Lütfen bana yardımcı olun

Moonlight96

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2017
15
4
28
Ben 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve şu an 5 haftalık hamileyim ailem sevgilimi bilmiyor ve bu durumu açıklayamam babamın öğrendiğinde yaşacağı hayal kırıklığı üzüntüyü görmek istemiyorum aldırmakta istemiyorum ama şu an tek çözümüm bu gibi eğer doğurmayı seçersem bütün sülalemde adım iki paralık olacak evlilik aceleye gelecek okulumla birlikte çoçuğuma bakabilecek miyim bütün bunların altından kalkabilir miyim 3 gün sonra doktor randevum var ve kararıma göre ya kontrol ya da kürtaj yapılacak lütfen bana akıl verin birilerinin tavsiyesine ihtiyacım var kafam çok karışık

Sakın bebeğini aldırma. İnan milletin lafı ailenin tepkisi bir hafta sonrası senin hayatın. Evlen ve bebeğini doğur. Aynı durum bizim köyümüzde olmuştu mahalleli babayı ikna etmişti olur öle şey diye. İnsanız imtihan ediliyoruz madem bu hataya düştün Allahın verdiği canı alma. Allah senin günahını bu bebekle affecek belkide. Kimseyi dinleme ailene hemen anlat iki gün kızarlar geçer. Evlen çocukla okuyan mesleğini eline alan çok var. Pes etme Allah istese bu bebeği vermezdi sana.vermesindeki hitmeti çok büyük iki dünyanıda karartma doğur inşallah.
Dr yolunda telef olanlar var bebek için bu nimetin kıymetini bil. Allah hayırlı sağlıklı evlat eş nasip etsin amin.

Sakın bebeğini aldırma. İnan milletin lafı ailenin tepkisi bir hafta sonrası senin hayatın. Evlen ve bebeğini doğur. Aynı durum bizim köyümüzde olmuştu mahalleli babayı ikna etmişti olur öle şey diye. İnsanız imtihan ediliyoruz madem bu hataya düştün Allahın verdiği canı alma. Allah senin günahını bu bebekle affecek belkide. Kimseyi dinleme ailene hemen anlat iki gün kızarlar geçer. Evlen çocukla okuyan mesleğini eline alan çok var. Pes etme Allah istese bu bebeği vermezdi sana.vermesindeki hitmeti çok büyük iki dünyanıda karartma doğur inşallah.
Dr yolunda telef olanlar var bebek için bu nimetin kıymetini bil. Allah hayırlı sağlıklı evlat eş nasip etsin amin.
Çok güzel şeyler yazdın teşekkür ederim cevapların için bende istiyorum ama babamın yüzünü yere düşüreceğim öğrenince vereceği tepkiden korkuyorum beni çok sever mimarlık okuyorum güzel şeyler bekliyor benden böyle bir şey duyunca suratıma tükürür benim belki reddeder beni bilmiyorum çok fazla soru işareti var kafamda inşallah her şey güzel olur

Sana şunu söyleyim o işleri yaparken babanın yüzün yere eğeceğini düşünmedin de hamile kalınca mı düşündün ?

Seni yargılayamam elbette hakkım olmada sadece.Benden sana en büyük tavsiye kesinlikle o bebeğe kıyma o seni seçmiş sana gelmiş senin ellerinde onun hayatı göz göre göre canından bir parçaya kıyma ,kimileri onu bulabilmek için neler yapıyor rabbim sana bir can vermiş koru kolla büyüt sev öğret diye sende layıkıyla onu yap.

Sevgilinle konuş anne ne bildir karnın büyümeden evlenirsin birilerine birşey söylemek zorunda değilsin doğumunada erken doğum dersin....

Lütfen birşey yapma ona gerekirse tek başına kendin büyüt benim bile içim acıdı kürtaj düşünmene yapma ltfen bunu ona

Herşeyi bilecek yaştasın ona bir anne kol kanat olursun o ladar insan var ne zorlukla büyüten sende başarırsın:emir_bebek:
O miniğe yaşama hakkı ver

Ben 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve şu an 5 haftalık hamileyim ailem sevgilimi bilmiyor ve bu durumu açıklayamam babamın öğrendiğinde yaşacağı hayal kırıklığı üzüntüyü görmek istemiyorum aldırmakta istemiyorum ama şu an tek çözümüm bu gibi eğer doğurmayı seçersem bütün sülalemde adım iki paralık olacak evlilik aceleye gelecek okulumla birlikte çoçuğuma bakabilecek miyim bütün bunların altından kalkabilir miyim 3 gün sonra doktor randevum var ve kararıma göre ya kontrol ya da kürtaj yapılacak lütfen bana akıl verin birilerinin tavsiyesine ihtiyacım var kafam çok karışık

Babanı düşünüyorsunya bunun için evladından vazgeceksin öylemi. Önce evlat sonra baba. Baban anlayacaktır tabiki kızacak okadarına katlacaksın. Anne oluyorsun seninde çocuğuna karsı sorumluluğun var babanın senin için endişe edeceğini düşündüğün kadar kendi evladın için endişe etmelisin. Şuan anlamıyosun annelik hissin yok diye rahatsın kucağına alınca iyiki doğurmuşum deyip şükredeceksin. Aldırırsanda hayatın boyunca keşke doğursaymışım diyeceksin vicdan azabı çökecek içine.
Sen bilirsin hayat senin diyemiyorum Allah yazmış buda senin imtihanın bakalım sınıfı gecebilecekmisin. Allah yardımcın olsun.

Sana şunu söyleyim o işleri yaparken babanın yüzün yere eğeceğini düşünmedin de hamile kalınca mı düşündün ?

Seni yargılayamam elbette hakkım olmada sadece.Benden sana en büyük tavsiye kesinlikle o bebeğe kıyma o seni seçmiş sana gelmiş senin ellerinde onun hayatı göz göre göre canından bir parçaya kıyma ,kimileri onu bulabilmek için neler yapıyor rabbim sana bir can vermiş koru kolla büyüt sev öğret diye sende layıkıyla onu yap.

Sevgilinle konuş anne ne bildir karnın büyümeden evlenirsin birilerine birşey söylemek zorunda değilsin doğumunada erken doğum dersin....

Lütfen birşey yapma ona gerekirse tek başına kendin büyüt benim bile içim acıdı kürtaj düşünmene yapma ltfen bunu ona

Herşeyi bilecek yaştasın ona bir anne kol kanat olursun o ladar insan var ne zorlukla büyüten sende başarırsın:emir_bebek:
O miniğe yaşama hakkı ver
Çok haklısınız Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz konuşup durumu açabileceğim kimsem yoktu bir tek sevgilimin annesi biliyordu oda bana aldırmam konusunda ısrar ediyordu Allah sizden razı olsun aldırmayacağım bebeğimi umarım ailemde kabullenir bizi her şey yoluna girer ve güzel olur mesleğimi elime aldığımda her şey daha güzel olur bizim için

Sevgilinin annesi çok biliyor heralde kimseyi dikkate alma sevgilin yanındaysa eğer onuda al ilk anne ne söyle yine kızarlar üzülürler ama bu sen ve bebeğinden önemli değil.

Tüm dualarım seninls o tatlı bebişi dünya ya getir tebrik ederim tekrardan canımmm düşünvelerine çok sevindim

Çok haklısınız Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz konuşup durumu açabileceğim kimsem yoktu bir tek sevgilimin annesi biliyordu oda bana aldırmam konusunda ısrar ediyordu Allah sizden razı olsun aldırmayacağım bebeğimi umarım ailemde kabullenir bizi her şey yoluna girer ve güzel olur mesleğimi elime aldığımda her şey daha güzel olur bizim için

Her insan hata yapabilir. Anne babalar görmüş geçirmiş insanlar. Bir iki kızarlar sonra senin yine arkanda dururlar. Anne babandan başkası duymak zorunda değil. Kıyarsınız nikahınızı evlenirsin olur biter.

Canim tamam yapmissin bi hata... ama bir de söyle düsün.. varsayalim ki simdi o günahsiz sabiyi aldirdin.. okulun bitti.. cok basarili bir mimar oldun... daha sonrasi... evlendin.. cok mutlusun.. bu evlilige bir nese katmak bebekle taclandirmak istiyorsun.. ama olmuyo... ne yaparsam yap olmuyo... o zaman ne düsüneceksin?? Üzülmeyecekmisin?? Kiyam o minik cana.. dogurdugunu kucagina aldigini düsün... kollarini bacaklarini teker teker koparip onu öldürebilirmisin?? Gözün görmüyo diye onun cani yok- acimiyo mu saniyosun... yapma canim.. onu koruyup kollamak miss gibi kokusunu icine cekmek varken kiyma o günahsiz yavruya. Ailen tabiiki kizacak. Belki bir süre konusmayacaklar. Ama torunlarina dayanabileceklermi? Onu görünce affederler. Bide babalar kiz cocuklarina dayanamazlar.
Al sevgilini karsina acik acik anlat. Durum bundan ibaret de. Annen aldirmami istiyo ama ben ona kiyamam de... al onu yanina ailenle konus. Karnin büyümeden evlenirsiniz.. hayirlisi böyleymis demekki. Kimseyi ilgilendirmez. Hayat sizin.. kimin ne dedigini hic umursamayin. Sen ANNE olacaksin insallah. Anneler herseyin üstesinden gelir :) yeterki kendine güven...

Kuzum cok günah olur Allah sana evlat nasip etmis gunah yoldanda olsa... sevgiline soyle adamsa zaten nikahina alir seni hemen. Eger aldirirsan bidaha asla annelik nasip olmayabilir. Ustelik 5 haftalik bile olsa onlarn minik kalbi atmaya basliyo. Bi cana kiymak kolay degil vicdan azabiyla yasayabilcek misin once bunu dusun ? Karar yinede senin canm ama kiyma o minige bence. Bak bende hamileyim ve sukrediyorum Rabbim nasip etti diye. Yillarca arayip bulamayanlar var.

Canim tamam yapmissin bi hata... ama bir de söyle düsün.. varsayalim ki simdi o günahsiz sabiyi aldirdin.. okulun bitti.. cok basarili bir mimar oldun... daha sonrasi... evlendin.. cok mutlusun.. bu evlilige bir nese katmak bebekle taclandirmak istiyorsun.. ama olmuyo... ne yaparsam yap olmuyo... o zaman ne düsüneceksin?? Üzülmeyecekmisin?? Kiyam o minik cana.. dogurdugunu kucagina aldigini düsün... kollarini bacaklarini teker teker koparip onu öldürebilirmisin?? Gözün görmüyo diye onun cani yok- acimiyo mu saniyosun... yapma canim.. onu koruyup kollamak miss gibi kokusunu icine cekmek varken kiyma o günahsiz yavruya. Ailen tabiiki kizacak. Belki bir süre konusmayacaklar. Ama torunlarina dayanabileceklermi? Onu görünce affederler. Bide babalar kiz cocuklarina dayanamazlar.
Al sevgilini karsina acik acik anlat. Durum bundan ibaret de. Annen aldirmami istiyo ama ben ona kiyamam de... al onu yanina ailenle konus. Karnin büyümeden evlenirsiniz.. hayirlisi böyleymis demekki. Kimseyi ilgilendirmez. Hayat sizin.. kimin ne dedigini hic umursamayin. Sen ANNE olacaksin insallah. Anneler herseyin üstesinden gelir :) yeterki kendine güven...
Biliyorum bende korkuyorum Allah'ın verdiği cana kıyınca ya bir daha verilmezse bana diye ama sevgilimin annesi daha çok erken okulunuzu bitirin her şey düzene girsin öyle olsun bir düzeni olsun diyor bende aldırdım üstüne çocuklarım oldu hiçbir şey olmuyor korkma Allah bir daha verir inşallah diyor. Aileme de söylemeye korktuğum için kaldım böyle inşallah yoluna girecek her şey

yıl olmuş 2017. ertesi gün hapına kadar icad edilmiş. ilişkiden 2 gün sonra bile içsen durumu kurtarıyorsun. hadi onu geçtim yılda 1 iğne olarak korunan kadınlar var.ilaç içemediğinden hala kaza ile gebelik nasıl olur anlamıyorum..
üniversitede mimarlık gibi güzel bir bölümdesin. nasıl olur da korunmazsın..
kendi adıma ben evlilik dışı cinselliğe karşı değilim. gayet olağan bir şey benim için. ama yanlışlıkla hamile kalmak çok ayrı bir şey..
burada kimse sana aldır diyemez o bebeği.kimse kıyamaz. burada adetine gün sayan insanlar var aylardır çocuk sahibi olaya çalışıp olamayan. her reglde hayal kırıklığına uğrayan. ben dahil... ama kimsenin aldırma deme hakkı da yok sana. çünkü daha bu ufak yaşta bu sorumluluğu onlar almayacak sen alacaksın. belki ailen sana zarar verecek. evlendiğin eşinin ailesi seni küçük görecek. neticede bu ülkede bu olaylar tü kaka. tabular yıkılmış değil. bundan sonra ki hayatın çok zor olacak o kesin. ama olan olmuş bir kere. şimdi seni azarlasakta taşlasakta sana eleştiri değil çözüm gerekli.

eğer ki sorumluluğunu alabileceğini düşünüyorsan. hem kendi ailenin hemde evleneceğin kişinin ailesinin baskılarına dayanabileceksen doğur.

yok ben bu işle baş edemem diyorsan çözümü biliyorsun..

ama birde şu var. dünyada evlat sahibi olamayan bir çok insan var. ne evlenirim ne çocuk aldırabilirim ikisi de olmaz diyorsan çocuğu doğur ve bebek sahibi olmaya çalışan o bebenin yolunu gözleyen birine evlatlık ver.ben olsam bu yolu seçerdim...
sosyal hizmetler sana bu konuda yardımcı olur...

Biliyorum bende korkuyorum Allah'ın verdiği cana kıyınca ya bir daha verilmezse bana diye ama sevgilimin annesi daha çok erken okulunuzu bitirin her şey düzene girsin öyle olsun bir düzeni olsun diyor bende aldırdım üstüne çocuklarım oldu hiçbir şey olmuyor korkma Allah bir daha verir inşallah diyor. Aileme de söylemeye korktuğum için kaldım böyle inşallah yoluna girecek her şey
Canım bence şartlar uygunsa evlenin bebek sütten kesilince kayınvaliden yada annenlere bırakabilirsin tatillerde alırsın sık sık görürsün yavrunu sen okulunu okursun bebekte emin ellerde olur bence bir cana kıymak için bahane aramak yerine yaşatmak için çözüm yolu bulunmalı

Sevgili istiyor mu bebeği de ?
O istiyor hem bende aldırmaya mecbur kalınca üzüldüğüm için üzülmemi istemiyor ama annesi erken diye kızıyor kafamdaki soru işaretlerinden kurtulabilirsem o senin her kararında yanındayım diyor.

Bırak anasını danasını. Anneyle işin olmasın. Sende bi anne olacaksın çocuğunla ilgili kararı kaynananla almayacaksın dimi. Hayırlısıyla doğur kızım Allah büyük.

annesinden etkilenmiyorsa bir an önce çözüm bulsun.
Onun için uğraşıyoruz işte önümüz hafta vizeler var sınavlar çok ağır ve yoğun sınavlar bitince ailelerle tanışmayı ve nikah işini halletmeyi düşünüyoruz umarım bir sıkıntı çıkmaz

X