• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen denediğiniz yaptığınız tarifleri benimşede paylaşın ???

Havvaayunus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
500
21
38
34
Şanlıurfa
Slm arkadaşlar bebeğim yedi aylık ve ek gıdaya başladık tabi benim ilk çocuğum ona neler yapıp verebilirim çorba püre tariflerinizi bekliyorum bide düzenli mi vermem gerekiyorMuş
Hangi saatlerde günde kaç defa vermem gerekiyor ???

cnm benim de kız 6 aylık bende konu açtım daha önce ama pek katılım olmadı hatta sadece 1 kişi yazdı... sana site önerim var çok güzel tarifler var üstelik ay ay ayrılmış

http://bebegiminyemekleri.com/

buradan bakabilrsin bide ben yazim sana bebeğim birazdan kalkıcak ve ben ona yoğurt yanında, patates ve havuç haşladım üzerinede 1 çay kaşığı irmik atıcam kayatıcam ve püre halinde vericem

cnm benim de kız 6 aylık bende konu açtım daha önce ama pek katılım olmadı hatta sadece 1 kişi yazdı... sana site önerim var çok güzel tarifler var üstelik ay ay ayrılmış

buradan bakabilrsin bide ben yazim sana bebeğim birazdan kalkıcak ve ben ona yoğurt yanında, patates ve havuç haşladım üzerinede 1 çay kaşığı irmik atıcam kayatıcam ve püre halinde vericem

Ama irmik için 8 ay diyolar ya... Bende yeni başladım 6. Aya yeni girdik şimdilik havuç elma mandalina suyu veriyorum yoğurt veriyorum. Bir hafta sonra püreye ve çorbaya başlıcam. Paylaşımlarınızı takip ediyorum 😉😉

Ama irmik için 8 ay diyolar ya... Bende yeni başladım 6. Aya yeni girdik şimdilik havuç elma mandalina suyu veriyorum yoğurt veriyorum. Bir hafta sonra püreye ve çorbaya başlıcam. Paylaşımlarınızı takip ediyorum 😉😉

8 ay mı bilmem yeni duydum senden.. öyle zaten gidipte bi tas vermeyeceksin ki 2 çay kaşığı orta bir cezveye irmik koydum üstünü 3 - 4 parmak geçecek kadar su koyup bunun içinden sadece 2 tatlı kaşığını püreye kattım bide biz 30 unda 6 yı bitirip 7. aydan gün aldık

8 ay mı bilmem yeni duydum senden.. öyle zaten gidipte bi tas vermeyeceksin ki 2 çay kaşığı orta bir cezveye irmik koydum üstünü 3 - 4 parmak geçecek kadar su koyup bunun içinden sadece 2 tatlı kaşığını püreye kattım bide biz 30 unda 6 yı bitirip 7. aydan gün aldık

Ne biliyim her sitede başka birşey yazıyo. İnsan ne yapacağını şaşırıyo. Bir ay sonra bide ben deneyim bakalım.

İşte bende internetten bakıyorum ama bi sürü şey var insan şaşıyo hangisini seçeceğini bende buradaki annelere sorayım dedim hem daha güvenli gelir bana da bide ben bügün balkabagını pişirdim içine bi yemek kaşığı irmik koydum pişirip iki tanede bebe bisküvi si ekledim blendırla iyice ezdim püre yapıp verdim fazla yemedi ağzından atmaya başladı bi kaç kaşıktan sonra///

İşte bende internetten bakıyorum ama bi sürü şey var insan şaşıyo hangisini seçeceğini bende buradaki annelere sorayım dedim hem daha güvenli gelir bana da bide ben bügün balkabagını pişirdim içine bi yemek kaşığı irmik koydum pişirip iki tanede bebe bisküvi si ekledim blendırla iyice ezdim püre yapıp verdim fazla yemedi ağzından atmaya başladı bi kaç kaşıktan sonra///

bal kabağı bende verdim çok yararlı irmikte çok atmışsın sanki 1-2 çay kaşığı ile başla yeni verdiğin şeylere... benim bebeğim de tatlı şeyleri sevmiyor elma mesela yemiyor bende yoğurtla karışıtırıyorum öyle yiyor belki seninkide tatlı sevmiyordur

bal kabağı bende verdim çok yararlı irmikte çok atmışsın sanki 1-2 çay kaşığı ile başla yeni verdiğin şeylere... benim bebeğim de tatlı şeyleri sevmiyor elma mesela yemiyor bende yoğurtla karışıtırıyorum öyle yiyor belki seninkide tatlı sevmiyordur
Bende bugün sebze püresi yapıp verdim onu yedi iştahla hemde )

5-6 AYLAR

Yoğurt Tarifi:

Bir su bardağı inek ya da keçi sütünü ısıt (parmağını içine soktuğunda yakmayacak ama içinde gezdirdiğinde yanacak kadar). 1 Çay kaşığı yoğurdu ekle ve karıştır. 3-4 saat beklet.

Çorba Tarifi:

Bir küçük patates, bir küçük havuç, iki tatlı kaşığı (silme kaşık) pirinç, 350 ml su ekle, pişir. Piştikten sonra iki tatlı kaşığı zeytinyağı koy. blenderdan geçir. yarısını içir. geri kalanı (cam kavanozda) ertesi gün benmari usulü ısıtılıp tekrar verilir.

6-7 AYLAR

Kahvaltı:

Bir kibrit kutusu inek peyniri, yarım saat ılık suda bekletilip tuzu çıkarıldıktan sonra bir dilim bebek ekmeği (eti ya da uno) ile birlikte rondoya konur. (Dikkat!!! Dünya Sağlık Örgütü'nün son araştırmalarına göre bu bebek ekmeklerinin de çok sağlıklı olmadığına dair yazılar varmış. HİPP'in organik bebek bisküvisi en iyi seçenekmiş bu durumda) Üzerine 60-90 cc anne sütü ya da mama eklenerek rondolanır. Eğer bebek bu karışımı sevmezse üzerine en sediği meyvenin rendesi ya da bir tatli kasigi ev yapımı üzüm pekmezi ya da keçi boynuzu pekmezi eklenir. Pekmez doğal tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır.

Şehriye çorbası:
1/3 ajda bardağı şehriye
2-3 çeşit sebze (yarım kabak+ 1 arpacık soğan+4-5 dal maydonoz)
1 kibrit kutusu tavuk göğüs (6,5 aydan sonra) (Dikkat!!! Tavuklar hormonlu. Mümkünse organik al.)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2-3 kupa su

Tarhana Çorbası:
2/3 ajda bardağı tarhana (acısız, tuzsuz ev tarhanası)
2-3 çeşit sebze (yarım havuç+ yarım diş sarımsak+2-3 dilim patates)
1 ceviz içi büyüklüğünde kıyma (6,5 aydan sonra) (Dana bonfile ya da dana kuşbaşı)
2-3 kupa su

Yoğurt çorbası:
2 yemek kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı un eklenerek çırpılır.
1 tatlı kaşığı pirinç
3-4 dilim patates
Bir tutam nane
4-5 adet taze fasulye
2-3 kupa su
1 kibrit kutusu tavuk göğüs (6,5 aydan sonra)

Detaylar için tıklayın

7-8 AYLAR

Taze fasulye püresi:
1 avuç taze fasule (100-150 gr sebze)
1 ceviz içi kıyma
1 arpacık soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı ( yemek ocaktan indikten sonra eklenir)
1 tatlı kaşığı pirinç
1.5 aida bardağı su (yaklaşık 180 ml)
Püreleri mümkünse rondo yerine elle ezerek yedir. Bebek tolere edemezse rondola.

Diğer tariflere de bloğumdan ulaşabilirsin. Yemek ve gelişim ile ilgili tüm notlarımı burada toparlıyorum :)

http://acemiannebaba.blogspot

Back