Lütfen daha makul olalım

Ogretmenin sucu ne anlayamadim. 10-15 dk gelmez, o zaman fark etmesi lazim. Belki de fark edecekti bilemeyiz.
Siniftakileri birakip bir cocugu lavaboya goturse, siniftaki 20 ogrenciden birkaci cikip kacabilir... Goturmese lavaboya giden donmeyebiliyor. Ama yaninda yardimci yoksa ogretmen napsin? Cocuklara çip taktırsın en iyisi.
Bayanın konusu ayrı bilmeden konuşmayın

O yaş çocuğunun tuvalete yalnız gitmesi özbakım açısından değil de güvenlik açısından pek uygun bir durum değil.

Evet özellikle okul öncesi velilerinde tuhaf istekler olabiliyor. Çalıştığım özel kurumun anaokulu toplantılarında her sene ayrı bir şok yaşıyorum.
- Her hafta listede mutlaka fıstık olsun, bizimki çok sever.
- Hocam kahvaltı saatini 9.30a alsak; uyanamıyor.
-Neden keçi sütü değil?
-Yemekler piştikten sonra resimlerini paylaşamaz mısınız?
:işsiz:
Yok artık

Merhaba bu gün okul öncesi kızımın okul toplantısına katıldım özel okul devlet okulu ayırımına gerek duymasamda yine de belirteyim bir devlet okulu annelerin beklenti istek ve tavızları çok rahatsız ediciydi inanın iki saat beynim yandı
Toplu biz toplantı olmasına rağmen şikayetlerle açıldı ve bütün öğretmenler gerildi şikayetlerimizi özel olarak görüşsek kimseyi kırmadan başkalarını oyalamadan daha çabuk sonuca ulaşırız, kırtasiye malzemelerindenntıtun beslenme listesine kadar herkesin bir yorum yapması çok itici bir bayan seneye işk okula başlayacak olan çocuğunun özbakım ihtiyacını öğretmenden bekliyor 20 çocuğu sınıfta yanlız bırakıp çocuğuyla tuvalete gitsin istiyor bu eğitimi okuş başlamadan tamamlamamız gerekirdi sayın anneler evet evlat bambaşka ama sadece bizim evladımız yok ki her çocuğun her annenin bekentisi var ama öncr biz bi üstümüze düşeni yapalım çözülmeyen sorunlarda insanları boğmadan ısrarcı olmadan bir ortak yol bulmaya çalışalım toplumda konuşuluyors bireysel yaklaşmayalım insanlar eskiden çekinirdi konuşmaya bi şey sormaya oda fazlaydı ama bu kadar herkesin bir fikir beyan edip diretmeside fazla öğretmenler kadar yoruldum başım ağrıyor nasıl bencilleşmiş bir toplum olduk biz böyle
Yillardir bir veli olarak ayni seyleri düsünürüm ,millette öz güven patlamadi var bilende konusuyor bilmeyende ögretmenlerin isi zor vallahi müsade etmezlerki ögretmen konusşun cok iyi tahmin ettim ortamı:) Allah ögretmenlere sabır versin ne deyim;)

Gecen sene oğlum bağımsız bir devlet kresine gitti , 3 yasindaydi okul müdürümüz gayet çalışkan ve yenilikciydi, öncesinde okul tamirat asamasinda oldugu icin ipl donem baska okulda oldular. Yardimci abla alindi sinifa herkes 500 tl ödedi, wc de yardim etmesede yaninda gitti.ikinci dönem daha kolaydı sinif içinde bir yerde kiz erkek tuvaleti vardi. Evet öğretmen bırakıp gidemez ama çocukları sinif dışında yanında refakatciyla gönderebilir . Bir-kac ay yardımcı personel yoktu sinifta ama koridorlarda ablalar bekliyordu wcye girişlerde yardimci oluyordu. Yemek listesi tamamem okula verilen destekle yapilan birşey ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Anneler bazen hersey mukemmel.olsun istiyor ama dusunmek gerekiyor. Yalniz abla onemli sinif icinde bugün konu acildi 5 yaşındaki çocuk okuldan cikip gitmis kimse farkmedi. Yemekten cok. Guvenlik onemli
Devlet okullarında staj amaçlı liseli kızlar hep olurdu eskiden yasaklanmış çokda iyi olmuş 4 sınıflık bir okulda bir abla var kapıda karşılar mutfak yoparlıyo aralarda dolaşıyor öğretmen dersteyken daha ne olsun

Oğlumun bugün tuvalete girmesine engel olan arkadaşlarıyla arasında kavga çıkmış bakmayınca böyle şeylerde oluyor maalesef
Hoş olmamış ama tartışma bile çocuğumuzua bi merdiven oluyo sanki her şeyi onlar için halletmeyim sorunları kendilerinin çözmesine olanak tanımak gerek fiziksel bir itiş kakış hariç

Bu dönemin öğretmenlerine üzülüyorum. Bencil, sorumsuz ebeveynler çoğaldı. İnsanlar evde eğitmediği çocukları okulda öğretmen eğitsin diye gönderiyor. Evde görgü, saygı öğretilmemiş çocuğa öğretmen öğretsin. Tuvalet eğitimini öğretmen versin. Hizaya gelmeyen, laf dinlemeyen çocuğa öğretmen laf dinletsin, adam etsin. Çoktan ailede verilmesi gereken eğitimi tek tek öğretmen versin. Üstüne bir de 30-40 çocuğa öğretim versin. Oldu.

Hem öğretmen hem de yeni veliyim. Yıllarca velilerin saçma sapan beklentilerine sabretmek zorunda kaldığım için oğlumu okula alıştırma sürecinde oldukça anlayışlı olmaya ve beklentimi minimum seviyede tutmaya çalışıyorum. Ancak bugün benim şartellerim attı mesela okulda.

Oğlumun özel bir durumu olduğunu, bezi bırakma konusunda sıkıntı yaşadığımızı, zaten yarım gün olduğu için bezi değiştirmeye gerek olmadığını, olur da altına yaparsa beni arayabileceklerini, evimin yakın olduğunu hemen geleceğimi söyledim. Yaklaşık dört kere söyledim. Dün oğlumu almaya gittiğimde "aramadınız ama altına yapması değil mi?" diye sordum. Cevap olarak "aa bilmem hiç bakmadık ki" dediler. Ulan altı üstü çocuğa kaka var mı diyeceksin ya da kontrol edeceksin. Zaten ben geleceğim bir durum olursa. Bu gözler 5 yaşında eşek kadar bezli çocuk için "öğretmenim siz yapın bez eğitimini" diyen veli gördü. Oldu 20 tane öğrenci ile birlikte bez eğitimi vereceğim. Hem ne münasebet? Bne bunları yaşadığım için hiçbir yük bırakamıyorum öğretmene ama bu kadarcık isteğim de kabul görmeli... He madem en baştan bezli çocuk kabul etmiyoruz diyeceksin.

Ben henüz bekarken, hani anne bile değilken çocukların yemeklerini yiyip yemediğini kontrol ederdim. Çünkü üzülürdüm hallerine. Niye aç kalsınlar. Gerektiğinde destek de olurdum yemeleri için. Elime de yapışmazdı. Soruyorum yedi mi diye, hani amacım hesap sormak değil yemediyse ben uyutmadan yedireyim aç kalmasın diye. Saçma sapan gevelemeler. Ulan altı üstü çocuk yedi mi yemedi mi ona bakacaksın. Zaten sınıf mevcudu 7 kişi.

Hadi bunu da geçtim. Çocuk yakana yapışmış ağlıyor anne diye. "e ağlasın siz bırakın alışır". Yahu bizzat tecrübeliyim onun adı alışma değil kabullenme oluyor. Bakıyor ki ağlayınca anne gelmiyor, bari susayım diyor. Mutlu mu? Hayır. Alıştı mı gerçekten? Hayır.

Sinirlerim bozuldu valla bugün yazasım geldi. Evet veliler çok sinir bozucu, evet saçma sapan küstah istekleri var. Ama öğretmenlerin de birçoğu, öğretmenliğin 4 yıl okul okumaktan ibaret olduğunu sanan vasıfsız elemanlar. Zerre empati yok, merhamet yok. Kusura bakmasın kimse, öğretmenlik masa başı iş değil. Taviz gerektirir, özveri gerektirir, merhamet gerektirir. Fıtratına uygun değilse başka meslek seç arkadaş. Fındık beynini "çocuklara nasıl faydalı olabilirim" diye yormayacaksan başka alanda memur ol. Şart mı öğretmenlik?

Yineliyorum hem öğretmen hem de veli olarak yazıyorum. Diyorum ki bu ülkedeki birçok meslektaşım vasıfsız. Paramı alayım rahat edeyim derdinde. Birçok veli de, parayı vereyim çocuğuma analık yapsınlar derdinde. Zaten ülkemin eğitim sektörü bok halde yıllardır. Ben artık düzeleceğine de inanmıyorum.

Ana sinifi cocugunun okulda tuvalete yalniz gitmemesinden yanayim. Maksat tuvalet ihtiyaci sirasinda oz bakimini yapmak degil,kapida durmak,kayip dusmeleri veya baska herhangi bir kazayi onlemek amaciyla. Bunu da ogretmenin degil yardimci bir kisinin yapmasi gerekiyor. Ogretmenden beklemiyorum yani yanlis anlasilmasin. Devlet okullarinda bu konu cok acikta kalmis durumda. Ozel okullarda bu durum sorunsuz ilerliyor cogu okulda. Eger cocugunuz duserse,basina bir kaza gelirse veya cikip kendi kendine baska bir yere giderse bu bir sorun cunku. Okullarda guvenlik konusunda acik var,benim cocugum varsin altina yapsin ama guvende oldugundan emin olayim.

Hem öğretmen hem de yeni veliyim. Yıllarca velilerin saçma sapan beklentilerine sabretmek zorunda kaldığım için oğlumu okula alıştırma sürecinde oldukça anlayışlı olmaya ve beklentimi minimum seviyede tutmaya çalışıyorum. Ancak bugün benim şartellerim attı mesela okulda.

Oğlumun özel bir durumu olduğunu, bezi bırakma konusunda sıkıntı yaşadığımızı, zaten yarım gün olduğu için bezi değiştirmeye gerek olmadığını, olur da altına yaparsa beni arayabileceklerini, evimin yakın olduğunu hemen geleceğimi söyledim. Yaklaşık dört kere söyledim. Dün oğlumu almaya gittiğimde "aramadınız ama altına yapması değil mi?" diye sordum. Cevap olarak "aa bilmem hiç bakmadık ki" dediler. Ulan altı üstü çocuğa kaka var mı diyeceksin ya da kontrol edeceksin. Zaten ben geleceğim bir durum olursa. Bu gözler 5 yaşında eşek kadar bezli çocuk için "öğretmenim siz yapın bez eğitimini" diyen veli gördü. Oldu 20 tane öğrenci ile birlikte bez eğitimi vereceğim. Hem ne münasebet? Bne bunları yaşadığım için hiçbir yük bırakamıyorum öğretmene ama bu kadarcık isteğim de kabul görmeli... He madem en baştan bezli çocuk kabul etmiyoruz diyeceksin.

Ben henüz bekarken, hani anne bile değilken çocukların yemeklerini yiyip yemediğini kontrol ederdim. Çünkü üzülürdüm hallerine. Niye aç kalsınlar. Gerektiğinde destek de olurdum yemeleri için. Elime de yapışmazdı. Soruyorum yedi mi diye, hani amacım hesap sormak değil yemediyse ben uyutmadan yedireyim aç kalmasın diye. Saçma sapan gevelemeler. Ulan altı üstü çocuk yedi mi yemedi mi ona bakacaksın. Zaten sınıf mevcudu 7 kişi.

Hadi bunu da geçtim. Çocuk yakana yapışmış ağlıyor anne diye. "e ağlasın siz bırakın alışır". Yahu bizzat tecrübeliyim onun adı alışma değil kabullenme oluyor. Bakıyor ki ağlayınca anne gelmiyor, bari susayım diyor. Mutlu mu? Hayır. Alıştı mı gerçekten? Hayır.

Sinirlerim bozuldu valla bugün yazasım geldi. Evet veliler çok sinir bozucu, evet saçma sapan küstah istekleri var. Ama öğretmenlerin de birçoğu, öğretmenliğin 4 yıl okul okumaktan ibaret olduğunu sanan vasıfsız elemanlar. Zerre empati yok, merhamet yok. Kusura bakmasın kimse, öğretmenlik masa başı iş değil. Taviz gerektirir, özveri gerektirir, merhamet gerektirir. Fıtratına uygun değilse başka meslek seç arkadaş. Fındık beynini "çocuklara nasıl faydalı olabilirim" diye yormayacaksan başka alanda memur ol. Şart mı öğretmenlik?

Yineliyorum hem öğretmen hem de veli olarak yazıyorum. Diyorum ki bu ülkedeki birçok meslektaşım vasıfsız. Paramı alayım rahat edeyim derdinde. Birçok veli de, parayı vereyim çocuğuma analık yapsınlar derdinde. Zaten ülkemin eğitim sektörü bok halde yıllardır. Ben artık düzeleceğine de inanmıyorum.
Yazdıklarınız da çok haklısınız herkes öğretmen olmamalı

Cok guzel anlatmissin idrak. Iki tarafin da cok belirgin kusurlari var cidden. Nasil cozulur bu egitim sistemi sorunlari bilemiyorum,karnima agrilar giriyor cocugun kres meselesi acilinca.

Bilmiyorum bazı örnekler çok kötü ama çocuk içeri giriyo kapı şıkır şıkır kilitleniyo öğretmen beni görsede çocuk annem geldi gidebilirmiyim demeden bırakılmıyo

Bir öğretmen olarak sizi ayakta alkışlıyorum. Biz söyleyince saldırılıyor, sizler söyleyince bir faydası olur belki :KK45: Tamam herkesin çocuğu biriciktir ama sınıf içine girince herkes eşittir. Her veli kendi çocuğuna prens ya da prensesmiş gibi davranılmasını istiyor. Tek tek özel olarak ilgilenilmesini... Derslerimiz 40 dakika, tek öğretmeniz; iki kulağımız, iki gözümüz, iki bacağımız ve sadece iki kolumuz var :KK70: Sınıf mevcutlarına hiç girmiyorum bile. Lütfen uber isteklerde bulunmayın sayın veliler. Bizde insanız üniversitede bize özel güç yüklenmiyor. :KK31:

Hem kelimesi kelimesine katılırım hem de saygıyla eğilirim. :KK52:

Ancak bu kadar doğru ifade edilebilirdi.

Zaten bizi yaksa yaksa 1)Bencilliğimiz 2)Açgözlülüğümüz yakacak-yakıyor.

İnsanlığın başlangıcından beri bu böyle.
Bu yönlerini gerekli ölçülerde terbiye edememiş insanlar yüzünden temelli mahvolup gideceğiz.
(Yeni bi belgesel serisine başladım da ondan şu ara bu moddayım :KK70: Tüm sorunların kaynağı bu ikisi, evet.)
Hangi belgesel o? Zeitgeist mi?

Hangi belgesel o? Zeitgeist mi?

O da dahil edilebilir evet, ama su dengesi ile ilintili bi belgeseldi.

Adını arayayım pc başına tekrar geçince Lacas, şu petrol-tarım-enerji-zaman temalı belgesellerden.

Bi de din adamları ve örtpas üzerine "Madonna ağlıyor" belgeseli. Kaldırabilirsen izle derim.

Her sabah yenilen bir enerjiye sahip se bir insan aeviyorsa öğretmen olabilir yoksa çok zor haklısınız
Ben egitim fakultelerinin kapatilip ogretmen okullarinin yeniden acilmasindan yanayim. Hatta koy enstituleri de olursa ancak o zaman bir ogretmen bir toplumu egitebilir. Egitim fakulteleri ogretmen yetistirmekte yetersiz.

O da dahil edilebilir evet, ama su dengesi ile ilintili bi belgeseldi.

Adını arayayım pc başına tekrar geçince Lacas, şu petrol-tarım-enerji-zaman temalı belgesellerden.

Bi de din adamları ve örtpas üzerine "Madonna ağlıyor" belgeseli. Kaldırabilirsen izle derim.
Sağol canım. Bir bakayım bunlara. :KK39:

Back
X