Lütfen bir akıl verin,annem her şeye kızıyor

Diamondheart

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
273
190
103
Her şeye sinirlenen ve bağıran bir annem var.Hem de öyle böyle bı bağırmak değil komşular bile duyuyor ve en küçük bir olaya bile.Abartiyorum diye dusunuyorsunuzdur bazı örnekler veriyim size.Dun akşam gece biraz acikmistim kendime süt isitiyim dedim ,mutfakta olduğumu görünce bu saatte niye bı şeyler yiyip içiyorsun diye söylenmeye başladı aciktigimi ve süt isittigimi söyledim .bu saatte ayakta olursan tabiki acikirsin diye bağırmaya falan başladı saat 11 di bu arada.etrafi toplicagimi söyledim fakat yine de bı bağırdı yatana kadar sürat asti.bi şey yiyorum diyelim tabağı bulaşık makinesine yerleştiriyorum iki dakika sonra gidip makineye bakıyor makinede yanlış yere koymuşsun diyor bağırmaya başlıyor.dogru yeri göster bı daha oraya koyiyim diyorum ama yok yine bağırmaya devam ediyor.daha da farklı örnekler veriyim haftada ikiden fazla duşa girersem kızıyor ne gerek varmış zaten evdeymisim.universite son sınıfa geçtim ve malum marttan beri evdeyim.evde çok bunaliyorum çünkü ben bağırış cagiris var hem de malum pek yapicak bı şey yok evde.bu yüzden akşamüstü 4-5 gibi yürüyüşe cikiyorum son bir iki haftadır.buna da kızmaya başladı diyor ki gizli gizli biriyle mi bulusuyorsun.yarim saat bı parkta dolaşıp geliyorum en fazla dışarıda yarım saat duruyorum kiminle gizli bulusabilirim.diyorum ki bana inanmıyorsan sen de gel benimle birlikte bu sefer de beni kandirmaya çalışıyorsun diyor.arkadaslarimla ayda bir buluşmaya gitsem kiziyor,akşam birazcık geç yatiyim (1 gibi mesela) bu duruma kızıyor .evde ev işlerine yardım ediyorum düzgün yapamıyorsun diye kızıyor.yapmasam da yapmıyorum diye kızıyor.duzgununu göster diyorum kaç yaşına geldin bilmiyor musun diye kızıyor.napcagimi şaşırdım.annemi çok seviyorum ama artık katlanamiyorum.param olsa gidicem ev tutucam kendime ama malesef ki daha bu sene mezun olucam.her dediğini yapsam bile kizicak ve bagiricak bı şey buluyor.karsilik versem ayrı dert vermeden ayrı dert.her gün her gün bunaldım artık.oyle derdimi yazıyım istedim,umarım düzelir ya da ben bu evden gidebilirim

Özellikle şu karantina doneminde çok bunaldım en azından eskiden okula gidiyordum kafam dağıtıyordu şimdi tüm gün aynı evde,yürüyüşe çıksam kızar arkadaşlarımla bulussam kizar

Sürekli ev ahalisiyle dip dibeyiz. O yüzden tahammül sınırımız gittikçe düşüyor. Normal böyle çıkışlar, kavgalar şu dönemde. Annenize buradan müdahale edemeyeceğimiz için size kafaya takmayın, idare edin tavsiyesi vermekten başka yapacak bir şey yok.

Karantina dan da önce böyleydi .artık her adimından korkar hale geldim acaba kızılcak mi bana diye .ve normal bir bağırma da değil tüm apartman duyacak şekilde her seferinde

Katılıyorum ancak normal zamanlarda da annesi normalmiş gibi gelmedi bana. Konu sahibinin anlattıkları doğruysa. Makinada tabağı farklı yere koymasına kızması vs.

Biara benim annemde boyleydi doktora gitti tedavi oldu duzeldi. Ara ara yine oluyor ama kendini bildigi icin hemen doktora gider. Basinda cok fazla agri falan oluyomu?

Katılıyorum ancak normal zamanlarda da annesi normalmiş gibi gelmedi bana. Konu sahibinin anlattıkları doğruysa. Makinada tabağı farklı yere koymasına kızması vs.

Makina konusuna bişey diyemiyorum. Bende de var o takıntı, başkası yanlış dizince rahatsız oluyorum sinirim bozuluyor. Ama bağırmıyorum tabi ki.

Bi tek size mi böyle yoksa evde yaşayan diğer bireylere de mi böyle? Ne zamandır böyle? Hiç iyi modu olduğu yok mu?
Annem ile babam ayrı ve tek çocuğum.yani evde bı ikimiz varız .mesela arkadaşlarıyla komşularıyla iken gayet normal ve mutlu gözüküyor .ama is eve ve bana gelince hep aşırı sinirli baskıcı ve mükemmeliyetçi davranıyor.ozellikle son üç senedir böyle ,ondan önce çalışıyordu zaten işini bırakınca böyle olmaya başladı ve gitgide bunun ölçüsü artti

Makina konusuna bişey diyemiyorum. Bende de var o takıntı, başkası yanlış dizince rahatsız oluyorum sinirim bozuluyor. Ama bağırmıyorum tabi ki.
Takıntılar hepimizde var. Bağırmak yerine güzelce söylesin. Suçlamak yerine şüphesi varsa ben de geliyorum kızım beraber yürüyelim desin. Bana da biraz süt ısıt rahat uyuruz hadi sohbet ederek içelim anne kız desin. Psikolojisi normal değil gibi.

Psikolojik olabilir bende bazen çok doldugumda anca bağırınca geçiyor maalesef çok rahatsızım bende ama çok nadir oluyor kendimi frenlemeye çalışıyorum

Biara benim annemde boyleydi doktora gitti tedavi oldu duzeldi. Ara ara yine oluyor ama kendini bildigi icin hemen doktora gider. Basinda cok fazla agri falan oluyomu?
Yok öyle bir şikayeti hiç.bu arada sırf konuşması için bile psikiyatriste gitmesine falan ikna edebilcegimi sanmıyorum çünkü bacağında sorun olmuştu bı ara ona bile ikna edemedim

Menapoza girmiş olabilir mi?

Hobiye yönlendirin annenizi. Örgü vs örsün. Seveceği kitaplar bulun. Meşgul olsun. Eli çok boş anlaşılan. Boşanma da yıpratmış olabilir. Genelde en yakınlarından çıkarırlar acısını böyle.

Ay öyle anneler sadece dizilerde olur bence.
kadının kim bilir ne dertleri var, canı burnunda en yakınındakine yansıtıyor işte.

Ben 3 yaşındayken boşandılar ben şu an 22 yaşındayım.kursa gidiyordu ve daha iyiydi nispeten ama virüs var diye iptal oldu her şey malesef.ama bu tarz bı şeyler dusunebilirim belki işe yarar

Ay öyle anneler sadece dizilerde olur bence.
kadının kim bilir ne dertleri var, canı burnunda en yakınındakine yansıtıyor işte.

Yoo benim annemde ayni bu sekilde. Sadece eş dostun yaninda güler. Bana karşi hep sürekli eleştiri, asla iyi birsey söylemez, hep yorgun hep mutsuz,..

Psikolojik siddet bu. Hani iş yerinde dügmelerini ilikleyen ancak evde karisina bagiran çagiran erkekler gibi. Annemde arkadaslarin yaninda güler, egleniyor gibi ama bize gelince hep yüzü asik.

Dertleri varsa, herkesin var Kudra. Evde terör esterecegine, psikologa gitsin.

Annen sevgisiz kalmis sanki. Bunu size yansitiyor gibi. Esiyle problemleri var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…