• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen bakarmısınız.

Bu arada tatile gitmeyi dusunuyor musunuz veya gittiniz mi? Biz yazlik kiraladik ve bebekle nasil olacak merak icerisindeyim. Bir de gece beslenmesine devam ediyor musunuz? Benim bebegim gece beslenmeyi istemiyor artik. Biraksam kilosunu etkiler mi acaba?

Oglunuz duzelmis, önünüzde guzel bir örnek var. ikinci bebeginiz de zamanla duzelir, acilir istahi insallah. Ben de bebegini huzurla, keyifle buyuten insanlara cok özeniyorum. Allah bize de zorluklarin yaninda kolaylik da nasip eder insallah.
Amin inşallah. Bakın dünden beri yine doğru dürüst besleyemedim gece uykusunda bile yemeyen bir bebek. Kaç saattir uyumuyorum beslemeye çalışıyorum bari uyurken alsın diye yok. İnsan yıpranıyor gerçekten sinirleri bozuluyor

Bu arada tatile gitmeyi dusunuyor musunuz veya gittiniz mi? Biz yazlik kiraladik ve bebekle nasil olacak merak icerisindeyim. Bir de gece beslenmesine devam ediyor musunuz? Benim bebegim gece beslenmeyi istemiyor artik. Biraksam kilosunu etkiler mi acaba?
Ben gece beslenmesine devam ediyorum çünkü gündüz zaten düzgün yemiyor gece iki kez uyku arasında mama veriyorum. Onuda vermzsem hepten aç çocuk. Yediği iki lokma ona yetmiyor. Tatil sıcaklar devam ederken planlamadık iki çocukla zorlanırız diye. Eylülde gidicez. Yazlık kiraladıysanız hiç zor olmaz kendi evinizdeki gibi olur bence.

Dr normal diyor, onune koy kendi yesin diyor. Ne kadar zor yedigini, beslenmek istemedigini soyledigimde abarttigimi dusunuyor. Sizin doktorunuz ne diyor? Bugun 9. ay asisini yaptirdim. Siz yaptirdiniz mi? Yan etkisi oldu mu? Bir de gun icinde neler yediriyorsunuz,kac saatte bir besliyorsunuz? Kusura bakmayin cok soru sordum ama ben gercekten abartiyor muyum acaba diye merak ediyorum.

Dr normal diyor, onune koy kendi yesin diyor. Ne kadar zor yedigini, beslenmek istemedigini soyledigimde abarttigimi dusunuyor. Sizin doktorunuz ne diyor? Bugun 9. ay asisini yaptirdim. Siz yaptirdiniz mi? Yan etkisi oldu mu? Bir de gun icinde neler yediriyorsunuz,kac saatte bir besliyorsunuz? Kusura bakmayin cok soru sordum ama ben gercekten abartiyor muyum acaba diye merak ediyorum.
Olurmu öyle şey ne kusuru sizi okadar iyi anlıyorumki bende hep sormak istiyorum bunları yaşayan insanlara. Bizim drumuz zayıf olduğunu düşünüyor bende farkındayım zaten kilo persentili yüzde 10larda. Bizimkide zorlamayın acıkınca yicek diyor ama zorlamadığımdada aynı değişen birşey yok. Ben 3 saatte bir bazen 4 saatte bir beslemeye çalışıyorum. Sabahları omlet tarzı yapıyorum yarısını oynayarak zorda olsa yiyor. Bazen değişik olsun menemen yapıyorum. Mama içiyor biberonla akşamları pirinç unlu muzlu mamaşar yapıyorum ama yemiyor her akşam deniyorum bunu içeriğini değiştirerek ama hala tam anlamıyla ek gıda yemiyor yani okadar karışıkki aslında o yüzden net söyleyemiyorum size. Öğle uykusuna geçmeden mama içiriyrum oda uyuyor öyle veriyorum mamayo başka türlü içmiyor benimki 7 kilo 100 gram 70 cm. Sizin kaç kilo kıyaslama anlamında değilde merak ettim. 9.ay aşısını geçen hafta yaptırdım çok şükür hiçbir yan etki olmadı ilk kez bir aşıyı etkisiz atlattım diyebilirim diğer hepsinde hasta gibi olmuştu

Bugun uzerindeki kiyafetlerle 8.700 geldi. Boyundan emin olamiyorum bugun saglik ocaginda 69 olctuler, gecen hafta doktor kontrolunde 72 demislerdi. Ben de sabah yumurtayi kaynatip sarisini veriyorum 3-4 kasik da o gun ne yaptiysam bebek irmigi kasik mamasi gibi seyler yiyor. Ogle uykusunda sizin gibi yaklasik 90 ml mama iciyor. Daha sonra bir kere tarhana bir kere de yayla corbasi icirmeye calisiyorum. Gece yatarken bazen kasik mamasi yemezse uyuyunca biberon mamasi iciyor. Ama eskiden daha cok yerdi. Giderek yedigi miktar azaliyor. Gece iyi kotu 200 e yakin mama icirirdim. Simdi 100 u zor iciyor

Bugun uzerindeki kiyafetlerle 8.700 geldi. Boyundan emin olamiyorum bugun saglik ocaginda 69 olctuler, gecen hafta doktor kontrolunde 72 demislerdi. Ben de sabah yumurtayi kaynatip sarisini veriyorum 3-4 kasik da o gun ne yaptiysam bebek irmigi kasik mamasi gibi seyler yiyor. Ogle uykusunda sizin gibi yaklasik 90 ml mama iciyor. Daha sonra bir kere tarhana bir kere de yayla corbasi icirmeye calisiyorum. Gece yatarken bazen kasik mamasi yemezse uyuyunca biberon mamasi iciyor. Ama eskiden daha cok yerdi. Giderek yedigi miktar azaliyor. Gece iyi kotu 200 e yakin mama icirirdim. Simdi 100 u zor iciyor
Hemen hemen aynı yiyorlar. Biz herhalde 8 kiloları bir yaşında anca görürürz ne yerse yesin veya yemesin 300 gr alıyor aylık çünkü. Bide çok haraketli yediğinden çok haraketi var yediği üç kaşığıda eritiyor zaten. Böyle iştahsızlığı geçmeden gece yemelerinide kesmrk istemiyorum iyi kötü içiyor yine mamayı uyku arasında benimde içim rahat ediyor en azından. Bugün mağazada 8 aylık bir bebek gördüm benimkinin iki katı gibiydi çok moralim bozuldu ama napayım işte olmayınca olmuyor vallahi. Demir ilacı veriyormusunuz? Biz onada başladık bu ay kan değerlerinde herşey normal az bişey demiri eksikti dr kullanmaya başlayabilirsiniz artık dedi

Demir damlasina 4. Ayda basladik. Sizin de o zaman baslamaniz gerekiyordu. Neden simdi basladiniz anlamadim. Sidefer kullaniyoruz biz
Bizim drumuz önermedi oğlumdada aynı ilerlemiştik eksikliği yoksa kullanmanızada gerek yok dedi. 9.ayda bakarız ihtiyaca göre kullanırız dedi d vitamininide aynısını yaptı hatta d vitamini değerleri baya yüksek çıktı dedi iyiki kullanmamışsınız gereksiz vitamin böbrekleri yorar dedi. Şimdi az bişey demir düşüklüğü çıktığı için özel bir damlayla başladık.

Merhaba bebeginizin beslenmesi nasil gidiyor? Daha iyidir umarim. Benim bebegim 6. ayinda uyanikken mama icmeyi birakmisti. Kasik mamasiyla devam etmistik. Su anda da kasik mamasini reddedip biberon almaya basladi. Uyanikken biberon tutuyor ilginc bir sekilde. Gece de daha fazla mama icmeye basladi sukurler olsun. Ama ek gida olarak sadece yumurta sarisi, kiymali tarhana corbasi ve biraz yogurt yiyor. Belki sizin bebeginiz de bir gun biberon tutmaya baslar kendiliginden ❤️

Merhaba bebeginizin beslenmesi nasil gidiyor? Daha iyidir umarim. Benim bebegim 6. ayinda uyanikken mama icmeyi birakmisti. Kasik mamasiyla devam etmistik. Su anda da kasik mamasini reddedip biberon almaya basladi. Uyanikken biberon tutuyor ilginc bir sekilde. Gece de daha fazla mama icmeye basladi sukurler olsun. Ama ek gida olarak sadece yumurta sarisi, kiymali tarhana corbasi ve biraz yogurt yiyor. Belki sizin bebeginiz de bir gun biberon tutmaya baslar kendiliginden ❤️
Çok sevindim maşallah. Benimkide çok şükür daha iyi olmaya başladı. Biberonuda ek gıdayıda az da olsa alıyor artık. Şöyle bir çözüm buldum tamamen aç olmasını bekliyorum ozaman yemeye başladı yani az bile acıksa yemiyor tamamen açlık hissetmesini bekliyorum verdiği sinyallerden anlıyorum bunuda. Uykusu varsa mama içirip uyutuyorum uyanınca ek gıda veriyorum yani tamamen artık kendi isteğine bıraktım böyle ilerleyince daha iyi oldu en azından eski iştahsızlığo yok. Bide diş çıkarma sıkıntıları da bitti sanırım kendiside daha mutlu.

Bizim gece beslenmemiz yine kotulesti. Bebegim 10 aylik oldu ve su an atak haftasindaymis. Acaba ondan midir? Dis de cikariyor. 3 grcedir besleyebilmek icin uyumuyorum. Onceden toplamda 240 icerken simdi 90 i iciremiyorum. Siz de 10 aylik olduktan sonra yasamis miydiniz benzer bir sey? Umarim gecicidir.

Bizim gece beslenmemiz yine kotulesti. Bebegim 10 aylik oldu ve su an atak haftasindaymis. Acaba ondan midir? Dis de cikariyor. 3 grcedir besleyebilmek icin uyumuyorum. Onceden toplamda 240 icerken simdi 90 i iciremiyorum. Siz de 10 aylik olduktan sonra yasamis miydiniz benzer bir sey? Umarim gecicidir.
Gunde toplam kac cc iciyor?

gunde 3 kere iciyor sabah 120 aksam 150 yatmadan once 180.uykuda da 240 veriyordum ama icmiyor bu ara. Ek gida olarak da bir yumurta tarhana corbasi ve biraz yogurt yiyor

Henuz yurumuyor emeklemiyor da ve bu ay 500 gram aldi. Az beslenmesine ragmen kilo aliyor
Benim kızım 10.5 aylık şuan. 240 tek sefer için çok değil mi? Baxen gece çok içerken bazen az içmeleri artık normal gün içerisinde katı gıdayı iyi alıyorsa e gecr yatmadanda mama içiyorsa zorlamayın. Brn biryerde okumuştum 8 aydan sonra zaten acıkmazlarmış gece bizim gibi yani. Ama işte ana yüreği bende hala gece besliyorum ne kadar içerse

240 i tek seferde vermiyordum, gece 2 kere kalkip 120 ser veriyordum. Gunduz kati gidayi yeterince almiyor ne yazik ki. Bu yuzden gece beslemezsem icim rahat etmiyor

240 i tek seferde vermiyordum, gece 2 kere kalkip 120 ser veriyordum. Gunduz kati gidayi yeterince almiyor ne yazik ki. Bu yuzden gece beslemezsem icim rahat etmiyor
Bende öyle yapıyorum 120 120 iki sefer besliyorum sabah kahvaltıyı güzel yapsın diye 5 ten sonra gece bişey vermiyorum. Benimkide bitek sabah kahvaltıda menemen yiyor başka ne verdiysem redetti yoğurt ağzına bile sürmüyor açmıyor ağzını kokusubdan tanıyor yoğurdu sanırım bunlar büyüyene kadar bu beslenme sorun olacak. Sorunlu başladılar sorunlu gidecek

Back