Lütfen Bilgisi Olan Var Mı? ( Okul Raporu)

Tanısı ne ne yazıyor raporda
ay unuttum valla
bulabilirsem yazayım size e nabızdan bakayım

r. Çocuğun yapılan psikiyatrikmuayenesi ve psikiyatrik testler sonucunda psikososyal olarak okula başlamak için yeterli olgunluğa ulaşmadığı tespitedilmiştir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa başlamak yerine anaokuluna devam etmesi uygundur

yazıyor

Rama cikmama gerek yok yani
soyle tek hekim raporu veriliyor. cocuk doktoru yada cocuk psikiyatri fark etmez .sonra o raporu okula veriyorsunuz kayitlara geciyor
sildirme diye bir sey var ama sistemden kaybolmuyor. bu ilerde sorun yaratir mi derseniz bu konu saibeli. mantiken yaratmamasi lazim ama uzun suredir tartisma konusuydu hala netlige kavusmadi sanirim.

Sizin çocuğunuz 72 ayı tamamlamis mıydı Eylül itibariyle. 72 ayi tamamlayan çocuğa tek hekim raporu ile erteleme yapılamaz. Ram raporu şart

Bu rapor ileride önüne cikiyo mu
Merhaba ram raporları süreli çıkıyor, sınırsız değil. RAM çoğu raporu 1 yıl süreli veriyor. Hastane raporları da yine aynı şekilde ağır hastalık olmadıkça süreli çıkıyor. Genellikle Max 2 yıllık. Sınırsız raporlarda suistimal söz konusu olduğu için süreli verme taraftarı doktorlar. Gelelim ilerde önlerine çıkar mı? Hayır çıkmaz. Hem öğretmen olarak, hem de yeğenleri çocukların gelişimi 1.sınıf için geridedir raporu alan kuzenleri olan biri olarak yazıyorum. ( çocuğun biri şu anda ted’de burslu okuyor liseyi, sürekli yurt dışı projelerinden ödül kazanıyor. Biri ortaokulda hem akademik hem de sporsal faaliyetlerde gayet iyi durumda, aynı zamanda bilsem öğrencisi. )

Gelelim yine de içinizde bir şüphe oluşuyor ve rapor almak istemiyorsunuz. Okula yollamayın. Sürekli devamsıza düşüp sınıf tekrarı yapabilir. ( idari para cezası vs var sanırım, ayrıntılarını bilmiyorum ne yazıkki %90 takibi yapılmıyor bu öğrencilerin ) ya da başka bir arkadaşın dediği gibi okula ayda 1-2 götürüp öğretmene de durumu anlattığınız takdirde sene sonunda dilekçe vererek çocuğunuzun sınıf tekrarı yapmasını sağlayabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi 72 ay 1.sınıf için zorunlu bir yaş. Farklı yollar varsa da ben bilmiyorum.

Merhaba benim oğlum da aynı durumda eylül 2017 doğumlu yurtdışında doğup büyüdüğü için konuşma geriliği mevcut siz rapor aldınız mı

Merhaba çocuğunuzun okulunu ertelediniz mi sonra?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…