• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen bakarmısınız..

umutlu2525

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
541
192
103
Merhabalar kızlar :)
Öncelikle biraz uzun olcak ama vakit ayırıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Uzun zamandır aranızda yokum.. Eski konularımı belki hatırlamayanlar olur diye kısa özet geçmek
istiyorum ;

Sevgilimle 4 yıldır beraberiz onun alevi sorunları çok çok fazlaydı.Yani ailesinin tutumsuz
davranışları, sevgilimin üzerinde baskıları, borç ödediği halde destek olmaları daha çok onların
destek beklemeri vs vs vs saymakla bitmez. Bizim bu 4 yılımız çok zor geçti sevgilimin üzerinde
kurdukları baskı yüzünden harap olmuş psikolojısıde cabası. Onun borcunun bitmesini bekledik
ve çok şükür bitti sonrasında ailesiyle tanışmaya gittim ama beni istemiyorlar zoraki bir
evlilik oluyor. Nedeni ise bu zmana kadar kendi buldukları kızları beğenmemesi ve beni seçmesi.
Biliyorum saçma ama durum bu aynı zmanda kardeşinede aynısını yaptılar kardeşi kızı kaçırıp
evlenmek zorunda kaldı.. Neyse Aralık ayında annesi ile tanıştım peşine aileler tanıştı ve nişan
yaptık ama annesi benimle muhattap bile olmuyor nişandan sonra bir kere bile aramadılar nişana
elini kolunu sallaya sallaya geldiler nişan bohçası alışverişi vs hiç bişe olmadı düğünüm var
bu ay sormadılar bile ne olcak diye.

Kısa geçmek adına daha fazla şey yazmıycak kısaca anlatmaya çalıştım. Sizlere sormak istediğim
ben onun ailesine nasıl davranmayım. :( Nişanlımla çok zor dönemden geçtik hep yanımda oldu destek
oldu arkamda oldu beni hep savundu. Onun bu konuda hakkını ödeyemem. Annem sakın onlar gibi yapma
sen her zaman iyi ol eviniz kapınız ayrı ikinizde çalışıyorsunuz belki ayda yılda bir karşılaşacaksınız
sen hep iyi ol diyor... Ama benim içimden onlara karşı bişr gelmiyor. En güzel günlerimi ağlayak
geçirdim hep çeyizimi bile sormadı. Şimdi diyormuş ev görmeye gidelim acaba hangi yüzle gelecek
çok merak ediyorum :(

Burda benden büyükler vardır tecrübeliler vardır içimi ferahlatmam için desteğinize ihtiyacım var.
Allah razı olsun ..

Siz size gelene iyi olun,saygılı olun gülün geçin.
Ekstra bir "iyilik" çabasında olmayın.
Onlar bu terbiyesizliğinin utancını gün gelir yaşar,dert etmeyin.

ne kadar zor bir durum, hem de yuva kurmaya çalışırken, işte insan böyle zamanlarında yanında kimseyi göremeyince sonrasında da yanında görmesi pek bir şey ifade etmiyor aslında ama sevdiğin adamın ailesi neticede, çok üstün bir performansa gerek yok derim saygın olsun sadece, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermeli onların yapmadığını yapmanı tavsiye ederim sadece saygı.. belki zamanla düzelirler.

keşke en başta bu şekilde bir evlilik yoluna girmeseydiniz
yani sizi istemeyen bir ailenin oğluna onay vermeseydiniz
artık olan olmuş ve bir yola girilmiş
yapacağınız tek şey mesafenizi korumak
onlar sizi muhatap almıyorsa siz de onları almayın
onlar gelmezse siz de gitmeyin
inşallah bu süreçte müstakbel eşiniz sizden yana olur.

Merhabalar kızlar :)
Öncelikle biraz uzun olcak ama vakit ayırıp bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Uzun zamandır aranızda yokum.. Eski konularımı belki hatırlamayanlar olur diye kısa özet geçmek
istiyorum ;

Sevgilimle 4 yıldır beraberiz onun alevi sorunları çok çok fazlaydı.Yani ailesinin tutumsuz
davranışları, sevgilimin üzerinde baskıları, borç ödediği halde destek olmaları daha çok onların
destek beklemeri vs vs vs saymakla bitmez. Bizim bu 4 yılımız çok zor geçti sevgilimin üzerinde
kurdukları baskı yüzünden harap olmuş psikolojısıde cabası. Onun borcunun bitmesini bekledik
ve çok şükür bitti sonrasında ailesiyle tanışmaya gittim ama beni istemiyorlar zoraki bir
evlilik oluyor. Nedeni ise bu zmana kadar kendi buldukları kızları beğenmemesi ve beni seçmesi.
Biliyorum saçma ama durum bu aynı zmanda kardeşinede aynısını yaptılar kardeşi kızı kaçırıp
evlenmek zorunda kaldı.. Neyse Aralık ayında annesi ile tanıştım peşine aileler tanıştı ve nişan
yaptık ama annesi benimle muhattap bile olmuyor nişandan sonra bir kere bile aramadılar nişana
elini kolunu sallaya sallaya geldiler nişan bohçası alışverişi vs hiç bişe olmadı düğünüm var
bu ay sormadılar bile ne olcak diye.

Kısa geçmek adına daha fazla şey yazmıycak kısaca anlatmaya çalıştım. Sizlere sormak istediğim
ben onun ailesine nasıl davranmayım. :KK43: Nişanlımla çok zor dönemden geçtik hep yanımda oldu destek
oldu arkamda oldu beni hep savundu. Onun bu konuda hakkını ödeyemem. Annem sakın onlar gibi yapma
sen her zaman iyi ol eviniz kapınız ayrı ikinizde çalışıyorsunuz belki ayda yılda bir karşılaşacaksınız
sen hep iyi ol diyor... Ama benim içimden onlara karşı bişr gelmiyor. En güzel günlerimi ağlayak
geçirdim hep çeyizimi bile sormadı. Şimdi diyormuş ev görmeye gidelim acaba hangi yüzle gelecek
çok merak ediyorum :KK43:

Burda benden büyükler vardır tecrübeliler vardır içimi ferahlatmam için desteğinize ihtiyacım var.
Allah razı olsun ..
Mesafe + saygı ve ogullarinin kendi istedikleri kızlari rededip sizi sectigi icin size tavır alan insanlarin inatlarina cokca mutluluk onlar yaptıklarından utansın sen en heyecanlı günlerini bunlara kafa yorarak geçirme :süslü:

saygılı ve mesafeli olun.
onlar nasıl sizi muhattap almamışlarsa siz de onları muhattap almayın.

Siz size gelene iyi olun,saygılı olun gülün geçin.
Ekstra bir "iyilik" çabasında olmayın.
Onlar bu terbiyesizliğinin utancını gün gelir yaşar,dert etmeyin.

İnşallah.. Benimde zoruma gidiyor olanlar şuan hangi yüzle eve gidip bakacak en çok bu canımı sıkıyor..

Hala var demi bu zihniyette insanlar.
Allah kalplerini islah etsin ne diyelim. Siz biraz mesafeli ve saygılı davranın yeterli. Herşey olup bittikten sonra da gereksiz bir samimiyet kurmaya çalışırsa aman dikkat!

sen eşinle mutlu ol onun ailesini ona şikayet etme , saygılı ol , onlar utansın ,

hangı kv gelini isteyerek alıyor ki , o yuzden canını sıkma ama kendı kendınıde doldurma ,

herkes yaptıgından utanır , benım kv utandıysa senınki de utanır merak erme

Bence saygıda kusur etmemen yeterli kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama mümkün olduğunca iyi güleryüz davranırsanız zamanla biz istememekle ayıp etmişiz iyi biriymiş gibi düşünebilir sizi benimseyebilirler.benimsemeselerde olur sonuçta aynı evde yaşamıcaksın ama eşini dolduruşa getirebilir surat asarsan bir iki derken eşinle aran da açılabilir ailesi sonucta..

Back