Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok guzel anlatmissin idrak. Iki tarafin da cok belirgin kusurlari var cidden. Nasil cozulur bu egitim sistemi sorunlari bilemiyorum,karnima agrilar giriyor cocugun kres meselesi acilinca.
Hem kelimesi kelimesine katılırım hem de saygıyla eğilirim.
Ancak bu kadar doğru ifade edilebilirdi.
Insallah alisir oglun canim. Seninkine sosyallesmek iyi gelecek eminim ben. Ben kendi oglum icin onlarca okul gezdim,kendi ogluma guvenemiyorum yoksa verecegim hemen. Devleti ayri rezillik ozeli ayri. Ama yine de tercihim ozelden yana olacak. Bari can guvenligi var diyorum.Düşün ki ben ortamı, öğretmenleri tanıyorum. İki kat zorlaşıyor işim. Aklım kalıyor, rahat rahat bırakamıyorum. Mesleğin ilk yılında öğretmen arkadaşım çocukları sıkıştırıyordu kamera olmayan yerde. Bana da sen öğretmenliğe uygun değilsin, fazla yumuşaksın sözünü dinlemezler diye akıl veriyordu. Yahu zaten okul öncesi çocuğu ne söz dinleyecek. Sınıf kurallarına uysun kafi. Emir erim mi çocuk? Ben o öğretmeni şikayet ettiğimde mesleğimde yeni olduğumu, bu işlerden anlamadığımı ima ettiler.
Özel kreşlerin çoğu çöp. Devlet desen, yardımcı yok, stajyer yok çoğunda. Var olanlar da "öğretmen her işi bize yıkıyor" diye kaytarma peşinde. Öğretmenleri ayrı bir alem. Ben memurum hiçbir şey yapmam derdinde. Lan memursun da farkındaysan okul öncesi öğretmenisin. Vergi memuru değilsin ki. Ay ne bileyim ya kendimi tutmaya çalışıyorum ama oğlan azıcık alışsa en azından, rahatlayacağım bir nebze.
Insallah alisir oglun canim. Seninkine sosyallesmek iyi gelecek eminim ben. Ben kendi oglum icin onlarca okul gezdim,kendi ogluma guvenemiyorum yoksa verecegim hemen. Devleti ayri rezillik ozeli ayri. Ama yine de tercihim ozelden yana olacak. Bari can guvenligi var diyorum.
Kesinlikle beklentimiz ayni. Cocugun can guvenligi olsun,alt degistirme sorunu kalmasin,yemegi verilsin yeter bana da. 3yas cocuguna ne yapilir ki baska? Yasitlariyla oynasin,paylasmayi ogrensin hepsi bu. Bak sen de ogretmensin,ileride goreceksin ki seni evde dinlemeyen cocuk okulda ogretmenini dinleyecek. Ogretmen arkadaslar hep sikayetci bu meseleden,biz mi egitecegiz cocuklarinizi,bir zahmet ogretin gonderin oyle gonderin diyorlar ya,oyle bir sey olmuyor malesef. Annesiyle yuzgoz oluyor cocuklar. Cogu seyi de okulda ogretmeninden tek bir kelimeyle ogreniyor.İşte bizde de aynı sorun var. Ben oğluma güvenemiyorum. Zaten başlama sebebi sosyal iletişim sorunu. Kayıt yaptırırken dedim ki, sizden hiçbir şey istemiyorum. Gerekli eğitimi ben veririm. Zaten üç yaşında çocuk bir ömür eğitim görecek. Eksik kalsın eğitimi şimdi. Sadece arkadaşları ile sosyalleşsin, oynasın ve mutlu olsun. Tek beklentim bu. "Ay çocuğum purple diyor kesin bilim adamı olacak" kafasında değilim dedim. Görüyorum ki tek isteğim merhamet ve ilgi iken o bile karşılanmıyor. Oryantasyon dönemi diye sessiz kalıyorum şimdilik, umutla bekliyorum alışmasını :)
tuvalet konusu haric digerlerinde hak verdim size. ama ben de tuvaletini yaptirma kismina karismasa da tuvalete kadar eslik edilsin ve tuvaletten ciktigina emin olunsun isterdim. 4-5 yasinda bi cocuk tuvalet ihtiyacini kendi karsilayabilir ama okul tuvaleti o yasta bi cocuk icin guvenli degil.
Ben tartışıp olay çıkarmadım zaten okuldan soğumasın diye ses etmiyorum bugünde yanağına birşey batırmış sanırım bir çocuk sağ yanağı kırmızı geldi yanıma yarın öğretmeni ile görüşeyim inş kavga etmemişlerdir bana anlatmıyor zaten . Sürekli üstüne gelinince agresifleşiyor . Kendisine neden böyle olduğunu sorduğumda bana çocuk beni rahatsız ediyor sürekli eşyalarımı alıyor şeklinde bir yanıt aldım.Hoş olmamış ama tartışma bile çocuğumuzua bi merdiven oluyo sanki her şeyi onlar için halletmeyim sorunları kendilerinin çözmesine olanak tanımak gerek fiziksel bir itiş kakış hariç
Öğretmen taciz eder demedim ben. O yaştaki çocukların kimin kendilerine dokunup kimin dokunamayacagını bilmeleri lazım. Yaşadığımız ülke belliyken bazı sınırlar olmalı bence. Ben anne babası dışında kimsenin dokunmasını doğru bulmuyorum. Ama bu benim görüşüm tabi.Kızım 4,5 yaşında ve kreşe gidiyor. Sınıfında kakasını temizleyemeyen çocuk çok. Hatta geçen sene bile altına kaçıran çocuk vardı. Evet kimlerin dokunup dokunamayacağını biliyorlar. Önüne gelen götüremiyor tuvalete çocukları. İki öğretmenleri var, kaka olunca gerektiğinde öğretmenlerinden biri yardımcı oluyor. Mahremiyet eğitimi de veriliyor. “Aynı kesim”, “insanlar garip” diyerek büyük büyük konuşmanıza gereksiz.
Sizin ithamınızla, öğretmenleri taciz edecekse sınıfta da eder. Sokaktan geçene yaptırmıyorlar herhalde.
tabiki ogretmen eslik etmek zorunda degil. bu mumkun de degil zaten. ama benim icin onemli ve hassas bi konu. bu yuzden okul tercihimi de buna dikkat ederek yaparim. baskasi benim gibi dusunmeyebilir, o da onceligine gore bi okul tercih etsin.Peki öğretmen sizin çocuğunuza tuvalete giderken eşlik ettiğinde, sınıf 25-30 öğrencinin öğretmen yokken yalnız kalacağı kadar güvenli mi?
Ya da şöyle diyeyim; öğretmen bir çocuğu tuvalete götürdüğünde sizin çocuğunuz sınıfta yalnız güvende olacak mı?
Her okulda yardımcı, stajyer, görevli vs. olmuyor malesef. Bunları da düşünmek lazım.
tabiki ogretmen eslik etmek zorunda degil. bu mumkun de degil zaten. ama benim icin onemli ve hassas bi konu. bu yuzden okul tercihimi de buna dikkat ederek yaparim. baskasi benim gibi dusunmeyebilir, o da onceligine gore bi okul tercih etsin.
Insallah alisir oglun canim. Seninkine sosyallesmek iyi gelecek eminim ben. Ben kendi oglum icin onlarca okul gezdim,kendi ogluma guvenemiyorum yoksa verecegim hemen. Devleti ayri rezillik ozeli ayri. Ama yine de tercihim ozelden yana olacak. Bari can guvenligi var diyorum.
KesinlikleGeçen sene devlete gitti oğlum ama gerçekten güvenlik fazlasıyla vardi. Okulun bahçe kapisindan girer girmez kapiya görevli abla, nöbetçi öğretmen geliyordu kesinlikle sinif ici yardımcı ablalar hariç , surkeli koridorda gezen ablalar vardi. Tabi wc sınıf icinde olduğu icin çocuklar çıkmıyordu yalniz dışarı. Birde giris çıkışta servis ya da kendi alan veliler kart okutuyor mesaj geliyordu.
Bu sene özelde abla olayi yok, ozbakimini kendide yapsa öğretmen eşliğinde gidiyor wc ye, iki tane anaokulu öğretmeni, 1 tane ingilzice öğretmeni bulunuyor sinifta, dis kapi kartla acıliyor. Çamaşırı kirli gelsin sorun değil öncelik guvenlik olmalı.