Lütfen bana fikir veren...

Esrs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
430
6
96
İstanbul
Kızım gebelik tansiyonu nedeniyle 2300 gram doğdu şuan 3 aylığız bundan önce kilo alımı aylık 1 kilo civarıydı bu ay sadece 530 gram almış 3 aylık ve 4200 gram şuan beni 5 dakikadan fazla emmiyo dolayısıyla karbonhidratlı bölüme ulaşamıyor ve az kilo alıyor emme süresini arttırmak için ne yapmalıyım lütfen bana fikir verin.....

merhaba,

5 dakikadan fazla emmiyor olabilir ama o 5 dakika belki yetiyordur. Benimkisi de ara ara sadece 5 dakika emmeye başladı, doktora sordum. Büyüdükçe daha hızlı emmeye başlar bu yüzden o 5 dakika yetiyor olabilir demişti. Ama ben yine de emme süresini artırmak için emerken yürüyorum etrafını izliyor o esnada üç dört dakika daha emiyor.

Eğer günde 6-7 kere bez değiştiriyorsan yeterli besleniyor demektir demişti doktor. Bir de sağlığı yerindeyse çok kilolu bir bebek olmaması daha iyi.

Bir de sütünün yağlı kısmını emmesini istiyorsan, bebeğini emzirmeden önce biraz göğsünü sağ, o ilk sütü sen al.. sonrasında bebeğini emzir, böylelikle o doyurucu yağlı bölümü emmiş olur bebiş :)

Karbonhidratlı bölüm yağlı bölüm vitaminli bölüm diye bişy yoktur ki. Anne sütünün her damlası faydalıdır bebeğe. Aylık yarım kilo da kötü bir rakam değil. Zaten gerek görseydi doktorunuz mama başlayın derdi. Ama uzun emmesi için emzirirken konuşun bebeğinizle. Kulaklarıyla oynayın arada. Farklı yerlerde emzirin. İşe yarayacaktır.

bu bir hafta deneme süresindeyiz pazartesi tartılıcaz ona göre karar verecek doktor. Haftada en az 150 gr. alınması gerekiyor bizimki altında aldı
3 aylık olmasına rağmen yeni doğmuş bebek gbi sağlığı yerinde çok şükür ama insan ister istemez üzülüyo teşekkürler tavsiyeniz için

Geçen ay bende endişelendim acaba dedim bu beş dakika emiyo doğmuyomu sütümmü yetmiyo diye düşündüm doktora gittik maaşallah 1 kilo almıştı doktorun sana söylediği gibi söyledi banada ama bu ay böyle oldu kçük doğduğu için çabucak büyüsün ayındaki bebeklerin kilosuna ulaşsın istiyorum. senin bebeğin kaç aylıkken 5 dakika emiyordu. Çok teşekkür ederim tavsiyelerine deniycem

yaklaşık iki aylıkken böyle yapmaya başlamıştı bir ara. sonra yürüyerek emzirmeler yarı uykuluyken emzirmeler derken süreyi biraz uzattık ama ara ara yine 5 dakika emiyor. Sonra da ittiriyor. bu arada şu an iki buçuk aylığız :)

Bir de ayındaki bebeklerin kilosuna ulaşsın istiyorsun da bu sende stres yaratmasın, gerçi sana söylüyorum da benimki de geçen ay ilk ayına göre daha az kilo aldı. bu normalmiş. Ama işte yaptığımız en büyük hata hep bebeğimizi başka bebeklerle kıyaslamak. Yok işte onun bebeği şu kadar gram aldı bizimki bu kadarcık aldı. Onun bebeği emeklemeye başladı benimkinde hala tık yok gibilerinden. Bunu ben de yapıyorum ve stres yaratıyor bu durum... Yapmamaya çalışıyorum, sen de kıyaslama başka bebeklerle. Her bebeğin kendine özgü bir yapısı var.

Ayrıca gerçekten bak, çok kilolu bebek olmasın. Son gittiğimizde doktora bu kilo konusuyla ilgili olarak, bu ay az kilo aldığını söyleyince, aman dedi geçen gün bir bebek getirdiler bebek kilodan artık sağa sola dönemez hale gelmiş, annesi de niye az hareket ediyor bu bebek diye yakınıyordu diyor. Dolayısıyla sağlığı yerindeyse hiç takılma.

bir de aklıma şimdi geldi, emzirirken şu yöntemi denemeni tavsiye ederim, bebeğinin memedeki son sütü de almasında etkili. Emzirmeye bir önceki emzirmede emzirdiğin göğsünden başla. Böylelikle geçen sefer o memenin ilk sütünü emen bebeğin, bu sefer o memenin son sütünü emmiş olacak doktorlarım söylemişti. (biz birden fazla doktor değiştirdik de :)) )

Son düzenleme:
peki kaç saatte bir emziriyosunuz arkadaşlar
kac saatı yok canım o istedıkce agladıkca ver agzına durmadıkca ver agzına tabı alıyosa

mesela bennu aglar emmek ıstıyo ama aglıyo açıyorum gögsumu ona ayaga kalkıyorum yanagına degdırıyorum alıyo
allh yardımcın olsun
sıcaklardanda az kılo almıs olabılır benım kızım 300 gram zayıfladı

snr okurken gördum karısmıs duzelttım kusura bakma

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…