yetıskın bırı dogru karar verebılecek yas da sonucda .
onu kendı kararlarınızla etkılemeyın derım .sız sevmemıs olabılırsınız kızı ama ,
demek kı oglunuz sevıyor kızı .ayrıca kavgalarının boyutu da cok onemlı .
ufak tefek asılabılecek sebeplerden tartısıyorlar ıse sorun etmeyın dert etmeyın .
demek kı asabılıyorlar kı hala beraberler .

ancak kızın annesının olmesıne ınanılmaz uzuldum .bılmıuyorum belkı de annesınden dolayı
dırek kızın tarafın da oldum ama ,ölüm yatagın da olan bır hastaya da telefon da
sart kosar gıbı "dugun olacaksa olsun olmayacaksa bız yolumuza bakalım" demenız hıc hos olmamıs .
olum yatagın da olan bır hasta var ıken ,o kız nasıl gonlunce gule oynaya dugun yapabılır kı .
annesının hastalıgını kullanarak acıtasyon cok yaptı dıyorsunuz ama ,ben acıtasyon yaptıgını dusunmuyorum .
annesının hastalıgı derınden etkılemıstır tabıkı de, annesı kanından canından bırısı ,komsusu degıl kı .
kadının hastalıgını hafıfe almanıza da cok uzuldum .kızın dengesızlıklerı ılla kı olmustur .
annesının hastalıgına uzuluyor kafasına takılıyordur ,bu dogrultu da dengesız tavırları olması kacınılmaz zaten .
annesını de kaybetmıs .sımdı cok da dengezız harekelterı olabılır ,bence bıraz hos gorun .kolay degıl anne bu

Çoğu arkadaşın dediği gibi akışına bırakın herşeyi...oyalamak en mantıklısı..dilerim uygun olmadıklarını,ilerde mutsuz olabileceklerini iki tarafta anlar..

kızlar ailelerin kız bulmasıyla hiç alakası yok bence durumun. sanki flort edenlerin sonu da aynı olmuyor mu??

Back