Lütfen Bilgisi Olan Var Mı? ( Okul Raporu)

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
18
32
Arkadaşlar merhaba
Ağustos 21 de kızım tam 6 yaşına girecek.
Ama konuşma olarak biraz geride bazı harfleri çıkarmada falan zaten geç konuştu.
Anaokuluda sınıf öğretmeni ve rehber öğretmeni okul olgunluğu testi yaptı ve becerileri eksik ince motor gelişimi gibi.
Okula başlatmak istemiyorum 1 yıl daha erteleyecegim 1. Sınıfı bunu piskiytriden rapor almadan tek hekim raporu ile helledebilir miyim öğretmeni ileride önüne çıkmaz endişe etmeyin dedi.
Bilgisi olan lütfen bana cvb yazabilir mi coook teşekkür ederim

Konuşma terapistine götürdünüz mü?gittiği doktorlar ne dedi?

Evet benim oğlumda da var artikulasyon bozukluğu için rapor aldık devlet hastanesine gidiyorsunuz once çocuk psikiyatrisi görüp inceliyor bir kaç doktor daha daha sonra okul için bir sene erteleme raporu çıkıyor.
Dil terapsisi için de çöz ger raporu var yine devlet hastanesinden randevu alıyorsunuz 6 farklı branşa giriyor çocuk daha sonrasında rapor çıkıyor devlet ayda 8 saat dil terapi desteği veriyor geçen sene surecimiz bu şekilde işledi değişiklik olduysa bilmiyorum

Çözger raporu almadan erteleme mümkün mü

Çöz ger raporu dil terapisi için ve çok önemli özel dil terapisinin seansı 400 TL den başlıyor neredeyse bilmiyorum nerede yaşıyorsunuz ama siz öncelikle okul erteleme için raporunuzu alın o rapor Ram a düşüyor ordan dil terapisi talep ediyorsunuz zaten yönlendiriyorlar sonrasında K Kubela28

Ben özel aldıriyorum zaten dil terapisti amacım çözger almadan okulu ertelemek 1 yıl

Ben özel aldıriyorum zaten dil terapisti amacım çözger almadan okulu ertelemek 1 yıl
Öyle bir durum söz konusu değil 72 ay doldurduysa ve ilkokul zorunluysa kaydı gözüküyorsa 1.sinif için devlet Hastanesi'ne gidip rapor çıkartmanız gerekiyor zaten diğer türlü hiç bir anaokulu rapor olmadan kabul etmez.

Hastaneden rapor almanız gerekir, rutin takip eden doktorunuzla görüşürseniz sizi doğru şekilde yönlendirir bence.

hayır, tek hekim raporu ile halledemezsiniz. çocuk psikiyatri görecek, sonrasında ramdan rapor çıkmak zorunda.
illa rapor almayacğım diyorsanız; evdeyseniz çocuğu evde tutacaksınız. arada sırada göndereceksiniz(yasal olarak sıkıntı olmaması için) sene sonu sınıf tekrar dilekçesi vereceksiniz. eğer kayıtsız alabilecek kreş falan bulabilirseniz evde kalmasına gerk yok tabi ama yasal şekilde anasınıfı tekrarının tek çözümü ram raporu.

Aradığım yorum bu teşekkür ederim

Çözger raporu almadan erteleme mümkün mü
ağustos ayı olduğu için zorunlu görünecek kızınız

benim kızım da ağustos doğumlu ben ram raporu aldım
bişeyi yok çok şükür ama fazla ufak tefek minyon bir kız olmasından

önce çocuk psikiyatriye gideceksiniz (devlet hastanesi) o tek hekim raporu verecek
sonra onunla ram e gideceksiniz onlar sizi yönlendirecek
biraz zor oluyor ama oluyor
kolay gelsin

Bu rapor ileride önüne cikiyo mu

Tanısı ne ne yazıyor raporda

Çocuk psikiyatri görecek diyen arkadaşlar kesin biliyor mu?

Çocuk doktoru+ram onayı ile oluyor diye biliyorum ben.

Tekrar başvurup raporu kaldırabiliyorsunuz.Tabi uğraştıracak bir süreç

Eklentiler

• Screenshot_20230612-151606_Chrome.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 237
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…